Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam sta je u pitanju, ali jedan veliki deo je to prihvatio kao normalnost, a to su nam sada i ovi izbori pokazali.
Vecina pristaje da joj i dalje bude ovako kako je. I to je tragicno.
Пре неколико година сам се згрозила кад сам овде видела предлог да се старијима од 65 одузме право гласања.
Сада и сама све више верујем да треба, јер судбину наше деце треба да кројимо ми и наша деца, они су нама већ искројили и настављају да кроје.

Setim se jednog komicara iz Svajcarske i njegove anegdote kada je u Nemackoj seo u ekstra brzi voz, onaj vozi koji povezuje vece gradove i staje samo u tim glavnim stanicama…Uglavnom, voz odjednom staje u nedodji i na razglasu se cuje: „Dragi putnici, izvinjavamo se, ali mi smo zalutali. Moramo se nekako vratiti nazad. Cekamo odobrenje.“
Svajcarac šokiran, a Nemci u njegovom kupeu: „Pa dobro, moze da se desi da se zaluta.“
Svajcarac u neverici: „Kako moze da se desi?? Imate šine, samo treba da ih pratite i u pravo vreme predjete na prave šine!“

Nemci su toliko navikli na krš u zeleznici da im je sve postalo normalno. :lol:
Tako je i kod nas sve nenormalno postalo normalno, prihvatljivo i razumljivo.
Ja kad sam obilazila nemacku vozovima bas je bilo onda kad su strajkovali u zeleznici :rotf:
Navikli su
Ide to nekako...
A mi popizdeli ko da smo dosli iz ne znam kakvog luksuzs

Пре неколико година сам се згрозила кад сам овде видела предлог да се старијима од 65 одузме право гласања.
Сада и сама све више верујем да треба, јер судбину наше деце треба да кројимо ми и наша деца, они су нама већ искројили и настављају да кроје.
Matorih još uvek ima manje u odnosu na radno sposobne i mlade od 18 do 30 koji su glasali.
Nisu svi matori za ovu vlast generalno, tako da i to ne važi.
Jasno mi je da si ljuta i razočarana, ali nikoga ne treba tako lako osuditi.

Мало математике молим.
Излазност од 60%.
СНС 46%.
СНС реално 22-23% друштва Србије.
На списковима умрли, с двојним држављанством, на две адресе-двапут гласање.
Дакле, тај СНС нема више од 18-19% гласова Србије.
По мом мишљењу, у овом тренутку, највећи проблем су апстиненти.
И не бих баш рекла да смо толико луди и глупи.

Jesmo ludi i glupi jer cemo sad da ih pustimo da osnuju vladu
Ako nije vise od 20 posto cele srbije za njih zasto ce im onda biti dozvoljeno da naprave vladu
Nema ko da se digne, nema ko da povede, nema sponzora od spolja da sponzorise nekog kvazi spasioca ko uvek

Ne znam ni sama. Davala sam mu na kraju ujutru i uveče Levopront, u podne Altiprim, tokom dana septolete. Ne kašlje često i ne više toliko dramatično, ali kao da mu mrvica fali da počne da iskašljava i nikako.
Можда и нема много секрета, онај Флуимуцил би требало да то сасуши, мада ја сам најмање позвана да дајем савете, и сама нисам знала шта више да радим.

Можда и нема много секрета, онај Флуимуцил би требало да то сасуши, мада ја сам најмање позвана да дајем савете, и сама нисам знала шта више да радим.
Ma svaki savet je dobrodošao. Ja ni sama ne znam šta bih više. Juče je kao par puta iskašljao nešto, danas je pio Prospan. Na Fluimucil ne reaguje baš dobro, od njega kašlje užasno i nezaustavljivo. Jel Gospođici prestalo?

Matorih još uvek ima manje u odnosu na radno sposobne i mlade od 18 do 30 koji su glasali.
Nisu svi matori za ovu vlast generalno, tako da i to ne važi.
Jasno mi je da si ljuta i razočarana, ali nikoga ne treba tako lako osuditi.
А не знам више, гро снимака је са бабама и дедама, онако острашћеним, спремним и да се побију за најрођенијег...нисам виђала млађе тако закрвављених очију и стегнутих вилица.

Ma svaki savet je dobrodošao. Ja ni sama ne znam šta bih više. Juče je kao par puta iskašljao nešto, danas je pio Prospan. Na Fluimucil ne reaguje baš dobro, od njega kašlje užasno i nezaustavljivo. Jel Gospođici prestalo?
Баш ретко сада кашље, али и даље је чујем понекад. Њој се сада помало и из синуса слива, од хладноће...а не смем више ништа ни да кажем, прогласили су ме највећим паничарем у државици Србији.

• Voli
Reactions: Red
Zvuči surovo, ali isto sam ovih dana mislila. Ne može da radi, neka uživa u penziji i ne glasa. Isto i ko ne živi ovde, šta ima ovde da glasa. Ali našao bi se već način. Ovi rezultati iz lokala što su se pojavili, meni nisu realni na oko. Velika, velika krađa. Nešto mislim, da nisu preko vakcina penzionerima isprali mozak? Ili preko vitamina što su delili? Čast izuzecima.

Баш ретко сада кашље, али и даље је чујем понекад. Њој се сада помало и из синуса слива, од хладноће...а не смем више ништа ни да кажем, прогласили су ме највећим паничарем у државици Србији.
Jedan dr mi je nezvanično rekao da traje kašalj ravno sto dana. Evo ne znam od kad ovaj mali kašlje i na kom smo danu, nisam zabeležila, računam, kašlje, prestane, to je to. Kad ono međutim.

Zvuči surovo, ali isto sam ovih dana mislila. Ne može da radi, neka uživa u penziji i ne glasa. Isto i ko ne živi ovde, šta ima ovde da glasa. Ali našao bi se već način. Ovi rezultati iz lokala što su se pojavili, meni nisu realni na oko. Velika, velika krađa. Nešto mislim, da nisu preko vakcina penzionerima isprali mozak? Čast izuzecima.
Ма даје им свако мало неке парице, неке као повластице, ваучере за бање. Онима који имају фино, шта фали пара више, онима који немају не долази до мозга због чега са својом пишљивом пензијом издржавају унуке, зато се свакој парици обрадују. Ја за 10 година пуним 65, завршићу са гласањем добровољно.

Ма даје им свако мало неке парице, неке као повластице, ваучере за бање. Онима који имају фино, шта фали пара више, онима који немају не долази до мозга због чега са својом пишљивом пензијом издржавају унуке, зато се свакој парици обрадују. Ја за 10 година пуним 65, завршићу са гласањем добровољно.
Daje i šakom i kapom, ko da je tuđe. A i jeste. A ko će da vrati? Ja, kad mi od NG digne porez i doprinose, jutros na vestima kažu da su računi za struju uvećani jer je veća cena, sad će u petak gorivo da skoči, pa sve po redu. Pisala sam ovo, već se osećam kao Kalimero, jer nepravda.

@Metla na vestici
Па нема Метло.
Заблуда је веровати да се у малим државама нешто дешава без дозволе великих.
Нисмо ми изоловано острво на планети.
Свет функционише као систем спојених судова.
У овом тренутку се на нивоу света ломи идеологија.
С променом идеологије на великом плану, доћи ће и до промена код нас.
Или неће доћи.

Poslednja izmena:
Флуимуцил се даје само код продуктивног кашља, да разреди секрет.

А не знам више, гро снимака је са бабама и дедама, онако острашћеним, спремним и да се побију за најрођенијег...нисам виђала млађе тако закрвављених очију и стегнутих вилица.
Ја јесам.
Преко пута зграде ми је њихово седиште.
Доминира екипа средњих година али има и младих.
Кад се сетим неке гуске из короне са жутим прслуком која преслишава људе по улици да ли имају 65+, мал' је не одробијах у локалном маркету након што се острвила на неку старију жену.

Daje i šakom i kapom, ko da je tuđe. A i jeste. A ko će da vrati? Ja, kad mi od NG digne porez i doprinose, jutros na vestima kažu da su računi za struju uvećani jer je veća cena, sad će u petak gorivo da skoči, pa sve po redu. Pisala sam ovo, već se osećam kao Kalimero, jer nepravda.
Нећемо чак ни ми, већином ће наша деца, ако још неко остане овде.
Ако не, заебаћемо мигранте, нек они враћају :mrgreen:

Мало математике молим.
Излазност од 60%.
СНС 46%.
СНС реално 22-23% друштва Србије.
На списковима умрли, с двојним држављанством, на две адресе-двапут гласање.
Дакле, тај СНС нема више од 18-19% гласова Србије.
По мом мишљењу, у овом тренутку, највећи проблем су апстиненти.
И не бих баш рекла да смо толико луди и глупи.
Dosta ljudi nije izaslo zbog prljave kampanje, koalicije bez ideologije.
Ljudi vide da republika nikoga ne zanima, drzava ide bas tamo gdje su rekli da treba. Samo ih je beograd zanimao

Ljudi vide da republika nikoga ne zanima, drzava ide bas tamo gdje su rekli da treba. Samo ih je beograd zanimao
Па знам али изађи и прецртај листић па ће он, уместо 46%, имати 18%.
па да видимо како ће бахато да доносе одлуке од општег интереса.

То сам и ја приметила, нико није говорио о програму, само пљување.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back