Šta trenutno radiš XX

Upoznala sam danas lika, polu ciganin, rekla bih, koji me je neodoljivo podsetio na neke uloge Bore Todorovića.
Organizuje celu porodicu u nekom poslu, ali ih izokola sve opasno zeza. Onako, na finjaka.
Pričamo nas dvoje i ja osetim miris trave iz cigarete koju puši.
Reko, šta radiš to, sedamdeset dve godine imaš a duvaš ?
A on onako šeretski, kao Bora Todorović
"Pa moram, zbog žgaravice...a oćeš jedan vinjak, baš sam otvorio flašu ?"
Obećao mi da će dogodine da me zove na zlatnu svadbu, kaže u braku sam sa mojom ženom skoro pedeset godina, ko dinosaurusi smo.
Pitam ga jel mu dobra žena, kaže , dobra je, ali je bila bolja kad sam je tukao, sad je ona jača.

To rešava spoljni termostat, jer ovaj sobni prati temperaturu sobe koja može biti iz više razloga drugačija od potrebe cele kuće.
Nama je od ugradnje spoljnog termostat pala potrošnja za trećinu.
Šta me briga kakva je spoljna temperatura, bitno mi je kako je unutra. Sobni termostat stoji u dnevnom boravku, prostoriji gde se provodi najviše vremena, i gde treba da bude najtoplije. Na spratu ionako uvek bude hladnije, jer je ova kuća pravi "hotel promaja". Tako da se kotao uključuje kako treba, ravnajući se prema unutrašnjem termostatu.
Još uvek nismo rešili problem dogrevanja kod dede, jer je njemu već hladno, a mi još uvek nemamo potrebu da kotao radi ceo dan. Tražimo rešenje, a svaki vid dogrevanja ima neku manu.

Back