Šta trenutno radiš XX

pa nije mi ni lepa. :lol:
osim mesa čega u kinseskoj supi još ima?
ono crno što pliva na površini, šta je to?

ono pohovano ko naši uštipci, šta ima unutra pa da je nešto specijalno.;)

moraću se obučiti, jer ću uskoro da se javim iz kineske provincije.
pokupovaše kuće ovde, a i po selima.
Crno su pečurke, preukusne.
Nije pohovano, već kuvano. Unutra je mleveno meso, njaaaaam

Ko je hvalio restoran ovde u novom kineskom tc da mu se milosne majke :malav:
Izvela sam coveka u sega mega provod i na rucak, kakav fiasko, bas je ruznog ukusa. Bolje budu fastfudovi po gradu nego ovde

Mama, kuvali smo kinesku supu sa piletinom, bok cojem i tofuom!
Jel smrdi i groznog je ukusa?
Da!
To je to! Tako treba da bude!

Aham, tablete još uvek - koktelčić ujutru, uveče samo jednu. Imam tip 1 za odrasle (tzv. LADA), tako da me insulin čeka definitivno u budućnosti, bazalni ili uz obroke
Već smo pričali o tome, to nije tip 1. Ako je LADA, onda je tip 1.5.
Kod tipa 1, pankreas uglavnom više ne funkcioniše kad se ustanovi problem. To automatski znači insulin kao jedino rešenje.
Nadam se da ćeš što duže tako da izguraš, ali to ujedno znači i da moraš struktnije da paziš na ishranu. Sa insulinom je to malo opuštenije. Drž' se!

Već smo pričali o tome, to nije tip 1. Ako je LADA, onda je tip 1.5.
Kod tipa 1, pankreas uglavnom više ne funkcioniše kad se ustanovi problem. To automatski znači insulin kao jedino rešenje.
Nadam se da ćeš što duže tako da izguraš, ali to ujedno znači i da moraš struktnije da paziš na ishranu. Sa insulinom je to malo opuštenije. Drž' se!
Neki ga zovu 1.5, ali sustinski je to "medeni mesec" tipa 1 koji ce neminovno da usledi u buducnosti, tj pankreas nece proizvoditi insulin.
Pazim na ishranu, imam 54 kg :(

Hvala ❤️

Neki ga zovu 1.5, ali sustinski je to "medeni mesec" tipa 1 koji ce neminovno da usledi u buducnosti, tj pankreas nece proizvoditi insulin.
Pazim na ishranu, imam 54 kg :(

Hvala ❤️
Uh, te remisije jesu realnost, ali su prilično kratkog veka. Možda neko od lekara zna za duže od godinu dana? Reč je o tipu 1, naravno.
Ma i kod tipa 2 pankreas lagano posustaje.zato na zapadu sve češće uvode insulin i kod ranijih faza tipa 2.
Na ishranu svako treba da pazi, ali videćeš ako ti jednom uvedu insulin (ako jeste tip 1, moraće kad tad) da je tako lakše regulisati glikemije i količinu hrane.
I nemoj da si u bilo kakvoj frci ili problemu, nije to ništa strrašno. ;)

Uh, te remisije jesu realnost, ali su prilično kratkog veka. Možda neko od lekara zna za duže od godinu dana? Reč je o tipu 1, naravno.
Ma i kod tipa 2 pankreas lagano posustaje.zato na zapadu sve češće uvode insulin i kod ranijih faza tipa 2.
Na ishranu svako treba da pazi, ali videćeš ako ti jednom uvedu insulin (ako jeste tip 1, moraće kad tad) da je tako lakše regulisati glikemije i količinu hrane.
I nemoj da si u bilo kakvoj frci ili problemu, nije to ništa strrašno. ;)
Nemam pojma iskreno, nisam pitala kad i šta, svakako na svaka tri meseca idem na kontrole a i sama merim, pa kad tablete više ne budu delovale, onda špricanje 😄

Navikavam se lagano, već je 6 meseci prošlo i osim kg nemam drugih problema. Pijem proteine i imam snage ko konj 😄

Ma to ti je kinesko na naš način.
Da odu u Kinu ostali bi gladni. :lol:
Moji su poslom bili u Japanu pre par godina i bili su zgađeni sušijem.
Veze nema sa onim što se ovde prodaje kao suši.
saće Rifeta da zapali u Kinu, da te demantuje. :lol:

čudi me da marsi ne komentariše kinesku hranu, a boravio je tamo.
što će reći da je grozna ;)

momak bratove unuke bio u Kini na praksi.
neki viđeni hotel pa kao preporuka za dalje..
vratio se posle šest meseci.
neće da čuje za njih i njihove divnoće.:lol:

p.s. razumem Rifetu, naš je ;)
Moja gospođa bila u Koreji i dosta tamo jela. Ne samo u hotelu, već su išli na izlete pa šo restoranima klopali, tamo gde jedu i svi ostali. Oduševljena tom hranom.

Back