Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proceduralno ih obavezi da na kraju dana daju izvestaj o svom radu. Mora da prostoji podela posla, u ovom slucaju istog, nazalost. I obavezno se postavi da uredjenjem procesa smanjujes nivo reputacionong i finansijskog rizika na prihvaljiv nivo.

Znas kako su mi kolege iz Fr. rekle: u jednoj juznoevropskoj zemlji su kolege, videla-zaba-da-se-konj-potkiva... trazili dvadesetcetvorosatnu dostupnost servisa, no matter what. Ovi su im rekli OK, ali to kosta... Kada su im predocili koliko to kosta, vise im to nije palo na pametm da zucnu.

Ja da sam rukovodilac i da doticna uradi, napravi takav incident - pa zapamtili bi joj to do treceg kolena.

Ne mogu ih ja obevezati na bilo sta. One su programerke (kobajagi), ja sam Business Analyst...niti sam ja njima sef niti one meni. Ja jedino mogu svoj posao sto bolje da dokumetujem, a to i radim. Neki dan mi jedna od njih rekla:"Kada si nam rekao da treba to i to da programiramo tako i tako?". Rekoh:"U mejlu koji sam vam poslao tad i tad i dodatno u ticketu sa brojem tim i tim (posto za svaki Business case postoji i ticket u kojem je sve dokumetovano tj. u kojem bi trebalo da je dokumentovano). Znas sta mi je rekla na to: "Pa znas...moras da pricas sa nama....to si napisao skroz dole na kraju mejla..moras da pricas sa nama" Hahahahhaa.... :rotf:

Jedino sto mogu je da pricam sa sefom....sa srecom hijerahija firme je takva da iznad mene imam samo jednog sefa i iznad njega je vec (su)vlasnik firme. Tako da bi to islo relativno bez komplikacija.

Sve u svemu...firmi koja obrce godisnje 20+ miliona evra ne stoji da ima takve idiote koji rade za nju. Ali dobro....nije moja briga, do sada smo i takvi kakvi smo uspeli da klijentima izvlacimo debele pare iz dzepa...

- - - - - - - - - -

Pa to je ono- imas zakazano kod zubara, ginekologa

U sredjenim zemljama ti treba potvrda od doktora.
Zenina majka je u drzavnoj administraciji u jednoj balkanskoj zemlji...njoj ne treba nista. Izadje u shopping za vreme radnog vremena, opusteno. Kada dodjem kao stranac da se prijavim u SUP oko NG je uvek komedija...kolege u stanici pijani, najeli se pecenja, ne moze niko formular da popuni. Pusti me njih i prica koliko su jadni, kobajagi....

Ne mogu ih ja obevezati na bilo sta. One su programerke (kobajagi), ja sam Business Analyst...niti sam ja njima sef niti one meni. Ja jedino mogu svoj posao sto bolje da dokumetujem, a to i radim. Neki dan mi jedna od njih rekla:"Kada si nam rekao da treba to i to da programiramo tako i tako?". Rekoh:"U mejlu koji sam vam poslao tad i tad i dodatno u ticketu sa brojem tim i tim (posto za svaki Business case postoji i ticket u kojem je sve dokumetovano tj. u kojem bi trebalo da je dokumentovano). Znas sta mi je rekla na to: "Pa znas...moras da pricas sa nama....to si napisao skroz dole na kraju mejla..moras da pricas sa nama" Hahahahhaa.... :rotf:

Jedino sto mogu je da pricam sa sefom....sa srecom hijerahija firme je takva da iznad mene imam samo jednog sefa i iznad njega je vec (su)vlasnik firme. Tako da bi to islo relativno bez komplikacija.

Sve u svemu...firmi koja obrce godisnje 20+ miliona evra ne stoji da ima takve idiote koji rade za nju. Ali dobro....nije moja briga, do sada smo i takvi kakvi smo uspeli da klijentima izvlacimo debele pare iz dzepa...

- - - - - - - - - -

Zenina majka je u drzavnoj administraciji u jednoj balkanskoj zemlji...njoj ne treba nista. Izadje u shopping za vreme radnog vremena, opusteno. Kada dodjem kao stranac da se prijavim u SUP oko NG je uvek komedija...kolege u stanici pijani, najeli se pecenja, ne moze Niko Formular da popuni. Pusti me njih i prica koliko su jadni, kobajagi....

Volim takve koji se (ne) prave da su funkcionalno nepismeni.

Znas kada programer demonstrira svoje resenje i onda kaze: "A to... To nisam skinuo, tu funkcionalnost jos nisam realizovao. Ne diraj to.". :dash:

A to sa ticket-ima... It's a bitch, kako ne mogu da se obrisu, pa sve lepo u njima pise. Pa datum, pa vreme i jos odgovore kako se slazu, pa i to ostane. :mrgreen:

A propo ticket-a, jos kada se uvede respons time i resolution time... :twisted:

Zenina majka je u drzavnoj administraciji u jednoj balkanskoj zemlji...njoj ne treba nista. Izadje u shopping za vreme radnog vremena, opusteno. Kada dodjem kao stranac da se prijavim u SUP oko NG je uvek komedija...kolege u stanici pijani, najeli se pecenja, ne moze niko formular da popuni. Pusti me njih i prica koliko su jadni, kobajagi....
pa i ovde traže...
doduše zavisi gde, al ovde traže...da se oni fino ograde za tvoje otsustvo

Razmišljam se da li da pobegnem sa posla i odem na razgovor za drugi posao na koji su me zvali.
I kako bre razgovor u radno vreme, pa to nije u redu.
Ili da ih pustim pa ako me stvarno hoće, nek organizuju za mene (i valjda je konkurisao još neko ko je zaposlen) popodnevni razgovor.

Oni su jaci priznaces...moze im se da organizuju kad oce razgovor
Izadji sa posla slazi nesto i idi
Ako ocekujes da se poslodavac prema tebi orjentise svaki ti dao :lol:
Ja imam zakazano na bozic, briga njih za to, jel da ih pitam kako to ne misle da mi srbi slavimo na drugi datum? Da pomere obavezno :lol:
Ako oces oces ako neces ne moras ima drugih
Jel treba da se mislim i iscudjavam....boli me uvo....samo neka ih ima sto vise kad god oce....pa da izaberem onda.....hebe mi se za bozic, i da sam vernik bih isla a kamo li ovako.....al nije poenta u veri no u cinjenici da su oni poslodavci ne ti....pa sad izvoli

Ooooo...pa nasi klijenti su primetili da mi lelemudamo sa otvorenim slucajevima. Kod najveceg klijenta se promenio menadzment i sada nase glavonje svake nedelje moraju na raport. :rotf:
Znaci lista je tu....slucaj taj i taj....rekli ste analiza sledi do nedelje 40/2015...sad smo u nedelji 39/2015...kakvo je stanje? Slucaj broj taj i taj...obecali ste "go live" termin nedelja 43/2015....sad je 42/2015 - jel to stoji? Ako ne stoji obrazlozite zasto se termin pomera! Jebbu, ne vade...ali s´obzirom koliko im para uzimamo ja ih potpuno razumem. A uspeli smo vecinu najbitnijih klijenata da ubedimo da potpisu ugovore do 2020/2021...tako da ce mo ih jebbavati i sledecih 5-6 godina.
Samim tim je i interni rezim malo stroziji....sad kada napises na tiketu da pomeras do tad i tad moras konkretno da navedes zasto, koji su next steps itd.

Stislo brale... :mrgreen:

- - - - - - - - - -

pa i ovde traže...
doduše zavisi gde, al ovde traže...da se oni fino ograde za tvoje otsustvo

Tesko nabaviti potvrdu od doktora....kao kupiti gudru otprilike. Izazov za amatere. :lol:

Imam poslovni rucak, idem kod doktora, jebbe ti se gde idem, umrla mi baba itd. Milion razloga mogu da se navedu...ali kao i uvek.....hrabri traze resenje, oni drugi izgovor. ;)

Oni su jaci priznaces...moze im se da organizuju kad oce razgovor
Izadji sa posla slazi nesto i idi
Ako ocekujes da se poslodavac prema tebi orjentise svaki ti dao :lol:
Ja imam zakazano na bozic, briga njih za to, jel da ih pitam ako to ne misle da mi srbi slavimo na drugi datum? :lol:
Ako oces oces ako neces ne moras ima drugih
Jel treba da se mislim i iscudjavam....boli me uvo....samo neka ih ima sto vise kad god oce....pa da izaberem onda.....hebe mi se za bozic, i da sam vernik bih isla a kamo li ovako.....al nije poenta u veri no u cinjenici da su oni poslodavci ne ti....pa sad izvoli
Prošle nedelje druga firma organizovala u subotu test za nas nekoliko koji nismo mogli u radno vreme. Ali ta firma i taj posao mi nisu toliko interesantni. Sad se pitam da li će i ovi to uraditi, a njih bih već ozbiljnije razmatrala.
Osim toga, ne konkurišem ja za posao kakvih ima na svakom ćošku, malo je ozbiljnija priča pa ako su ozbiljne firme u pitanju, neće lako ispustiti dobrog kandidata.

Prošle nedelje druga firma organizovala u subotu test za nas nekoliko koji nismo mogli u radno vreme. Ali ta firma i taj posao mi nisu toliko interesantni. Sad se pitam da li će i ovi to uraditi, a njih bih već ozbiljnije razmatrala.
Osim toga, ne konkurišem ja za posao kakvih ima na svakom ćošku, malo je ozbiljnija priča pa ako su ozbiljne firme u pitanju, neće lako ispustiti dobrog kandidata.

Ima vise kandidata no ponudjenih mesta....u vecini slucajeva
Jedino ako si neki poznati genije pa ti stizu ponude sa svih strana sveta, sto ima al ne ovde na forumu :lol:
Ocu da kazem ako ti je stalo bori se ako ti nije stalo a ti cekaj da tebe pitaju za vreme:lol:
Sve je u motivaciji

Kod mene je slucaj da jako zelim i volim ovo i iako vec imam kod jedne firme ne moram da se cimam za drugu ja ipak idem i kod drugih....ispitujem mogucnosti i ponude....pa cija mi ponuda vise legne sa tom potpisujem

Ako nemas neke motivacije za tu firmu razumem onakav komentar onda, nije ti stalo pa mozes da se zezas
Ako imas grabi i ne pitaj kad i sta

Ima vise kandidata no ponudjenih mesta....u vecini slucajeva
Jedino ako si neki poznati genije pa ti stizu ponude sa svih strana sveta, sto ima al ne ovde na forumu :lol:
Ocu da kazem ako ti je stalo bori se ako ti nije stalo a ti cekaj da tebe pitaju za vreme:lol:
Sve je u motivaciji

Kod mene je slucaj da jako zelim i volim ovo i iako vec imam kod jedne firme ne moram da se cimam za drugu ja ipak idem i kod drugih....ispitujem mogucnosti i ponude....pa cija mi ponuda vise legne sa tom potpisujem

Ako nemas neke motivacije za tu firmu razumem onakav komentar onda, nije ti stalo pa mozes da se zezas
Ako imas grabi i ne pitaj kad i sta
Kapiram ja tebe, ali kao što sam napisala nije mi nešto specijalno stalo.
Bolja sam ja od njih, jedino da pristanu na sve moje bahate uslove, ali ne znam da li mi se isplati da se cimam sa posla.
Da je neka boli glava firma, onda se ne bih razmišljala. Ovako je mačka u džaku, ne znam tačno šta nude, a trebam da izlazim sa posla. Neće mi se.

Kapiram ja tebe, ali kao što sam napisala nije mi nešto specijalno stalo.
Bolja sam ja od njih, jedino da pristanu na sve moje bahate uslove, ali ne znam da li mi se isplati da se cimam sa posla.
Da je neka boli glava firma, onda se ne bih razmišljala. Ovako je mačka u džaku, ne znam tačno šta nude, a trebam da izlazim sa posla. Neće mi se.
Onda razumem
Ako ti nije nesto tvom srcu drago onda razumem da ti se ne cima

Sto sutra pivce ?Msm za sv.Nikolu si zakasnio, za katolicki ti je rano (ili nije)...Uglavnom , nema ni veze .

Za katolicki Bozic se sutra uvece daju pokloni (neki to rade tek prekosutra ujutru, ali niti smo katolici niti mi je to bitno....ali ispostujemo to uvek, cisto da deca ne budu autsajderi i da dobiju isto poklone). Slavimo i nas Bozic, tradicionalno...normalno. Kod nas je to ovako: ja i deca nismo krsteni, de facto smo bez opredeljenja....zena je krstena, jer je zapala u modernicu 90-ih...ali je isto cisto zabole za tu tematiku. :)

Ja slavim sve sto se moze slavi, ne biram...

- - - - - - - - - -

Boze latisa pa nisi smrtno bolesna no trudna....sta si se stisla ko na robiji
Jedna casa sampanjca pravog ti nece skoditi....gucni malo

Radjaju decu alkosi narkomani, jedna casa sampanjca za 9 mes nije tragedija

Pored ovog mog strejtasa? Da li si luda. Mogu ja da popijem, ako cu se krijem da me ne vidi il da idem negde :mrgreen: To mogu

- - - - - - - - - -

Probala sam vino par puta I lose mi je od njega. Valjda cu se vratiti u normalu kad se porodim.

- - - - - - - - - -

A I ko da pocinje za casu... Joj ocu da se napijem...

Za katolicki Bozic se sutra uvece daju pokloni (neki to rade tek prekosutra ujutru, ali niti smo katolici niti mi je to bitno....ali ispostujemo to uvek, cisto da deca ne budu autsajderi i da dobiju isto poklone). Slavimo i nas Bozic, tradicionalno...normalno. Kod nas je to ovako: ja i deca nismo krsteni, de facto smo bez opredeljenja....zena je krstena, jer je zapala u modernicu 90-ih...ali je isto cisto zabole za tu tematiku. :)

Sad bih ja kroz salu rekao pravi Partizanovac :D
Kapiram da me neces pogresno shvatiti, ironija saka zaebancija ;)
Kod mene se to sve postuje onako u granicama normale.
Ispostuju se svi pravoslavni praznici , a kolegama i ostalima se cestitaju njihovi nesto ranije i tako..mada ne vidim smisao ni sam te hriscanske podele itd...Al ajd.

- - - - - - - - - -

*sala

Svasta sa vama
Ima sa manje procenata alkohola, uzmi taj popi casu i uzivaj
To ti je muz ne vlasnik....ako dozvoljavas takve kontrole i glupe histerije oko gluposti onda ne znam sta da ti kazem a da ne bude uvredljivo :lol: Bolje onda da zaobidjem celu tu pricu
Zivi kako oces....eto najbolje tako....

Svasta sa vama
Ima sa manje procenata alkohola, uzmi taj popi casu i uzivaj
To ti je muz ne vlasnik....ako dozvoljavas takve kontrole i glupe histerije oko gluposti onda ne znam sta da ti kazem a da ne bude uvredljivo :lol: Bolje onda da zaobidjem celu tu pricu
Zivi kako oces....eto najbolje tako....
Ama zeno ako cu da pijem, onda cu da sednem da pijem. Ko Srpkinja. Muski. Jos cu se cimam za 100 ml nekog gomneta od 5 posto alkohola.

Sad bih ja kroz salu rekao pravi Partizanovac :D
Kapiram da me neces pogresno shvatiti, ironija saka zaebancija ;)
Kod mene se to sve postuje onako u granicama normale.
Ispostuju se svi pravoslavni praznici , a kolegama i ostalima se cestitaju njihovi nesto ranije i tako..mada ne vidim smisao ni sam te hriscanske podele itd...Al ajd.

*sala

Nije potrebno naglasavanje sale i ironije...bar u tome smo mi Grobari oduvek bili miljama ispred Ciganije. :mrgreen:
A gledaj, kuzi :mrgreen:...podele imaju smisao da se bogati bogate a da se sirotinja ubija medjusobno. To ti je smisao toga. Kao i citava prica oko religije, za koju me prosto zabole.... Ako jednog dana decu bude zanimalo to - izvolite. Ali ja im nista ne namecem.

Zbog par pusaca u drustvu sad smrdim na kilometar :roll:

Pusaci su g*vna, Osim kad covek popije i dzadzi sa njima...onda su o.k. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back