Sta upisujete???

Heh...Onda se izvinjavam,pogresno sam shvatila(mislila sam da ces u NS):rumenko:Pa raspitaj se,100% postoje neke agencije.Dodjes u agenciju,kazes im kakav stan bi htela,do koliko para,u kom delu grada i to je to.Oni ti uzmu neki procenat od cene kirije,samo tad kad ti nadju stan.Meni je to pomoglo...

jaoooo.....evo i ja sam se ukljuchila,tj. registrovala sam se samo da bih mogla sa vama da delim ove 'slatke muke',kako vec.....ni je ne znam shta da upishem;)....
josh uvek razmishljam o svemu,i nishta ne odbacujem,ali i dalje nemam pojma......
p.s na ekonomiji postoje zbirke sa pitanjima,koja se padaju i na prijemnom,ili kako?
i jel bilo teshko spremiti matematiku??:D
pozZzZ:bye:

Ja sam u velikoj dilemi, postoje samo 2 opcije- FAM-privatni faks-odsek za medije. Ili drzavni odsek za zurnalistiku i medije na Filozofskom. Oni koji studiraju ova dva fakulteta, neka kazu svoje, molim vas, ja vise ne znam sta da radim po tom pitanju. A u mom okruzenju je 50-50-odnos sto se vise raspitujem, sve mi je teze. Ali znam da su samo mediji u igri, i vec sada sam poceo da vodim neke tinejdz emisije na novosadskim televizijama... Pozz, svima, i srecno naravno... :)

Ako si bolji djak bolje idi na psihologiju. Koliko sam upucena, ne razlikuju se bas mnogo ali mislim da je psihologija atraktivnija i za studiranje i za posao kasnije...:okok::okok::okok:

Pa imacu maximum poena iz gimanzije. Dobar sam djak:). U principu ja cu da konkurisem i na psihologiju i na pedagogiju pa gde upadnem na budzet:)

Ali mi svi kazu da sa psihologijom imam vecu perspektivu:):)

Minimalistix, mogu da ti kazem da je prijemni na ekonomskom medju najlaksima koji postoje- tu lepo imas zbirku iz matematike, proradis zadatke i mirna ti je glava...Tacno znas sta ce da ti se pojavi na prijemnom i ne brines. Spremas jos i sociologiju iz udzbenika za 4. razred gimnazije i 3. razred srednjih strucnih skola, mada i tu ti na pripremnoj nastavi suze oblasti koje ce da se pojave na prijemnom, daju ti formu pitanja i nije tesko...;););) Moj ti je predlog da sto pre napravis listu fakulteta koje nikako ne zelis i koje bi sigurno ili mozda volela da upises; upotrebi sistem eliminacije pri izboru jednog. Na kraju ako ti ostanu dva fakulteta ispisi sa jedne strane prednosti jednog a sa druge strane papira prednosti drugog, a zatim mane i uporedi ko ima vise prednosti pa razmisli da li bi se za njega odlucila. Uzmi u obzir sve kriterijume- za sta imas vise talenta, sta te malo vise interesuje, kojim poslom bi u buducnosti da se bavis... Mozda ti se ovaj sistem nece dopasti ali probaj...:bye:

PS: Samo da se zna ja tek ove godine upisujem fax ali sam dobro informisana jer imam prijatelje na razlicitim fakultetima koji su isto prezivljavali sto i mi sada...:)

Poslednja izmena:
U Srbiji se za perspektivu ne zna. Ovde moze neko da se snadje ili da se ne snadje, sreca igra bitnu ulogu u svemu kao i opste poznate - VEZE. :thumbdown: Samo se nadam da ce kvalitet kad tad da zauzme svoje zasluzno mesto. :super:

U Srbiji se za perspektivu bar zna.Nema je.:hahaha:
Ako ste blesavi Vi upisite fakultet, a ako ste pametni pocecete odmah da radite.
Samo jos nesto, fakultet upisuju oni koji imaju VEZU kasnije za posao.Oni koji nemaju vezu nemaju ni posao.Jezivo, zar ne.

U Srbiji se za perspektivu bar zna.Nema je.:hahaha:
Ako ste blesavi Vi upisite fakultet, a ako ste pametni pocecete odmah da radite.
Samo jos nesto, fakultet upisuju oni koji imaju VEZU kasnije za posao.Oni koji nemaju vezu nemaju ni posao.Jezivo, zar ne.
Ako razmisljamo na taj nacin, onda ne bismo imali cilj u zivotu, nego bismo pali u depresiju i zalili sami sebe...Borba=zivot, pa ne preostaje nam nista drugo nego da se borimo. Uostalom niko ne zna sta ga ceka u zivotu. Znam mnoge ljude koji su svojim radom postigli uspehe a ne vezama. Bravo za njih !!! :worth::klap:

Znam mnoge ljude koji su svojim radom postigli uspehe a ne vezama. Bravo za njih !!! :worth::klap:

A da bi radio moras se zaposliti u nekoj firmi, ali posto nemas VEZU ne mozes se zaposliti, pa ne mozes ni da postignes uspeh.As simple as that.

Plemensko-rodjacke veze uglavnom resavaju stvari.E a ako nisi iz nekog plemena mozes da se zalis, kukas, padas u depresiju, opsesiju, nista ti ne pomaze, posla nema za tebe.

Dakle generacijo ...'85 '86 '87 '88 '89 '90... pamet u glavu i sto dalje od fakulteta ako nemate vezu za posao.

Trud se na zalost ne racuna i niko ti to nece ceniti.

Sta da vam kazem Kuda dalje.Pitanje je da li je potrebno uopste ici dalje.I ovo dokle smo sada dosli je dalje u odnosu na ono sto je bilo.Ako budemo stalno isli dalje da li cemo stici kuda smo se uputili?Stalne zelje za sve vise i vise, dalje i dalje nas ne vode nikuda.Svi koji su isli dalje tamo nikada nisu stigli(oni misle da jesu), jer se tamo ne moze nikada stici.To dalje nema ime, postoji samo zamisao da tamo ima nesto.Ali to je zabluda.
Sustina uspeha je ostati tu gde si i raditi na svojoj proslosti, s obzirom da sadasnjost i buducnost ne postoje.Sire gledano ne postoji ni proslost.Ali jedino proslost postoji u nasim secanjima.U secanjima nema ni buducnosti ni sadasnjosti.
Ici dalje je prevara.:idea:

Pa imacu maximum poena iz gimanzije. Dobar sam djak:). U principu ja cu da konkurisem i na psihologiju i na pedagogiju pa gde upadnem na budzet:)

Ali mi svi kazu da sa psihologijom imam vecu perspektivu:):)

Koja je poenta konkurisanja na obe studijske grupe,osim ako se ne plasis moguceg neuspeha?Jer,imas dovoljno vremena da se opredelis sta zelis od ta dva,a za prijemni mozes spremati isto..
Ukoliko konkurises u Beogradu,neizvodljivo je konkurisati na dve studijske grupe.To je izvodljivo jedino u NS-u,i Nisu-na koji ti nikako ne preporucujem da konkurises,jer oni nude sve,samo ne psihologiju i pedagogiju.

A da bi radio moras se zaposliti u nekoj firmi, ali posto nemas VEZU ne mozes se zaposliti, pa ne mozes ni da postignes uspeh.As simple as that.

Plemensko-rodjacke veze uglavnom resavaju stvari.E a ako nisi iz nekog plemena mozes da se zalis, kukas, padas u depresiju, opsesiju, nista ti ne pomaze, posla nema za tebe.

Dakle generacijo ...'85 '86 '87 '88 '89 '90... pamet u glavu i sto dalje od fakulteta ako nemate vezu za posao.

Mogu donekle da razumem tvoj stav,ukoliko je zasnovan na licnom primeru,ali te molim da ne globalizujes!!!Jeste DANAS potrebna veza,ali nije to slucaj uvek i sa svima.I,zelim da verujem da sutra nece biti tako..Molim te,toliko je obrazovanih ljudi koje ja licno poznajem,koji nisu imali vezu,a zaposlili su se u svojoj struci.
Ne zelim da sedim skrstenih ruku i razmisljam poput tebe..Da nista ne radim po tom pitanju,vec da kukam.Zavrsicu fakultet,pa,ako i ne nadjem posao,bar necu razmisljati sta bi bilo,da je bilo.
NECU da radim u trafici,pekari,mlekari..-daleko od toga da potcenjujem ljudi koji se time bave,samo..
I,molim te da ne pricas mladim ljudima ovakve price.Sta zapravo pokusavas?

Jeste DANAS potrebna veza,ali nije to slucaj uvek i sa svima.I,zelim da verujem da sutra nece biti tako..

Skoro sa svima, malo je onih bez veze.

Ne zelim da sedim skrstenih ruku i razmisljam poput tebe..Da nista ne radim po tom pitanju,vec da kukam.Zavrsicu fakultet,pa,ako i ne nadjem posao,bar necu razmisljati sta bi bilo,da je bilo.

Ja ne kukam, samo iznosim istinu.
Nema sta tu da se razmislja, ne bi nista bilo.Ako imas vezu nacices posao, u suprotnom jedno veliko nista.

NECU da radim u trafici,pekari,mlekari..-daleko od toga da potcenjujem ljudi koji se time bave,samo..

Nikad ne reci nikad.Stara dobra poslovica.Veruj mi da je bolje da radis u pekari.

I,molim te da ne pricas mladim ljudima ovakve price.Sta zapravo pokusavas?

Zasto da im ne pricam.Imaju pravo da znaju istinu.Ja ne krijem nista.
Ti ih lazi ako mislis da im tako pomazes.

Ja i nisam rekla NIKAD,vec NECU..Pravis li razliku izmedju toga?
Meni se cini da si ti ocajan,nazadovoljan,kako god,i to je to..Kada bi svi razmisljali poput tebe,niko u ovoj zemlji ne bi zavrsio fakultet,i svi bi radili po tim manje strucnim poslovima.Ne bismo imali ni lekare,ni profesore,nikoga..Daaaj.Spusti loptu.Ako je tebi lose,nije svima.Shvati to.
Ja nikoga ne lazem,posto nisam ni iznela misljenje o tome.Samo sam odreagovala na tvoje poprilicno grubo vidjenje stvari.A imamo svi mame i tate pa cemo se konsultovati sa njima,nemoj ti da se opterecujes time,i zalazes za druge..Ti pricaj svojim prijateljima,rodjacima,deci ako imas..

Ja i nisam rekla NIKAD,vec NECU..Pravis li razliku izmedju toga?
Meni se cini da si ti ocajan,nazadovoljan,kako god,i to je to..Kada bi svi razmisljali poput tebe,niko u ovoj zemlji ne bi zavrsio fakultet,i svi bi radili po tim manje strucnim poslovima.Ne bismo imali ni lekare,ni profesore,nikoga..Daaaj.Spusti loptu.Ako je tebi lose,nije svima.Shvati to.
Ja nikoga ne lazem,posto nisam ni iznela misljenje o tome.Samo sam odreagovala na tvoje poprilicno grubo vidjenje stvari.A imamo svi mame i tate pa cemo se konsultovati sa njima,nemoj ti da se opterecujes time,i zalazes za druge..Ti pricaj svojim prijateljima,rodjacima,deci ako imas..

Nikad ili Necu, eh nema tu razlike...

Svima je lose samo ljudi nisu svesni toga ili ne zele da priznaju.

Na zalost nije grubo vidjenje stvari vec REALNO vidjenje stvari.Mame i tate cete isto lagati jer oni ne vide sliku koja se trenutno odigrava.Oni znaju sta je bilo, a to nije isto.

Ja nisam nezadovoljan, ocajan, kako god, i to je to.Ja iznosim istinu na vreme mladima, a ne kada bude kasno.
Samo jos nesto, nisu to manje strucni poslovi, to su vrlo vazni poslovi.Nasi preci su ziveli zahvaljujuci tim poslovima.Zanata je danas sve manje i to je lose.Ali blizi se vreme povratka ognjistu.To je neminovno.
Znam da vama ovo zvuci malo nenormalno. malodusno, bez energije za zivot ali to je to.Radi kako hoces ali bar zapamti ovo sto sam napisao.Videces da je sve ovo tacno.

moze i tako... ali samo za one koji su dozvolili da ih zivot pregazi. nekome je lakse da za svoje neupehe okrivi nekog/nesto drugo. mozda nikad necu stici gde sam krenula, ali bar znam da cu u momentu osvrta znati da sam dala sve od sebe. ja racunam trud! a oni koji pak se boje ici dalje da ne bi izgubili nemaju se sta truditi i nemaju izbora sem da se osvrcu na proslost jer iz gore navedenih razloga nemaju sadasnjost ni buducnost.

Eh lepo je cuti i videti nekoga sa entuzijazmom, sa poletom, sa verom u sebe, kako zraci dok govori i veruje u to sto govori, ali sve je to daleko od stvarnosti.:klap:
Tvoj uspeh ili neuspeh skoro da uopste i ne zavise od tebe, to ti odredjuju oni koje ti, ja i niko videti ne moze.

Mi samo putujemo, ali i to je privid.
Bojao se neko ili ne da ide dalje, nije relevantno jer niko nikada nikuda ne ide.Mi konstantno ostajemo zarobljeni u proslosti.Camimo cekajuci buducnost, ali nje jednostavno nema.Zivimo u iluziji i verujemo da cemo tamo negde nekada stici, ali to je varka.Mislimo da smo u sadasnjosti., ali nismo.Svi mi zivimo proslost, a da toga i nismo svesni.A s obzirom da, sire gledano, nema ni proslosti, mi uvidjamo da uopste i ne zivimo.Dakle nas i nema.Ti mislis, mada pitanje je da li to ti mislis ili neko(nesto) drugo, da egzistiras, ali to je samo umetnuto da bi ti verovao.A, istina je da tebe, nas nema.

:worth::heart:

Trud se na zalost ne racuna i niko ti to nece ceniti.

Sta da vam kazem Kuda dalje.Pitanje je da li je potrebno uopste ici dalje.I ovo dokle smo sada dosli je dalje u odnosu na ono sto je bilo.Ako budemo stalno isli dalje da li cemo stici kuda smo se uputili?Stalne zelje za sve vise i vise, dalje i dalje nas ne vode nikuda.Svi koji su isli dalje tamo nikada nisu stigli(oni misle da jesu), jer se tamo ne moze nikada stici.To dalje nema ime, postoji samo zamisao da tamo ima nesto.Ali to je zabluda.
Sustina uspeha je ostati tu gde si i raditi na svojoj proslosti, s obzirom da sadasnjost i buducnost ne postoje.Sire gledano ne postoji ni proslost.Ali jedino proslost postoji u nasim secanjima.U secanjima nema ni buducnosti ni sadasnjosti.
Ici dalje je prevara.:idea:

WTF?:aaa:Molim te,hoces li mi objasniti kako ti radis na svojoj proslosti(ako ti nije problem,naravno)?Bas imam zelju da znam...Valjda je poznato da covek uvek tezi visem i to je ono sto nas gura napred.Sta ja imam od toga ako ostanem tu gde jesam?Mogu li nesto promeniti?Ako sadasnjost ne postoji,kako je moguce da postoji proslost?:think:

Back