Sta upisujete???

sad sam se tek ukljucila u posecivanje foruma i bas mi je krivo sto ovaj nisam ranije... kad sam videla datum prve poruke... u to vreme-samo zurke, fax nista... :) i sad kad se setim prijemnog koliko sam se iscimala... :) kao da mi je 10000000000000000 tona palo sa srca... osecam se kao u vreme prve poruke... :)
u svakom slucaju cestitam svima koji su upisali fax!
p.s. mora nesto biti od nas, na nekome svet mora da ostane! :)

Ja sam prosle godine svako jutro ustajala sa novom idejom i sve mi se cinilo da nema dovoljno vremenada cu ja za koji mesec poceti da se spremam, a kako kada ne znam za sta. Ali vec nekoliko meseci sam odlucna da zelim da budem novinar. Ipak postoji vise fakulteta i sad se pitam sta je najbolje da upisem. Jer sad se priprema sve vise blizi, a ja se neckam izmedju politickog i filozofskog...

Kod srednje skole smo i mogli da se zezamo ali sad je vec gusto, ali mislim da ne treba da pravis frku sebi do januara...

Ja sam prosle godine svako jutro ustajala sa novom idejom i sve mi se cinilo da nema dovoljno vremenada cu ja za koji mesec poceti da se spremam, a kako kada ne znam za sta. Ali vec nekoliko meseci sam odlucna da zelim da budem novinar. Ipak postoji vise fakulteta i sad se pitam sta je najbolje da upisem. Jer sad se priprema sve vise blizi, a ja se neckam izmedju politickog i filozofskog...

Kod srednje skole smo i mogli da se zezamo ali sad je vec gusto, ali mislim da ne treba da pravis frku sebi do januara...

ne mogu da verujem! :ok:znači stvarno, između ta dva fakulteta se i ja dvoumim. dopada mi se strašno novinarstvo, ali opet, nisam sigurna da li sam za fpn, jer čujem da treba kasnije velika veza za posao, posebno za nas iz unutrašnjosti, i počela sam da razmišljam o filozofskom. ma nije stvar u vremenu, vremena ima dovoljno, ali pošto od ponedeljka kreće škola, i obaveze, zato je većina iskoristila ovaj raspust, da bar zna šta će, kad dođe januar.

Poslednja izmena:
ja takođe idem u medicinsku školu. mislim da je nama iz stručnih škola najgore, jer s jedne strane "vuče" te medicina, a opet, ima nekih drugih stvari koje voliš. ima jedan sajt profesionalne orjentacije, hrvatski je, ali dobar, meni je dva puta pokazao isti odgovor. mrav.ffzg.hr/zanimanja/upitnik/upitnik.htm . nadam se da će pomoći!:bye:

Od danas smo maturanti :) Na ovoj temi recite sta zelite da upisete, pa i ako se dvoumite ;) mozemo jedni druge da posavetujemo, a naravno dobrodosli su i stariji sa savetima.
Vec osecam da mi gori pod nogama, da moram da se odlucim sta cu da upisem!
A jos uvek ne znam!
Evo mojih opcija:
1. Ekonomski - posle smer bankarstvo. Matematika mi solidno ide, posao mi zvuci zanimljivo.
2. Arhitektura. Ovo prvenstveno zato sto se jako dobro snalazim u prostoru. Znate one testove za prof. orijentaciju sto smo radili u osnovnoj? Secate se zadataka o raznim ciglama koje su naslagane, i onda vi treba da zaokruzite kako se iz kog ugla te cigle vide... E, to mi odlicno ide :D:D i uopste geometrija, sva ona upisana opisana tela, zanimljivo mi je i nikad ni najmanji problem nisam imala s tim :) E sad bitno pitanje - da li ima fizike na arhitekturi, i u kojoj meri? Ne volim fiziku i ne znam je... E sad glupa nisam, ako je bas neophodno ucicu je kad upisem faks (posto mi za prijemni ne treba), ako nije pretesko. Ali priznajem, generalno - to je predmet koji najmanje volim. Isto tako - ne mislim da sam nesto posebno kreativna, za crteze iz likovnog itd, ali sam jako precizna sto se tice crteza iz tehnickog - i sestri ih radim:)
Jos jedno pitanje za studente arhitekture - uzimajuci u obzir ono sto sam navela o mojim sposobnostima :) , kakve pripreme bi mi bile potrebne? Dolazim iz gimnazije, drustveni smer, i nemam pojma o predmetima tipa nacrtna itd... Tj. iskrena da budem, ne znam ni o cemu se tu radi.
~
Idu mi i jezici, engleski i nemacki jako dobro govorim a francuski ucim u skoli i razumem dobro ali ne pricam toliko... Mada filoloski nije opcija ;) Znanje jezika mi je vise kao prednost...
Ima neko savet za mene sta da radim? Ovo je jedna od onih situacija gde mogu da se grizem sta god da uradim. Gde je najbolje da odem na prof. orijentaciju? Probacu u mojoj skoli, ali verovatno ima neko bolje mesto.
Nadam se da nisam smorila, mislim da je ovo tema koja mnoge muci, svaki savet je dobrodosao. pozz!

Ja sam doduse '89,al tu sam da pomognem,kome god mogu ;)
Za pocetak-cigle i tako te stvarcice su meni bile na psihologiji u NS-u ,a koliko znam-a ne znam bas mnogo,to je za arhitekturu vazno,al' ne presudno.
Poenta je da je arhitekturu jako tesko upisati,sto nije bio slucaj ove godine,al' to varira iz godine u godinu..I da moras ici na pripreme..:)
Nemoj samo preterivati-ne moras vec sutra da se odlucis na koji ces fax.Ima dovoljno vremena.Ne brzaj :)..Naravno,ne bi trebalo ni da pogresis,u smislu da se kasno odlucis,jer od toga nema nista gore..
Dakle,imas dovoljno vremena,mada,sumnja uvek postoji.Ovo ili ono?Svima nama je bilo tako..Al' kad odlucis,ne preispituj se vise dal' si pogresila,il' nisi.Vreme ce pokazati.A to bi ti bio dodatni napor,i izgubljeno vreme.Najvaznije je da stupis u kontakt sa ljudima koji mogu da ti pomognu.Iako su njihova misljenja najcesce subjektivna,sto ih bude vise,bice racionalnija ;) ..Mozda nije losa ideja i sam odlazak do fax-a,ako si iz Beograda,ili ovde zelis da studiras..Vrlo je vazno raspitati se..Ljudi najcesce odluce sta ce da upisu,a pojma nemaju o planu i programu fakulteta..Takvi ga ni ne zavrse..;)
Ja sam brucos na Filozofskom,smer psihologija,pa,kome god treba savet,ima neko pitanje,nek mi pusti pp, posto necu biti redovna na ovoj temi.
Veliki pozdrav,i samo hrabro.
Iako je ovo za vas najteza godina,i najlepsa je,verujte mi :)

Hm..O kom smeru na Filozofskom razmisljate?
Kakvo je danas stanje,sa vecinom fakulteta ti treba veza,tako da..Ako ti je to glavna prepreka,pucaj..Verujem ce se stvari promeniti kroz 4-5 godina..
A,realno,nemoguce je pomoci vam bilo kako,sami najbolje znate svoje sposobnosti,i mogucnosti.Najbitnije je ne preceniti se,al' ni potceniti..Ima dovoljno vremena za odluku,ne zurite,informisite se sto je vise moguce o fakultetima,i bice sve ok ;)

Back