Od danas smo maturanti

Na ovoj temi recite sta zelite da upisete, pa i ako se dvoumite

mozemo jedni druge da posavetujemo, a naravno dobrodosli su i stariji sa savetima.
Vec osecam da mi gori pod nogama, da moram da se odlucim sta cu da upisem!
A jos uvek ne znam!
Evo mojih opcija:
1.
Ekonomski - posle smer bankarstvo. Matematika mi solidno ide, posao mi zvuci zanimljivo.
2.
Arhitektura. Ovo prvenstveno zato sto se jako dobro snalazim u prostoru. Znate one testove za prof. orijentaciju sto smo radili u osnovnoj? Secate se zadataka o raznim ciglama koje su naslagane, i onda vi treba da zaokruzite kako se iz kog ugla te cigle vide... E, to mi odlicno ide

i uopste geometrija, sva ona upisana opisana tela, zanimljivo mi je i nikad ni najmanji problem nisam imala s tim

E sad bitno pitanje - da li ima fizike na arhitekturi, i u kojoj meri? Ne volim fiziku i ne znam je... E sad glupa nisam, ako je bas neophodno ucicu je kad upisem faks (posto mi za prijemni ne treba), ako nije pretesko. Ali priznajem, generalno - to je predmet koji najmanje volim. Isto tako - ne mislim da sam nesto posebno kreativna, za crteze iz likovnog itd, ali sam jako precizna sto se tice crteza iz tehnickog - i sestri ih radim

Jos jedno pitanje za
studente arhitekture - uzimajuci u obzir ono sto sam navela o mojim sposobnostima

, kakve pripreme bi mi bile potrebne? Dolazim iz gimnazije, drustveni smer, i nemam pojma o predmetima tipa nacrtna itd... Tj. iskrena da budem, ne znam ni o cemu se tu radi.
~
Idu mi i jezici, engleski i nemacki jako dobro govorim a francuski ucim u skoli i razumem dobro ali ne pricam toliko... Mada filoloski nije opcija

Znanje jezika mi je vise kao prednost...
Ima neko savet za mene sta da radim? Ovo je jedna od onih situacija gde mogu da se grizem sta god da uradim. Gde je najbolje da odem na prof. orijentaciju? Probacu u mojoj skoli, ali verovatno ima neko bolje mesto.
Nadam se da nisam smorila, mislim da je ovo tema koja mnoge muci, svaki savet je dobrodosao. pozz!