Šta trenutno razmišljaš 2

kojeja gluposti citam ovde...i ja jos gluplja sto uopste citam. igraonice...sta smetaju igraonice? prakticne su, ne dolaze deca u stan, ne prave svinjac, ne smetaju komsijama...u moje vreme moze da kaze i onaj rodjen pore ww2 :lol: e pa vase vreme je proslo, prilagodite se ili umrite. :lol:

A komšije su mi bitan faktor u životu, ne zna se :roll:
Ako ih gotivim dobiju tortu, a ako su džiberi koji odvrću narodnjake dobili su šta su zaslužili...

*ne pravim dečije rođendane, ali zovem decu mojih drugarica kad i njihove mame, pa sam imala 10-12 dece u kući.
Ma ništa bre, igraju se klinci, slatki, niti je buka niti neki poseban nered, ne znam šta tripujete... ili možda živite u onim stanovima koji su čisti kao apoteke? Češljate froncle na tepihu i tako to?

Poslednja izmena:
Ako ih gotivim dobiju tortu, a ako su džiberi koji odvrću narodnjake dobili su šta su zaslužili...

*ne pravim dečije rođendane, ali zovem decu mojih drugarica kad i njihove mame, pa sam imala 10-12 dece u kući.
Ma ništa bre, igraju se klinci, slatki, niti je buka niti neki poseban nered, ne znam šta tripujete... ili možda živite u onim stanovima koji su čisti kao apoteke? Češljate froncle na tepihu i tako to?

Ma kakav nered? Dete vaspitas kako treba, a onda ono i bira drustvo po svojoj meri. I svi su bili nauceni da nakon igre sve pokupe pa tek onda razlaz.
A tanjiri, case, viljuske... plasticni. Samo smandrljas u kantu. Roditeljima u "pravo" posudje, ali ni to nije neki posao.

u je padne torta, zovimo odred za ciscenje i dezinfekciju

i da, za rodjendan u igraonici ode po 300 -400 eura, jer zaboga moras da pozoves celu grupu, plus roditelje, pa torta spejs satl na tri sprata, pa profi fotograf.. za te pare moze ladno na more ili planinu leti da se ode, i to nikada necu shvatiti, da za takav rodj imas a onda ti dete ne vidi more/planinu cele godine

kapiram ja da je to trend i da svako slavi onako kako mu je draze ili lakse, ali stav - ako ne slavis u igraonici uskracujes detetu detinjstvo - je ono sto nas je i dovelo do toga da rodjendani vise namaju dusu i da se svi pozivaju jer to tako treba a ne zatio sto to tako zelis

Mislim da to nije baš odomaćeno. Mislim, ne znam, moja sestričina je još uvek malena ali ovog leta sam je vodila na dva rodjendana. Prvi je bio kao apoteka, troje dece, svi sede, deca se gledaju međusobno. Neka neugodna atmosfera.

Drugi je bio kod sestrine drugarice poreklom iz Latinske Amerike. E to je bila fiesta. Tema Rapunsel. Mislim da je dobila jedno 30 Rapunsel barbika ali koga briga. Stavili su šator u dvorištu, igrali su igre (jaje se stavi u kašiku pa kome ne padne ali na kraju svi dobiju kinder jaja), trešti muzika iz ovih Frozen-a i čuda. Hrana kao za prasiće. Pištolji na vodu. Svi roditelji su bili čak i tetke:lol:. Oni nisu neki bogataši, muž je negovatelj. Sestrić od 2 godine se toliko oznojio igrom da su mu dali žensku majicu da se presvuče.

Vrhunac je bio pinjata. Zaveže deci oči i onda vuku neke konce, kada povučeš pravi raspršte se slatkiši po terasi a deca skupljaju. To što skupe njihovo je. Mama je mnogo fina, ja sam je ovog leta upoznala ali po principu su amigo es mi amigo, vozi Misko...

Ja nisam Latinos i ne bih mogla bas tako ali se jesam provela sjajno. Čak se i naša balavica provela sjajno a posle baksuz nije htela da pravi za sebe. Hoće da ide u neki park. Naravno da je bila mrzovoljna jer nije specijalno otići sa mamom, tatom i tetkom u tematski park. Sestra mi je rekla da joj sledeće godine zove decu kući i ona pita balavicu za mišljenje:lol:

Ти тематски рођендани су ми исто огавни. И уопште све тематско.

Деца су то, нека смисле сами шта ће да раде. Где су нестале жмурке и ћораве баке?

И родитељи. Који ће они ту? :roll:

Деца се доведу, оставе и после покупе. Не мора ни то ако су већа, сами нека дођу.

- - - - - - - - - -

Станови као неприступачне тврђаве, не дај боже да ти неко уђе и исфлека сељачки тепих.

Или уцакљени паркет.

pa nisu bitan faktor...dok njima ne pocne da smeta lupanje i treskanje. jel napisa smokva negde da su zvali komunalce zbog zurke za rodjendan?

- - - - - - - - - -

msm, ne smokva nego neko od komsija je pozvao komunalce.

- - - - - - - - - -

problem s aovim 4umom je sto ima slepaca koji umisljaju da je samo sto oni rade ispravno....ebu ih komplexi i frustracije usled nezaposlenosti :lol:

Svi uvek misle da su oni najpametniji, bar na našim prostorima ... možda Japanci recimo sumnjaju u sebe, ali jok mi.
Naravno da mislim da je bolji rođendan u kući, ali ne bih vama zabranila da slavite u igraonici, radite šta oćete :lol:
(plaćajte kad ste lenji da spremate)

mi smo slavili prva dva rodjendana u restoranu jednom
nista specijalno
bilo je do 20 ljudi, sa sve klincima
izaslo nas je oko 200 evra
torte smo same pravile, vino je bilo domace
razlozi su jednostavni - mi nemamo stan u koji staje 20 ljudi istovremeno
dijete je bilo malo i ionako se nicega nece sjecati
al bilo joj je uglavnom zabavno i nije trajalo predugo
mi obitelji imamo na tri strane
neki su potegli do bga samo zbog toga; rucali i otisli svojim putem
dosli su da nju vide i da malo vide nas
nakon svega ja nisam oprala ni kasiku i to nam nije poremetilo dnevnu rutinu
iduce godine nemam pojma sta cemo
ona je vec velika i vjerojatno cemo se fokusirat na nju i drugu djecu
da njima bude zabavno
i to je to

nema to nikakve veze s tim
cisti sebicluk od strane nas odraslih je u pitanju
gledas sta ti je brze, jeftinije i sta te manje opterecuje
ako imas da platis das pare i cao

- - - - - - - - - -

Ja se ne sećam detalja, ali sećam se super detinjstva, i sećam se tih rođendana.
A inače, ove igraonice su prosto moda koja mi se ne dopada, mnogo mi je konfekcijski.

ma, kad klinci malo odrastu onda valjda sami biraju
al dok su tako mali...sta znam, zgodno je da ih neko animira dok razgovarate
iako je to sustinski sebicno
zgodno je i ako ih je puno
da su u nekom...ogradjenom prostoru s adekvatnim sadrzajima :lol: (znam kako ovo zvuci)
moja sestra je svojima pravila kod kuce - klinci se uvijek super provedu
al ona ima ogroman dnevni i veliku (ko omanji stan) zagradjenu terasu

Сећам се свог четвртог или петог рођендана. Код бабе сам живела тада.

Дошло ми неколико другова и другарица из забавишта и играли смо се у соби. Двориште не јер је било хладно.

И поклона се сећам - комплет плеханих судова од моје симпатије и првог комшије Радета. Неке лутке са очима које се отварају и затварају.

Какви родитељи, какви аниматори, какви тобогани...

Back