- Poruka
- 41.996
U privatnom sektoru u Srbiji se zaista pada od posla za dosta manje plate nego u EU.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad sam već zapazila pa ajde da ..mada ništa značajno
Za 99% ono malo proizvodnje ovde (Srbija) ovo je "mrtva sezona". U inostranstvu naravno da nije. Ako radiš sa strancima, šta te briga što ovi naši ne rade?
Ovo nepodvučeno ima nekog smisla.
Nešto bar.
Ovo podvučeno je komunizam. A ti si očigledno ćera takvog nekog.
A tek bold, manifestacije, šta štafeta mladosti
..........
Tema:
Da li jabuku možda al mi još u ustima ukus eukaliptusa?![]()
zato što su pojedini privatnici polupismeni ološi, rudimenti titovog vremena obogaćeni ojađivanjem nekada društvenog sektora, kojima odgovara ovakav balkanski tj. surova i sirova verzija tj. shvatanje kapitalizma jer im to odgovara...
sindikati nula...nula
zato što su pojedini privatnici polupismeni ološi, rudimenti titovog vremena obogaćeni ojađivanjem nekada društvenog sektora, kojima odgovara ovakav balkanski kapitalizam tj. surova i sirova verzija istog... jer im to odgovara da mogu da izrabljuju decu...
sindikati nula...nula
Ej znas sta...vise mi se povraca od tih prica radog morala na Balkanu i generalizacija. Nekada je na ovim prostorima postojala neka drzava u kojoj se ipak nesto radilo. Koja je imala jake sisteme, firme. Nije bas da niko nikada nije radio, radili su ljudi itekako. Pitaj odredjene ljude u mojoj firmi koji i dan danas nemaju po dva meseca slobodan dan jer je takva priroda posla da moraju da budu tu kada su manifestacije a da ne pricam kako se radilo pre tridesetak godina kada je sve to bilo jos masovnije i vece nego danas. Ali je firma ocerupana i nemaju ljudi vise toliko dobre plate. I dan danas postoje ljudi tu koji dobro i odgovorno rade svoj posao, nista manje od bilo koga na zapadu odnosno "vas", da tako kazem, samo za mnogo manje pare.
Ljudi su ljudi svuda, dele se na lenje, vredne i prosecne, kakva je vecina. Oni vredni, stvore i zarade vise od proseka u svakom sistemu, bio srpski ili nemacki. Prosecno vredni, sposobni i preduzimljivi zive i imaju onoliko koliko im je bogata zemlja u kojoj zive. Lenji ljudi u Srbiji mogu da se samoubiju, u bogatijim drzavama ce ziveti od socijalne pomoci. Covek je isti svuda, nema tu razlike u prirodi. Razlika je samo u tome koliko manevarskog prostora nekom dajes ili ne dajes, koliko mu dopustas a koliko ne. Nista "vi" niste vredniji, pametniji i sposobniji, jer su to licne karakteristike pojedinaca a ne naroda ili gradjana neke drzave, vec ste samo za taj svoj prosek rada, sposobnosti i vrednoce, placeni vise.
ne, nekad je ovde postojala drzava koja je navikla radnika na sistem radio ne radio svira ti radioEj znas sta...vise mi se povraca od tih prica radog morala na Balkanu i generalizacija. Nekada je na ovim prostorima postojala neka drzava u kojoj se ipak nesto radilo. Koja je imala jake sisteme, firme. Nije bas da niko nikada nije radio, radili su ljudi itekako. Pitaj odredjene ljude u mojoj firmi koji i dan danas nemaju po dva meseca slobodan dan jer je takva priroda posla da moraju da budu tu kada su manifestacije a da ne pricam kako se radilo pre tridesetak godina kada je sve to bilo jos masovnije i vece nego danas. Ali je firma ocerupana i nemaju ljudi vise toliko dobre plate. I dan danas postoje ljudi tu koji dobro i odgovorno rade svoj posao, nista manje od bilo koga na zapadu odnosno "vas", da tako kazem, samo za mnogo manje pare.
Ljudi su ljudi svuda, dele se na lenje, vredne i prosecne, kakva je vecina. Oni vredni, stvore i zarade vise od proseka u svakom sistemu, bio srpski ili nemacki. Prosecno vredni, sposobni i preduzimljivi zive i imaju onoliko koliko im je bogata zemlja u kojoj zive. Lenji ljudi u Srbiji mogu da se samoubiju, u bogatijim drzavama ce ziveti od socijalne pomoci. Covek je isti svuda, nema tu razlike u prirodi. Razlika je samo u tome koliko manevarskog prostora nekom dajes ili ne dajes, koliko mu dopustas a koliko ne. Nista "vi" niste vredniji, pametniji i sposobniji, jer su to licne karakteristike pojedinaca a ne naroda ili gradjana neke drzave, vec ste samo za taj svoj prosek rada, sposobnosti i vrednoce, placeni vise.
e ovo i ja mislimNije mi baš najjasnije šta je čudno u tome što ljudi ne rade za novogodišnje praznike.
To je porodični praznik, deca su na raspustu, u prvih 10 dana pola dana je svakako neradno, uzmeš 3-4 dana godišnjeg odmora, a ne radiš 10 dana.
Crkavaš cele godine kao konj, imaš jedva 4 nedelje godišnjeg odmora, logično je da ćeš gledati da ih maksimalno iskoristiš.
I logično je da ćeš ih koristiti kada su deca kod kuće. Šta tu kome nije jasno?
Firme koje razmišljaju o troškovima naprave kolektivni godišnji odmor jer je to svakako mrtva sezona. To zna svako ko je prošle godine radio, a kamoli onaj ko radi godinama jer je tako uvek bilo i uvek će biti.
U vreme praznika se praznuje.
Svako koristi odmor kada mu odgovara, a školski raspust odgovara bar polovini radno sposobnog stanovništva.
Ne razumem čemu prozivanje ljudi. Zašto je lenj neko ko koristi godišnji odmor i kakve veze ima kada ga koristi?
Šta sve neću ovde pročitati majko mila, a kontam da ni pola gadosti koje vam padaju na pamet ni ne napišete. Strašno kakvi su ljudi...
mislkovic nije ni polupismen, pa je u crno zavio sve male privrednike koji su imali neku svoju proizvodnju i robu hteli da plasiraju u njegovom lancu marketa

a ti mislis da u drzavama gde porodilja dobije 2 meseca samo odsustva briga nekoga sto su tebi deca na raspustu, pa i ti podetinjis uzmes skolski rasput na poslu (oksimoron)?
i onda se pitate sto smo tu gde smo...pa nemojte, jasno je
ja ne kazem da treba da se radi 12h 365 dana u nedelji....taman posla
ali ne mislim i da treba da se praznuje 4. januar recimo
za mnoge poslove zima nije mrtva sezona, tako da ta fora otpada
da oduvek je ovde bilo tako i bice, nista cudno nije, al to ne znaci da mora da mi se svidja takvo ponasanje....svake hebene zime malo malo pa ljubim vrata i dozivljavam domino efekat zbog izmisljenih praznika...mos misliti 8. januar strasan praznik
ako ste podetinjili i ocete solske raspuste, lepo dajte otkaz upisite neki faksic, kurs, vecernju skolu, pa se grudvajte na raspustu sa decom po ceo dan, slobodno
pun biro ljudi koji oce da rade a nemaju sanse, jer su gospoda zasela u stolice, rade 5 dana u nedelji, na papiru 6h a realno jedva spoje 3h aktivnog rada, imaju svaki vikend, lazna bolovanja, lazne praznike itd.... san svakog srbende je posao u drzavnoj sluzbi, da se odmori jelte
O kakvim raspustima pričaš i praznicima? Ja govorim o korišćenju godišnjeg odmora u vreme praznika i raspusta pa se spoji 10 neradnih dana, a potroši se samo 3-4 dana godišnjeg odmora.a ti mislis da u drzavama gde porodilja dobije 2 meseca samo odsustva briga nekoga sto su tebi deca na raspustu, pa i ti podetinjis uzmes skolski rasput na poslu? (oksimoron)
i onda se pitate sto smo tu gde smo...pa nemojte, jasno je
ja ne kazem da treba da se radi 12h 365 dana u nedelji....taman posla
ali ne mislim i da treba da se praznuje 4. januar recimo
za mnoge poslove zima nije mrtva sezona, tako da ta fora otpada
da oduvek je ovde bilo tako i bice, nista cudno nije, al to ne znaci da mora da mi se svidja takvo ponasanje....svake hebene zime malo malo pa ljubim vrata i dozivljavam domino efekat zbog izmisljenih praznika...mos misliti 8. januar strasan praznik
ako ste podetinjili i ocete solske raspuste, lepo dajte otkaz upisite neki faksic, kurs, vecernju skolu, pa se grudvajte na raspustu sa decom po ceo dan, slobodno
pun biro ljudi koji oce da rade a nemaju sanse, jer su gospoda zasela u stolice, rade 5 dana u nedelji, na papiru 6h a realno jedva spoje 3h aktivnog rada, imaju svaki vikend, lazna bolovanja, lazne praznike itd.... san svakog srbende je posao u drzavnoj sluzbi, da se odmori jelte
Па сад, неће бити да сви спајају. Мој муж ради у једном министарству и они регуларно раде после новогодишњег викенда.

O SFRJ najviše znaju oni koji nisu ni živeli u njoj ili su bili u pelenama. Čitali propagandni materijal pa misle da su popili svu pamet sveta.ja reko aj da se ne mešam, da se ne zavadim s metlom jer se dugo forumski znamo, a možda sam i propustio nešto u proteklom vremenu, da se desilo nešto kroz istoriju a da nisam čuo, al kolko me sećanje služi bili smo država za primer...
- - - - - - - - - -
i ne vidim da sam nešto moralno i mentalno osakaćen u odnosu na novije generacije zbog odrastanja u sfrj...kako ja tako i svi moje generacije...štaviše
pitaj ove sto im je sve oduzeto kako su bili srecni u vreme komunizmaJa ne znam koliko godina imate kada sve znate o vremenu komunizma, ali bih rekla da ste čitali neku propagandnu literaturu, isprali su vam mozgove.
Moji roditelji ne da nisu igrali pasijans nego su radili itekako.
Tatina firma kada je propala 90-tih godina, on je sa 50 i kusur godina dobio ponudu od poslovnog partnera da pređe kod njega da radi u privatnu firmu jer je ćale bio odličan trgovac.
Lupetate za medalju, nemate pojma šta pričate. U vreme komunizma su ljudi bili zadovoljni, sada su svi besni, na čelu sa vama koji pljujete po komunizmu.
Niste ni svesni koliko su vas otrovali, iz postova vam izbija zloba i nezadovoljstvo. Samo mračite i pljujete po svima. Ne znam samo ko je vama stavio oreol svetaca.
- - - - - - - - - -
O kakvim raspustima pričaš i praznicima? Ja govorim o korišćenju godišnjeg odmora u vreme praznika i raspusta pa se spoji 10 neradnih dana, a potroši se samo 3-4 dana godišnjeg odmora.
i tako godinama, ma sta godinama decenijama ovde....
O SFRJ najviše znaju oni koji nisu ni živeli u njoj ili su bili u pelenama. Čitali propagandni materijal pa misle da su popili svu pamet sveta.
Nemaju pojma kako se živelo tada, samo su načuli pa se sada teše da im je komunizam kriv.
Ej - komunizam. A kapitalizam je med i mleko. Jer tako kaže Zapad.
- - - - - - - - - -
Metlo, baš fino da si Norvešku spomenula. Kod njih je porodica misaona imenica. Živi se da bi se radilo. Izvoli i ti sa njima ako ti se sviđa. Ja ne bih tako živela ni u ludilu.

Назови комунисти су мало крадуцкали, мало уништавали, али када је дошао ђаво по своје, онда испаде да они нису криви. Баш згодно.
samo ono sto je odgovaralo tom olosu je uzeto iz "prirucnika za komuniste"Samo kad sada niko ništa ne krade.Назови комунисти су мало крадуцкали, мало уништавали, али када је дошао ђаво по своје, онда испаде да они нису криви. Баш згодно.
Nisi napisala jednu misao nego danima pišeš jedno te isto. Na svim temama. Kako ne možeš da radiš jer su ljudi uzeli godišnje odmore, neradnici jedni.mogla bi da citas ceo post, kako bi to bilo m?
lepo pise da ne valja ni tako
ali brate da kazem da ovo kod nas valja? ni mrtva
javasluk vlada decenijama, i uso vam u pore, pa sad ne moze covek jednu misao da napise da ne skocite ko hijene, izivnjavam se sto sam uvredila veliki praznik u ponedeljak 4. januara![]()