Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boze kako sam se samo juče umorila pa to je strasno 😢
Evo novi dan a ja sam i danas napola ni tamo ni ovamo, srce mi gruva da iskoči. Zvala sam kućnu negu pa će valjda doći.
Samo vam želim da budete zdravi, bol je strašan pratilac bolesti 😢
verujem da su biometeorološke prilike te koje stvaraju probleme
juče sam lepo funkcionisala, dosta po kući uradila (pomerala frižider i zamrzivač da očostim ispod, otopila led iz istih, oprala iznutra i još ono svaki dan što se radi...
a danas sam taako smorena...bila u kupovini, jedva se dovukla kući
znam da ovo ti ne rešava problem, samo ću ti reći ne daj se :zag:

Sta se desilo sa mancmelou-om...skoro da je nejestiv.Onaj sloj od keksa bajat,spuzvasti dio gnjecav,a cokolada ne lici na cokoladu.
Sta uradise od mog omiljenog slatkisa?
Mislila sam da se fabrika "Jaffa"jedina oduprla izmjeni ukusa i da drzi nivo,ali izgleda da se i ona srozala.

Kazu mi kolege da dm bio mleko ne muci stomak kao druge marke, iako je klasicno mleko
Treba i to da probam
Ko sta radi ja samo kupujem ona biljna mleka i propadaju mi ne iskoristim, ruzna su mi u kafi sva...
palo mi sad na pamet, ako ne možeš ta mleka, što ne staviš malo kokosovog ulja, ublaži i zamasti kafu, a kažu i da je baš zdravo to tako smućkano
ako nisi istražila, proguglaj

Zar nisu neki strucnjaci rekli da je kafa sa mlijekom stetnija za zeludac od same kafe?
ma i ti stručnjaci, nek se jednom odluče
prvo su govorili da su npr ulje i margarin bolji od masti, zbog holesterola
a posle su se setili da isti margarin i ulje se mnogo prerađuju i mnogo još negativnih stvari imaju, pa ipak nisu baš tolko zdravi ko što se pre pričalo
osim toga ima i puno stručnjaka i koji tvrde da je mleko za telad a ne za ljude...
tako da...moje mišljenje da treba slušati i stručnjake, ali i osluškivati i svoj organizan

a posle su se setili da isti margarin i ulje se mnogo prerađuju i mnogo još negativnih stvari imaju, pa ipak nisu baš tolko zdravi ko što se pre pričalo
osim toga ima i puno stručnjaka i koji tvrde da je mleko za telad a ne za ljude...
tako da...moje mišljenje da treba slušati i stručnjake, ali i osluškivati i svoj organizan

Mislim da je ovo osnovno.

Svi strucnjaci kazu da je kafa na prazan stomak stetnija nego kasnije kad se pije,a kod mene obratno.🙂
Meni skodi kafa kad je pijem kasnije,posle podne ili posle jela,a kad popijem ujutro na prazan zeludac,ne.

Nisi luda da stavljaš ulje u kafu :lol:
E kad sam probala kafu s medom vala sve sam probala
Pre par godina koleginica donese med u firmu, a nestalo nam secera, ona to stavljala u kafu. Reko kako mozes hbt. Kaze prelepo je. I ja probam, stvarno je lepo :eek:
Ne koristim med pa ne pravim, ali eto probala sam i stvarno je lepo
Tako da svata se da probati :lol:

Ja pre neki dan nakapala aromu vanilen u kafu, bas je lepo.... Ko kad kupis one otrovne kesice kaFucina sa aromama, samo zdravija varijanta
Tako da sad drzim aromu vanile u firmi, pa kapljem u kafu i u vocni jogurt kad pravim, taman mi da neku lepu aromu poboljsa ukus, kad vec ne mogu secer da stavljam
Zato bih volela mleko u kafu, da mi poboljsa ukus, dosadno mi kad prijem praznu nije mi to to, posto ja volim one otrove iz kesice ona kaFucina sa raznim aromama, al to ne kupujem vise, zato trazim alternative :aha:
Uzecu danas i aromu ruma pa da kapljem, da imam kobajagi irsku kafu :lol:

Ex koleginica, isto nije varila mleko dobro, stavljala pirincano u prahu, nije lose bilo, probala sam
Nego ne mogu da nadjem to u prahu da je bez glukoznog sirupa, hebem im nanu u sve ga trpaju
Pre neki dan nadjem u zdravoj hrani, upakovano u kesama od pola kg, ima od soje, pirinca, ovasa i dr...
Reko daj od soje. Taman da platim kad vidim na kesi pise sitno 50% soja. Pitam prodavacicu sta znaci sad to 50%? Sta je ostatak. Daj mi kesu da proucim. Kad ima sta da vidim, pola jeste mlevena soja a druga polovina glukozni sirup (dehidrirani prah) i silni emulgatori. E reko vrati ne treba. Jos traze 500 din za to gowno!
Aj emulgatore cu da zazmurim svuda ih mora biti, da bi moglo da stoji dugo, ali kako stavis polovinu od ukupne mase secer. Pa sta smo mi budale! Pa umem ja da stavim secer u kafu ako hocu, ne treba mi vasa splacina od 500din!
A kao zdrava hrana kao vegan kao eko bio pickematerine. Pa niste vi vegani vi ste skroberi, glukozeri, secerasi, hebem vas glupe truji vas secercinom slepci jedni! Bitno da meso ne jedete jer nije zdravo ubedili ih influenseri, nema veze dijabetes sto ce dobiju

Vexy je spomenula da stavlja limun u kafu.

Jednom me na poslu zaboljela glava, a nisam imala kafetin i kolege mi kažu za kafu s limunom. Napravili su jaku kratku kafu, iscijedili limun u to i stvarno me od toga brzo prošla glavobolja. Inače me rijetko boli glava i kad me zaboli popijem pola kafetina i prođe me, tako da ne znam da li bi djelovalo nekome ko ima jake i česte glavobolje, ali meni je pomoglo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back