Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Апсолутно.
И питам због моје другарице кјој је неки кардиолог преписао роксеру да пије и ако жена има свега 42 године и никакву озбиљну срчану патологију иза себе.
Роксера јој је направила за два месеца хепатитис, благ али ипак присутан и спустио јој је холестерол испод доње границе, што такође не ваља.
Кроз област коју ја радим, имала сам прилике да видим шта роксера може да направи и сматрам је лек за заобилажење у широком луку, осим кад је човек угрожен.
Добила сам и од другог интернисте препоруку за природне статине (хартикол, нормолип) јер знају и они да статини нису наивна ствар.
Да нагласин да не причам о људима који су имали озбиљне инфаркте.
Moja mama je davno pila neke statine i za par meseci su joj jetru razvalili Od tad ne pije ništa, holesterol uvek oko 8 i ništa joj ne fali. Ma farmacija samo menja te granice kako bi uvaljivali nove lekove, koji uvek prave neki drugi problem, često gorti nego što, kao, leče. Neka hvala.

Moja mama je davno pila neke statine i za par meseci su joj jetru razvalili Od tad ne pije ništa, holesterol uvek oko 8 i ništa joj ne fali. Ma farmacija samo menja te granice kako bi uvaljivali nove lekove, koji uvek prave neki drugi problem, često gorti nego što, kao, leče. Neka hvala.
То може бити и одговарајућа вредност спрам особе.
Увек ми је у глави моја профанка са специјализације кад ми прича како је њена мајка имала цео живот холестерол 15 и доживела је 95 година. Алудирала је управо на то.

Такође, не видим зашто би млађој жени неко преписивао статине пре него јој укажу на исхрану, спорт, мало више кретања?
То је, онако, баш фахидиотски.

Mislim da nema tih para zbog kojih ću opet ići u neku šećeranu.
Danas sam provela sat vremena u jednoj.
Svinjci su apoteka naspram toga. Toliko blata i smrada i prljavštine ja nigde nisam videla.
Za tih sat vremena mi se želudac okrenuo i verujem da u skoro vreme ništa slatko neću pojesti.
Pored toga sam morala putnički auto da nateram na vagu, da izađem, da ga izmere, a isto to da uradim kad sam izlazila iz kruga fabrike.

dobro da nisam jedina :D
stvarno nikog drugog ne znam sa snizenim holesterolom
Pre par god odradim ja kontrolu krvi i vidim zatamljeno polje holesterol i stavljen uzvicnik, hemiskom dopisano dva puta radjeno. U sekundi se uplasin reko hbt nije valjda da sam od nizeg otisla u visok. Kad ima sta da vidim. On je ispod donje granice, a siroti laborant vrv mislio da je nesto zajebao :lol:
Letos mi je bio na donjoj granici tacno, sto znaci porastao mi hbt :lol:
Kapiram ja da ce vremenom da se dize, mora sa godinama... Ko ga hebe ne obazirem se na njega...

Mislim da nema tih para zbog kojih ću opet ići u neku šećeranu.
Danas sam provela sat vremena u jednoj.
Svinjci su apoteka naspram toga. Toliko blata i smrada i prljavštine ja nigde nisam videla.
Za tih sat vremena mi se želudac okrenuo i verujem da u skoro vreme ništa slatko neću pojesti.
Pored toga sam morala putnički auto da nateram na vagu, da izađem, da ga izmere, a isto to da uradim kad sam izlazila iz kruga fabrike.
Jesu gadne
Al gore su fabrike mesnih preradjevina
Kod mene u skoli pola razreda htelo da umre kad smo pratili proces proizvodnje virsli :lol: nisu hteli posle jesti virsle. Meni svinji to nista nije moglo da ogadi :lol:

Umalo ostadoh bez namirnica koje sam kupila.
Ima neki tržni centar, u odnosu na Bg i NS, smešno mali. Takvi su i parkinzi, zbijeni i nepregledni.
Parkiram se ispred maxija kupim namirnice izađem,pritisnem daljinski, čujem tik tik i otvorim zadnja vrata da bi ubacila kese.
Kad ono sa prednjeg sedišta gleda me neki deda panično.
Isto tako ja njega.
Ispade da je parkirao pored mog auta i da je iste boje a sličan model (mada muž reče da osim boje i visine nema ništa slično).
I tako gledamo se, on nešto priča na mađarskom, ja se izvinih, pokupih kese i što pre pobegoh do svojih kola.

Ima neki tržni centar, u odnosu na Bg i NS, smešno mali. Takvi su i parkinzi, zbijeni i nepregledni.
Parkiram se ispred maxija kupim namirnice izađem,pritisnem daljinski, čujem tik tik i otvorim zadnja vrata da bi ubacila kese.
Isto tako ja njega.
Ispade da je parkirao pored mog auta i da je iste boje a sličan model (mada muž reče da osim boje i visine nema ništa slično).
I tako gledamo se, on nešto priča na mađarskom, ja se izvinih, pokupih kese i što pre pobegoh do svojih kola.
Ja sam tako krenula sa koferom opreme u pogresan auto, mislila kolegin, gleda me covek u zbunu dok mu nepoznata budala ugurava kofer na zadnje sediste :lol:

• Haha
Reactions: Red
Isto tako ja njega.
Meni se slično desilo pre 15ak godina.
Izašla s posla, klinka sam bila, tek završen faks, odrađivala staž.
Došla na parking, prilazim 'mom' autu, vadim ključ, ubacujem ga u bravu, vidim nešto teško ulazi, da okrenem ključ, neće pa neće, počinjem već da se nerviram i u jednom trenutku vidim čoveka stoji sa strane i gleda zbunjeno u mene.
Ne povezuje me s lopovlukom, a nije mu jasno zašto pokušavam u njegov auto da uđem.
Joj kako me je bilo sramotaaa. :lol:
A on se sit ismejao kad je shvatio da je noj auto par meata dalje.
U moju odbranu, bio je zaista isti model i boja.

Ooo kad smo kod pogresnog auta..
Prije 3godine
Trajekt.. Lapetani, Cg. stigosmo u knap
Izlijecem sa sicom evra, letim u zadni minut,kupujem kartu
Trcim nazad..
Mercedes, specificna siva kao nasa
Otvaram vrata
Krajickom oka vidim kozna bijela sjedista... Jok. Ne dolazi do glave
Sjedam
Nepoznat covjek..ne dolazi do glave
Okrenem se nazad-zena sa bebom.
U jbt kontam ja nemam bebu i zenu :mrgreen: :rumenko: pogledam u vozaca, covjek na rubu suza, samo sto ne puce
Samo sam uspjela reci-u jbt🤣
Aj ti stevce u svoj auto...
Kolika vjerovatnoca, dva ista modela, iste smrlj nijanse..
Mm kaze, ja te gledam i ne stizem reagovati, ti odeee

Došla na parking, prilazim 'mom' autu, vadim ključ, ubacujem ga u bravu, vidim nešto teško ulazi, da okrenem ključ, neće pa neće, počinjem već da se nerviram i u jednom trenutku vidim čoveka stoji sa strane i gleda zbunjeno u mene.
Ne povezuje me s lopovlukom, a nije mu jasno zašto pokušavam u njegov auto da uđem.
čuj klinka, imala si minimum 25
(mada, razumem šta oćeš reći, sad si mnoho iskusnija i sl
a sličme stavri se svima dešavaju

Poslednja izmena:
Ja sam pre neki dan otkljucabala komsijin stan
I ne kontam da sam na pogresnom spratu i nerviram sto nece da se otkljucaju
Kad cujem s druge strane otvara neko
Gledaju me 😂 u fazonu sta radim s njihovim vratima 😂😂😂

Ooo kad smo kod pogresnog auta..
Prije 3godine
Trajekt.. Lapetani, Cg. stigosmo u knap
Izlijecem sa sicom evra, letim u zadni minut,kupujem kartu
Trcim nazad..
Mercedes, specificna siva kao nasa
Otvaram vrata
Krajickom oka vidim kozna bijela sjedista... Jok. Ne dolazi do glave
Sjedam
Nepoznat covjek..ne dolazi do glave
Okrenem se nazad-zena sa bebom.
U jbt kontam ja nemam bebu i zenu :mrgreen: :rumenko: pogledam u vozaca, covjek na rubu suza, samo sto ne puce
Samo sam uspjela reci-u jbt🤣
Aj ti stevce u svoj auto...
Kolika vjerovatnoca, dva ista modela, iste smrlj nijanse..
Mm kaze, ja te gledam i ne stizem reagovati, ti odeee
Nešto slično i meni se desilo ali nisam pobrkala automobile. Dogovorim se sa bratom, doći će na stanicu da me pokupi , ja čekam i staje auto SLIČAN njegovom , ja ulazim, sedam pozadi. I čekam da krenemo. Posle pola minute ne krećemo i ja pogledam vozača - Nije moj brat!
On čovek ćuti. Ja sam samo izustila: Izvinite , i izašla. :lol:

Nešto slično i meni se desilo ali nisam pobrkala automobile. Dogovorim se sa bratom, doći će na stanicu da me pokupi , ja čekam i staje auto SLIČAN njegovom , ja ulazim, sedam pozadi. I čekam da krenemo. Posle pola minute ne krećemo i ja pogledam vozača - Nije moj brat!
On čovek ćuti. Ja sam samo izustila: Izvinite , i izašla. :lol:
Ja bih dao gas i odvezo te kući. Sama si kriva, imala bi za ručak hobotnicu, lignje i dagnje.

Naucena na guzvu, spicu, zastoj, ja sam posla na teren sat i po ranije, jos se sekirala da li je dovljno, jer znam kad zaglavi u omladinskih brigada to je pakao
Stigla sam za pola sata 🥴 nema guzve, pici bus! Kako hbt!
Sad sam sela u kafic da grejem koske dok ne dodje vreme za klijenta :kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back