Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ђорђевић је био Савин асистент. Од Саве је учио.
Иначе, они нису радили сву уролошку оперативу већ само замену пола.
Саво је изумео технику која се код мушкараца најбоље показала.
И то је то.
Није оперисао простату, бубреге, бешику те је некоректно рећи да је он био најбољи уролог.
Да, за замену пола.
Зато Ђорђевић и шета по Холивуду јер је тамо та родна идеологија најдаље одмакла.
Али колико видим, Трамп ће му скресати бизнис.
У Србији је тај бизнис био у цвату годинама јер смо имали тај тим који је био добар, а за странце јефтин.
И управо се приватно радило у ординацији једног уролога са Звездаре кога Рифке зна, зна да је развио бизнис али изгледа не прецизно и на чему.
Он је највећу зараду имао управо на посредовању у раду за те пацијенте, а не на лечењу уролошких болести.
Moguće, i mislio sam da je on više za "estetiku" donjeg dela.
Mada, on je još i dobar, igrom slučaja moj otac imao problema sa kamenom u bubregu
I ode kod nekih što se hvale kako su naslednici Perovuća, a oni blago rečeno prevaranti.
Msm da ih ne spominjem.

Чекај, ти мене учиш како је у болницама и како се специјализације уче? Па не уче нас само колеге са одељења већ пре свега, универзитетски професори, идемо на кружења, прођемо све установе, а за доброг практичара човек мора сам да се исклеше кроз рад и искуство.
Увек имаш проценат младих, способних, паметних и амбициозних којима не треба тутор већ грабе.
И то је природна смена генерација.
Увек имаш неког ко има и таленат, неког ко има огромно знање, а то не зависи од старијих. И тд.
То што се приватно раде методе које се не раде државно, то је због договора о заради,а не зато што приватно седе неки напредни, а државно неки дунстери.
Свима нам је закон омогућио да регуларно радимо на још три места, поред државне болнице.
И сад, нпр. ја приватно имам могућност да радим дијагностику методама које се државно не раде јер су скупље. Али ја и даље државно те исте дијагнозе постављам јефтинијим методама, само уз већи напор.
Капиши?
Слично је и са хирургијом.
Ko je spominjao bolnice (množina)? Ja sam ti napsiao šta se u tom periodu dešavalo na Zvezdari.
To što se uči od profesora i na kruženjima je super ali kad kreneš na specijalizaciju i imaš vrhunskog vođu tima, to je ono pravo.
Sad su svi iz tog Savinog tima po privatnim klionikama, a otišli su pre 15-ak godina. Naravno da su došli noviu urolozi, ali zbog državne politike nezapošljavanja novih ljudi, sad imamo šta imamo.

Mada, on je još i dobar, igrom slučaja moj otac imao problema sa kamenom u bubregu
I ode kod nekih što se hvale kako su naslednici Perovuća, a oni blago rečeno prevaranti.
Msm da ih ne spominjem.
Незгодно је коментарисати конкретан случај без прецизних података.
Али оно што ти могу рећи јесте да је камење у бубрезима ствар која мора да се прати и нема шале с тим.

Ko je spominjao bolnice (množina)? Ja sam ti napsiao šta se u tom periodu dešavalo na Zvezdari.
To što se uči od profesora i na kruženjima je super ali kad kreneš na specijalizaciju i imaš vrhunskog vođu tima, to je ono pravo.
Sad su svi iz tog Savinog tima po privatnim klionikama, a otišli su pre 15-ak godina. Naravno da su došli noviu urolozi, ali zbog državne politike nezapošljavanja novih ljudi, sad imamo šta imamo.
Ти знаш само једну страну приче.
И одмах ћу ти рећи да баш и није тако како су ти испричали.

Msm da ih ne spominjem.
Zna se ko su naslednici. Oni koji su u Gradskoj bolnici radili sa njim i učili od njega. Kasnije su, nakon Savine smrti, prešli u njegovu kliniku i nastavili rad. I tako je bilo do pre nekoliko godina, kad su je zatvorili i otišli svako na svoju stranu.

1737981072640.png

Koja je dijagnoza na kraju metlo

Ovaj moj je 4 dana imao temp, groznicu, preznojavao se par puta u toku noci
Pio ab, orthamol imun, paracetamol/brufen u kombinaciji

I evo 5 dan, probobudio se bez temp, dobar

Iscjenjen ko krpa
Krv kaze bakteriska gnojna angina
Medjutim posto je bilo sumnje i na mononukleozu radicu sutra i na nju testove za svaki slucaj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back