Ajde da i ja ostavim jednu poruku,super je ideja za jednu ovakvu temu gde misljenja razmenjuju jednaki....ipak je to zajednicka buducnost...na neki nacin...citam razne savete,dugacke poruke i svaka cast za trud da se iznese sopstveno misljenje...imam i ja par saveta za sve zbunjene,neodlucne,mozda ce nekome pomoci!
Naime,vec od letnjeg raspusta se informisem na internentu o fakultetima,studentskom zivotu i prijemnom ispitu da bih potvrdila svoju odluku koju sam osmislila prilicno davno! Odlucila sam se za psihologiju koju cu pokusati da upisem u Beogradu iako je to,po svima,nemoguca misija! Dacu sve od sebe,valjda ce 40 maximalnih iz skole malo pomoci!

))
Ljudi,postoji prilicno korisna stvar,ne znam koliko ste upuceni,a to je test opste informisanosti koji svako moze da uradi! Ja sam se raspitala kod skolskog psihologa,ona me je uputila kog psihologa u gradu koji to radi i ja sam testic uradila jos na pocetku skolske godine. Kako mi je pomogao? Nije odlucio umesto mene,nikako,ali resenja skupa testova te nekako usmere ka tome sta odgovara tvojoj licnosti! Meni je npr. pokazao da imam potencijala za rad sa ljudima i posao koji podrazumeva komunikaciju sa njima...to mi odgovara zbog samog mog izbora! Jos vise od toga mi je pomogao razgovor sa psihologom koji mi je dao smernice na koji nacin bi trebalo da donesem odluku...sto vise izvora,nikako samo internet,prica sa ljudima koji su to zavrsili,ako je moguce sa onima koji to studiraju,a sto je najvaznije,razgovor sa samim sobom! Nikako se ne vezati sa zanimanje koje donosi novac po svaku cenu jer je cak i to promenljivo,potraznja zanimanja se menja iz godine u godinu,nemojte da vam to bude kriterijum! Najvaznije je sto vise informacija na osnovu kojih se donosi odluka,jer niko od nas ne moze biti siguran da ce sa 18 godina sigurno doneti pravu odluku,vazno je kasnije moci kazati sebi da smo u datom trenutku dali sve od sebe da ispravno odlucimo! I naravno,na vreme da krenemo sa spremanjem prijemnog i to je to ! Razmisljajte,informiste se,pisite o svojim odlukama,veliki pozdrav!