Støffän Lingua
Aktivan član
- Poruka
- 1.284
Pojam elite bas i nema veze sa tim sto govoris, a provereno znam da su ti sve samo ne elita - ako cemo generalizovano...Pa ako jesu perspektivni,pruzaju posao i medjunarodno prinati,onda jesu elita![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pojam elite bas i nema veze sa tim sto govoris, a provereno znam da su ti sve samo ne elita - ako cemo generalizovano...Pa ako jesu perspektivni,pruzaju posao i medjunarodno prinati,onda jesu elita![]()
Eeee, da li kasnim. XD
Evo koji:
1) ETF
2) Pravo
3) Ekonomija
4) Medicina (ako ga završiš)
Ti imaju najveću perspektivu kod zapošljavnja. Ovo što se priča 2000 ekonmista na birou, 2000 pravnika, itd, znajte da je to većina onih (90%) koji su završili neku Megableju, Singiduduk, Orion i slično.![]()
Uopste nije perspektivna kad se pogleda koliko ljudi ima na birou, sta vise, Filoloski je petsto puta perspektivniji od Ekonomskog.Ekonomija je sve oko nas. Jednostavno, ko traži posao aktivno, taj će posao i naći. Diploma ekonomskog fakulteta nije osiguranje da ćeš ti dobiti posao, ali je neki vid prednosti. Ja sam na ekonomiji, istina tek sam prva godina, ali ne bih, za sad, menjao fax ni za koji drugi. Zaista, ne vidim ništa drugo perspektivno kao ekonomija, a da meni leži (da štrebam napamet ne volim - ode pravo, da znam matematiku, ne znam - ode ETF i slični).![]()
Kad realno sagledaš, šta pored ovih 5-6 imaš da upišeš? Filozofski? Filološki? Kud s' tim sutra?
Ovo boldovano mi uopste nije jasno, a cak i da ima smisla, potpuno je besmisleno.Pročitaš ono malo naviše, što rekoh o tome kako su na birou mahom ljudi sa sumnjivim diplomama i oni koji ne traže aktivno posao (na birou ne znači samo biti ucveljen i gladan bez posla, to takođe znači imati zdravstvenu zaštitu iako nemaš stalni posao, već šetaš po honorarnim).
Profesori stranog jezika nisu traženi, to znam iz iskustva većine mog društva, jer su nekako svi filolozi. Ljudi koji su završili fakultete po starom programu nemaju posla, a oni koji su po novom moraju da volontiraju godinu dana. Naopako sve.
To za filologe si rekao kao da mislis da svaka susa zna dobro jezike i da moze sebe nazvati filologom, pa samim tim i svaka susa raditi taj posao. Recenica ti je malo dvosmislena.Zašto ne mogu reći da je Ekonomski perspektivan kad studenti koji ga završe u proseku za pola godine nađu posao? :/
A ne razumem šta ti tu nije jasno, družim se sa ljudima koji su završili Filološki fakultet (pa su filolozi). Možda sam se loše izrazio?
EDIT: A da, ajd i imenuj ta 2-3 faksa? Normalno, ETF spada u jedan od njih, that's given, ali koji su ostali?
Medicinski sledece godine...u septembru/oktobru planiram da krenem sa pripremama (bar sto se hemije tice jer je slozenija,a bios cu malo kasnije,od januara/februara)...dacu sve od sebe jer mi je to velika zelja... medicina <3