Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ama zeno ako cu da pijem, onda cu da sednem da pijem. Ko Srpkinja. Muski. Jos cu se cimam za 100 ml nekog gomneta od 5 posto alkohola.
Ja sam pila crno vino u trudnoći, nisam se ni trznula. 100-200ml je dobro za krvnu sliku, a alkohol taman malo umiri bebu. :D
Ako si baš totalni strejt onda imaš kupinovo vino, to ti dođe kao sokić, mnogo je lepo i preporučuju ga u trudnoći.
A pivo su nas u školici za trudnice podsticali da pijemo po čašu dnevno, samo što ja to ne mogu ni da omirišem. Žene ga piju opušteno u trudnoći.

jel moze neko da mi kaze koji je izgovor da se ne radi 4. i 5. pa 8. i 9. januara??
aj da se pomucim da razumem da se ne radi 31. 1.
aj razumem 6. i 7.
ali na sta bre ovo lici, sve institucije spojile 31-10 ladovina...sto je najcrnje i privatnici mi poiskakali sa istom ludoscu
potpuno ce da mi poremete sve
jjebem ti lenju naciju

Poslednja izmena:
Opusti se bre I ne radi, praznici su, ko jos rmba na praznike.

ma daj, pa ovo je ludilo
ok vec sam se pomirila sa sudbinom da je mala sansa da radim u tih 10 dana, jer ce ovi sa kojima saradjujem da lencare...idiotizam...al ok, i to ce proci
ali sam poludela kad sam cula da ni neke institucije koje su mi neophodne nece da rade 10 dana....
mater im neradnicku svima, prave domino efekat

- - - - - - - - - -

ps latisa koji praznik 4,5,8,9 januar???? :lol:
mojne se zajebavamo

...koliko ja znam, a znam prilicno nije se radilo nikad od 31.og do 14.01. pa se to nekom posle racunalo u dane odmora, a nekom i nije zavisi sve od firme do firme, i narocito
nisu radile drzavne ustanove, nekada su fabrike i kojekakve proizvodnje i radile, a ovi ne...tkao da je meni novo da su privatnici to uveli kao novinu da im se radnici malo odmore
a da pritom oni manje plate januar nego obicno...i svi su negde zadovoljni, ovi kukavci sto ce se malo odmoriti, jos ako imaju djake pa eto da budu malo sa decom, ili da negde
u toku zime odputuju...i to im je sto im je do leta...
..hbg Metlo nisu bas svi neradnici, nego si ti sad pocela da radis pa u zanosu i poletu ti sad svi krivi.....oladi malo naradices se tek si pocela...

...koliko ja znam, a znam prilicno nije se radilo nikad od 31.og do 14.01. pa se to nekom posle racunalo u dane odmora, a nekom i nije zavisi sve od firme do firme, i narocito
nisu radile drzavne ustanove, nekada su fabrike i kojekakve proizvodnje i radile, a ovi ne...tkao da je meni novo da su privatnici to uveli kao novinu da im se radnici malo odmore
a da pritom oni manje plate januar nego obicno...i svi su negde zadovoljni, ovi kukavci sto ce se malo odmoriti, jos ako imaju djake pa eto da budu malo sa decom, ili da negde
u toku zime odputuju...i to im je sto im je do leta...
..hbg Metlo nisu bas svi neradnici, nego si ti sad pocela da radis pa u zanosu i poletu ti sad svi krivi.....oladi malo naradices se tek si pocela...

nemoj pricati o stvarima o kojima ne znas, jel moze tako
koliko ja radim godina, sta i kako nemas pojma, pa bez malicioznih (da upotrebim forumasku omiljenu rec) opaski molim

drzavni ne rade za praznike sve spoje, to je jasno da su idioti odavno
ovde su problem neki privatnici cije su meni usluge potrebne i bice mi kontraproduktivno a bogami i po zdravlje lose ako napravim pauzu 10 dana
e za to imam prava da besnim....mozemo da se igramo i sa poslovima i sa svime osim sa zdravljem, za to ti cupam srce na zivo...zabole me za prava neradnika kad mi se igras sa zdravljem
jasno sad :evil:

ma daj, pa ovo je ludilo
ok vec sam se pomirila sa sudbinom da je mala sansa da radim u tih 10 dana, jer ce ovi sa kojima saradjujem da lencare...idiotizam...al ok, i to ce proci
ali sam poludela kad sam cula da ni neke institucije koje su mi neophodne nece da rade 10 dana....

- - - - - - - - - -

mojne se zajebavamo

Red, rad i disciplina. :aha: :lol:

nemoj pricati o stvarima o kojima ne znas, jel moze tako
koliko ja radim godina, sta i kako nemas pojma, pa bez malicioznih (da upotrebim forumasku omiljenu rec) opaski molim

drzavni ne rade za praznike sve spoje, to je jasno da su idioti odavno
ovde su problem neki privatnici cije su meni usluge potrebne i bice mi kontraproduktivno a bogami i po zdravlje lose ako napravim pauzu 10 dana
e za to imam prava da besnim....mozemo da se igramo i sa poslovima i sa svime osim sa zdravljem, za to ti cupam srce na zivo...zabole me za prava neradnika kad mi se igras sa zdravljem
jasno sad :evil:

...ja nisam maliciozna kako ti rece, a ti ispadas bez potrebe drska da ne kazem bezobrazna....nemam nameri ni da se svadjam niti da se ubedjujem sa tobom,
ne rade oduvek, a koliko ti radis ne znam, ali znam da zadnih ajde da ne preteram jedno 5 meseci o svom radu pises na forumu pa odatle moj zakljucak da radis
od skoro:ok:
..ne rade ni drzavne bolnice sve praznike i spajaju pa tako ni ja necu moci na zracenje od Bozica od ponedeljka znaci 4 dana nema rada niti rade vikendom, a
znamo koliko je vazno da se te terapije primaju u kontinuitetu, niko ne prima nista vikendom sem lezecih pacijenata i to samo redovne terapije zracne i heno
nista od petka do ponedeljka, bili praznici ne bili...pa nikom nista....
...cupaj ti srce kome hoces, radi sto ti volja, sizi koliko god zelis ako mislis da ti je to dobro, samo napred nemam ja nista sa tim....sem da sto imam pravo da
iznesem svoje misljenje i stav o onome o cemu znam kako je oduvek...a ne od skoro kako ti rece....
...i ne mrsti se tu bez potrebe ikakve...

- - - - - - - - - -

...razmiljam da mi je vreme za spavanje, treba poraniti ujutro....

i na osnovu toga sto pomenem rec posao tu i tamo ti zakljucis da ja radim 5 mes, e svaka ti cast :lol: daj jos neki genijalan zakljucak ziv ti ja
jer da krenem ja da zakljucujem o tebi na osnovu nekog tvog posta, pa da krenem da piskaram kao sva mudra?
jesam li ti to radila ikad?
nemas nista sa mojim mrstenjem kazes, ali izgleda imas sa brojanjem mojih radnih sati :lol: zanimljivo
ne tice se mene uopste sta i koliko i da li i kada radis, pa te molim za isti tretman

privatnik koji radi 5 dana u nedleji 6h dnevno nema sta da praznuje 10 dana, nije on zeljan ni dece ni kuce, no je bezobrazno i drsko da se igra sa zdravljem pacijenata
i imam prava da besnim, jer opravdanja za pomenute konkretne dane nerada (4,5,8,9) apsolutno nema
nemoj da postajes doktot ako ti se to ne radi, i svima lepo

nisam o svim radnicima uopsteno ni pricala, to sto ti navodis na svoju vodenicu moj post to je tvoj problem, osetila si se uvrejdenom, i javila ti se potreba da pravdas prava "radnika" ne znam sto a mogla si lepo da pitas na sta mislim pa bih ti rekla...a ne da mi mudroseras tu o pravima neradnika
onaj ko radi 30 dana u mesecu 10 i vise sati dnevno taj neka uzme 10 dana slobodno, i treba
olosi koji ionako malo rade pa sad izigravaju domino efekat sa ovim smisljenim 10 dana su samo to - olosi

uostalom nisam ni duzna da objasnjavam na koga i na sta sam mislila....moze i bez toga...kao sto moze i bez mesanja sa strane i potpunog pogresnog iznosenja nekih umisljenih stvari, jel tako, pa tako je :lol:
moja licna stvar na koga i na sta sam besna....nastavi da mislis tako ko i do sad o meni i svima lepo, nisam duzna da objasnjavam privani zivot

Poslednja izmena:
more mao zedong je za neke :lol:

Bilo ranije dobrih ideja na tu temu. :lol:

salu na stranu, moracu da procackam ko jos ima ovo sto to mi treba, pa da vidim da tu dobijem sta mi treba ako rade....pitanje je samo dal ce oni hteti, jer nece kolega kolegi da se mesa jelte
da popizdi covek

Opušteno, velika većina ne radi samo prvog i drugog. Ovi na državnim jaslama ne ulaze u tu većinu. Pa nisu džaba lepili plakate, išli po burek i prodavali krave da bi dobili posao.
Naći ćeš već nekog.

Bilo ranije dobrih ideja na tu temu. :lol:

Opušteno, velika većina ne radi samo prvog i drugog. Ovi na državnim jaslama ne ulaze u tu većinu. Pa nisu džaba lepili plakate, išli po burek i prodavali krave da bi dobili posao.
Naći ćeš već nekog.

ma privatnik covece, zato sam toliko i sokirana i besna...pa nije 10 dana praznik
nema ovo kod drzavnih, nemaju oni te aparate
a retko koji privatnik ima...nije lako naci zamenu.....ovi mrtvi ladni nece da rade 10 dana hebe se njima....ja sam ih zaskocila....pa su nesto rekli kao ajde videce dogovorice se....more majku vam, pare volite al bez rada da ih dobijete, olosi bre
od drzavnih ocekujes da ne rade nista....al kod ovih ne moze tako bre...
ima da dignem dreku ponovo pa cemo videti sta ce biti....mozda nista ne postignem, a mozda uspem da izdejstvujem nesto
bespotrebno ti naprave problem

Metlo, svaki dan rada na praznike se dodatno plaća, a možda čovek ne vidi da ima potrebe za radom zato što misli da će imati manji obim posla.
Šta znam, mi radimo uvek, meni nije frka, više volim lepu platicu nego da sedim kući, al znam da mi šefovi svaki put vagaju da li im se isplati da nas plaćaju dodatno ili ne.

Metlo, svaki dan rada na praznike se dodatno plaća, a možda čovek ne vidi da ima potrebe za radom zato što misli da će imati manji obim posla.
Šta znam, mi radimo uvek, meni nije frka, više volim lepu platicu nego da sedim kući, al znam da mi šefovi svaki put vagaju da li im se isplati da nas plaćaju dodatno ili ne.

Kod nas su se praznici uvek spajali. Onda su dosle demokrate, sve pametni, napredni, radni, 'pre mene sve idioti filozofija' i poceli da se prave pametni tako sto su ukinuli spajanje praznika po principu, neradnici jedni sada cete da radite.

Epilog price je da su troskovi grejanja, struje i telefona nadmasili radni ucinak tj. Ispostavilo se da nas mnogo vise kosta da ljudi zveraju i ne rade nista tih dana nego da se sve zatvori i da se raspuste. Dobro firmi, dobro ljudima.

Nasa delatnost je prosto takva da se tacno zna kada imamo a kada nemamo posla. Sumnjam i da ce privatnici da zatvaraju na 10 dana ako ce tih dana da zarade. Iako ima vrlo neposlovnih privatnika koji daju sebi luksuz u danasnje vreme konkurencije na svakom koraku da spajaju praznike i ne rade onda kada su ljudi mahom slobodni i voljni da trose, jer mnogi cekaju dane kada su slobodni da pozavrsavaju mnoge stvari i kupuju.

Primer neposlovnosti i nepreduzimljivosti je trzni centar Piramida, koji radi do 8 uvece. Takodje, ne rade nedeljom. Leto, lepo vreme, ljudi ce da izadju da prosetaju, vide, kupe nesto, oni zatvaraju. Pa konji, radite od 2 do 10 uvece. Ljudi na poslu do 5, dok dodju kuci, jedu, malo se odmore, ne stizu do 8. Zatvori u ponedeljak a ne nedelju kad su ljudi slobodni.

Neke branse su prosto takve da zaradjuju najvise vikendima i praznicima. Suludo je da oni vriste da odmaraju tih dana. Krajnje debilno. Odmaraj ponedeljkom, utorkom, ali otvori u tu nedelju.

ma privatnik covece, zato sam toliko i sokirana i besna...pa nije 10 dana praznik
nema ovo kod drzavnih, nemaju oni te aparate
a retko koji privatnik ima...nije lako naci zamenu.....ovi mrtvi ladni nece da rade 10 dana hebe se njima....ja sam ih zaskocila....pa su nesto rekli kao ajde videce dogovorice se....more majku vam, pare volite al bez rada da ih dobijete, olosi bre
od drzavnih ocekujes da ne rade nista....al kod ovih ne moze tako bre...
ima da dignem dreku ponovo pa cemo videti sta ce biti....mozda nista ne postignem, a mozda uspem da izdejstvujem nesto
bespotrebno ti naprave problem

9. januar je subota, znaci prakticno je covek uzeo 3 radna dana (4,5,6) i dobio 10, sta fali :malav:

ma daj, pa ovo je ludilo

- - - - - - - - - -

mojne se zajebavamo

Zimski raspust deo prvi :zkez:

Haha, bolje da cutim i da ne pricam o radnom moralu na Balkanu. Ne, ne....cutacu, ne bih stvarno da se nastavljam ovde sa likovima koji ni ne znaju sta ustvari znaci posao i rad.
Nama ovde pare padaju sa neba i beremo ih na drvecu...cisto da potvrdim razmisljanje prosecne Srbende. Aj necu vise, dosta dsam rekao.

Ej znas sta...vise mi se povraca od tih prica radog morala na Balkanu i generalizacija. Nekada je na ovim prostorima postojala neka drzava u kojoj se ipak nesto radilo. Koja je imala jake sisteme, firme. Nije bas da niko nikada nije radio, radili su ljudi itekako. Pitaj odredjene ljude u mojoj firmi koji i dan danas nemaju po dva meseca slobodan dan jer je takva priroda posla da moraju da budu tu kada su manifestacije a da ne pricam kako se radilo pre tridesetak godina kada je sve to bilo jos masovnije i vece nego danas. Ali je firma ocerupana i nemaju ljudi vise toliko dobre plate. I dan danas postoje ljudi tu koji dobro i odgovorno rade svoj posao, nista manje od bilo koga na zapadu odnosno "vas", da tako kazem, samo za mnogo manje pare.

Ljudi su ljudi svuda, dele se na lenje, vredne i prosecne, kakva je vecina. Oni vredni, stvore i zarade vise od proseka u svakom sistemu, bio srpski ili nemacki. Prosecno vredni, sposobni i preduzimljivi zive i imaju onoliko koliko im je bogata zemlja u kojoj zive. Lenji ljudi u Srbiji mogu da se samoubiju, u bogatijim drzavama ce ziveti od socijalne pomoci. Covek je isti svuda, nema tu razlike u prirodi. Razlika je samo u tome koliko manevarskog prostora nekom dajes ili ne dajes, koliko mu dopustas a koliko ne. Nista "vi" niste vredniji, pametniji i sposobniji, jer su to licne karakteristike pojedinaca a ne naroda ili gradjana neke drzave, vec ste samo za taj svoj prosek rada, sposobnosti i vrednoce, placeni vise.

Kad sam već zapazila pa ajde da ..mada ništa značajno

jel moze neko da mi kaze koji je izgovor da se ne radi 4. i 5. pa 8. i 9. januara??
aj da se pomucim da razumem da se ne radi 31. 1.
aj razumem 6. i 7.
ali na sta bre ovo lici, sve institucije spojile 31-10 ladovina...sto je najcrnje i privatnici mi poiskakali sa istom ludoscu
potpuno ce da mi poremete sve
jjebem ti lenju naciju

Za 99% ono malo proizvodnje ovde (Srbija) ovo je "mrtva sezona". U inostranstvu naravno da nije. Ako radiš sa strancima, šta te briga što ovi naši ne rade?

Ej znas sta...vise mi se povraca od tih prica radog morala na Balkanu i generalizacija. Nekada je na ovim prostorima postojala neka drzava u kojoj se ipak nesto radilo. Koja je imala jake sisteme, firme. Nije bas da niko nikada nije radio, radili su ljudi itekako. Pitaj odredjene ljude u mojoj firmi koji i dan danas nemaju po dva meseca slobodan dan jer je takva priroda posla da moraju da budu tu kada su manifestacije a da ne pricam kako se radilo pre tridesetak godina kada je sve to bilo jos masovnije i vece nego danas. Ali je firma ocerupana i nemaju ljudi vise toliko dobre plate. I dan danas postoje ljudi tu koji dobro i odgovorno rade svoj posao, nista manje od bilo koga na zapadu odnosno "vas", da tako kazem, samo za mnogo manje pare.

Ljudi su ljudi svuda, dele se na lenje, vredne i prosecne, kakva je vecina. Oni vredni, stvore i zarade vise od proseka u svakom sistemu, bio srpski ili nemacki. Prosecno vredni, sposobni i preduzimljivi zive i imaju onoliko koliko im je bogata zemlja u kojoj zive. Lenji ljudi u Srbiji mogu da se samoubiju, u bogatijim drzavama ce ziveti od socijalne pomoci. Covek je isti svuda, nema tu razlike u prirodi. Razlika je samo u tome koliko manevarskog prostora nekom dajes ili ne dajes, koliko mu dopustas a koliko ne. Nista "vi" niste vredniji, pametniji i sposobniji, jer su to licne karakteristike pojedinaca a ne naroda ili gradjana neke drzave, vec ste samo za taj svoj prosek rada, sposobnosti i vrednoce, placeni vise.

Ovo nepodvučeno ima nekog smisla.
Nešto bar.
Ovo podvučeno je komunizam. A ti si očigledno ćera takvog nekog.
A tek bold, manifestacije, šta štafeta mladosti :dash:

..........

Tema:

Da li jabuku možda al mi još u ustima ukus eukaliptusa? :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back