Sta upisujete???

Moja prva i jedina ljubav i želja je GLUMA. No, znajući kakva je tamo konkurencija, a pritom želim da krenem na fakultet da ne bih gubila vreme, ne znam šta da izaberem kao alternativu, jer imam širok spektar interesovanja. Šta da radim??

Ljudi ja se ne mogu odluciti izmedju dva smjera na istom fax-u....planiram da idem na PMF u Novom Sadu i sada se dvoumim da li da upisem molekularnu biologiju ili ekologiju (u obzir dolazi i biologija)...savjeti su pozeljni ;) hvala unaprijed

Ljudi ja se ne mogu odluciti izmedju dva smjera na istom fax-u....planiram da idem na PMF u Novom Sadu i sada se dvoumim da li da upisem molekularnu biologiju ili ekologiju (u obzir dolazi i biologija)...savjeti su pozeljni ;) hvala unaprijed

Ne postoji više smer Molekularna biologija, već samo osnovne studije biologije i osnovne studije ekologije, a tek na masteru se usmeravaš, tako da ti je sada važno samo da se odlučiš između biologije i ekologije... ja bih ti preporučila biologiju... zbog zaposlenja :bye:

Poslednja izmena:
da mogu, upisao bih vojnu.... al sada su sve izmenili i stavili da moras da budes najmanje vrlo dobar u polugodistu VIII, a ja sam dobar...inace na kraju godine uvek sam vrlo dobar...... a ovo polugodiste me sjebalo.. zbog toga ne mogu da upisem...poludecu

da mogu, upisao bih vojnu.... al sada su sve izmenili i stavili da moras da budes najmanje vrlo dobar u polugodistu VIII, a ja sam dobar...inace na kraju godine uvek sam vrlo dobar...... a ovo polugodiste me sjebalo.. zbog toga ne mogu da upisem...poludecu

Ne moras... Bila sam na prezentaciji gimnazije i akademije (drugarica me odvukla), i onaj covek, sta li je, ne razumem se u cinove, je rekao da mozes i da padnes polugodiste (u smislu imas jedinicu ili vise njih), ali da to tebi skodi, zato sto onda gubis bodove.

Imam jedno pitanje oko skpljanja bodova za fakultet

Dakle u konacan broj bodova ulazi

1. iz srednje skole tj uspeh maximum je 40
2. prijemni ipit(i) maximum 40 ako su dva?!

Sta jos?!

Gledam za farmaciju i kazu oko 83 poena neka statistika, koji se jos bodovi gledaju?

Sta je sa onim maturskim ispitom iz srpskog i izbornog predmeta kako se to gleda? :think:

Imam jedno pitanje oko skpljanja bodova za fakultet

Dakle u konacan broj bodova ulazi

1. iz srednje skole tj uspeh maximum je 40
2. prijemni ipit(i) maximum 40 ako su dva?!

Sta jos?!

Gledam za farmaciju i kazu oko 83 poena neka statistika, koji se jos bodovi gledaju?

Sta je sa onim maturskim ispitom iz srpskog i izbornog predmeta kako se to gleda? :think:

Prijemni nosi 60 poena,tamo gde se polazu dva predmeta po 30 oba nose.Maturski ne ulazi u prosek,samo ti na diplomi pise da si diplomirao sa tom ocenom,nista vise.....

e a onaj sastav iz srpskog jezika sto se pise ne ulazi u nesto za faks jel? :lol:

Jer ja sastave pisem najfinije na svetu :hahaha:[/Maturski iz srpskog ti ulazi u ukupnu ocenu za maturu,znaci srpski,izborni i strucni obavezan predmet(ako je u pitanju strucna skola) i na kraju ti na diplomi pise da si diplomirao prosecnom ocenom 4 ili 5,ili koji ti je vec prosek iz tih predmeta koje polazes,ali ti to ne ulazi u prosek za faks.Nesto se kao spominje da od sl god nece biti prijemnog,vec ce se gledati ocene iz predmeta koji su se do sad polagali za upis na faks i da ce svi iz strucniih skola morati da polazu razliku ispita,ako hoce na faks,mada ja ni malo ne verujem u to,tesko da za tako kratko vreme mogu da reformisu sve......A i to bi,po meni,bilo mnogo glupo....

Razmišljam da upišem Visoku školu elektrotehnike i računarstva strukovnih studija. Na sajtu škole i Infostudu sam našao neke osnovne podatke o samoj školi i smerovima, ali nisam bio u prilici i da pročitam neka iskustva studenata te škole ili neki savet onima koji razmišljaju da je upišu. Ima li ovde nekog da studira tamo?

Ljudi ja bih probala DIF,ne znam sta da radim.. :S Dvoumim se izmedju DIF-a i defektologije .. Nego nekako mi defektologija nije bas.. Posto sam osetljiva osoba,kazu da ce mi zivot biti smoren :S Jaoo stvarno ne znam a ima jako malo vremena da se odlucim ... Hmm :(

Back