Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod muškarca je to ko 2 km. Šta znam, moj bm se očistio pijući med, maslinovo ulje i limun. Ima razmera na netu, on je a i ja sam zaboravila. Sve se raspalo u pesak i izbacilo prirodno, nikad više nije imao problem, bubci ko kod deteta. Postoje organizmi kod kojih je ta kalcifikacija ubrzana pa se stalno pojavljuju, može biti vrlo zeznuto. Daj bože da nije i kod njega tako. Možda ne bi bilo loše kupiti prečišćivač vode, možda bi pomoglo da se smanji kamenac u vodi. Laik sam al mi to pada na pamet.
Moja deca imaju probleme sa peskom i kamenjem. Na smenu, čas jedan, čas drugi. A zaova ima punu teglicu kamenčića koje je izbacila. I i dalje ih ima.

1738279462298.png

Samo da dodam jos,za pura mocu,sramotno je da bilo koji Srbin,iz bilo kog razloga,Republiku Srpsku naziva sumska,kao sto je zovu njeni neprijatelji.
Za istu su zivot dala,izmedju ostalih,i ista takva djeca kao sto su ovi danasnji studenti.
Osim toga i djeca iz RS su studenti u Srbiji.
Narod je uz studente,samo se boji manipulacija,jer je decenijama manipulisano narodom na sve nacine i umoran je od svega.
Ne trebas upadati u zamku podjela i mrznje medju Srbima.Isto nam je svima.

Kod muškarca je to ko 2 km. Šta znam, moj bm se očistio paijući med, maslinovo ulje i limun. Ima razmera na netu, on je a i ja sam zaboravila. Sve se raspalo u pesak i izbacilo prirodno, nikad više nije imao problem, bubci ko kod deteta. Postoje organizmi kod kojih je ta kalcifikacija ubrzana pa se stalno pojavljuju, može biti vrlo zeznuto. Daj bože da nije i kod njega tako. Možda ne bi bilo loše kupiti prečišćivač vode, možda bi pomoglo da se smanji kamenac u vodi. Laik sam al mi to pada na pamet.

Mi sad pijemo izvorsku vodu, izvor nam je bukv pored kuće, ali sve one god u Srbiji sa tvrdom vodom su došle na naplatu.
Nadam se da je to sve i da neće biti više, ne znam, videćemo.
Hvala za recept, to mi je i mama preporucila, njena najbolja prijateljica se preporodila

Samo da dodam jos,za pura mocu,sramotno je da bilo koji Srbin,iz bilo kog razloga,Republiku Srpsku naziva sumska,kao sto je zovu njeni neprijatelji.
Za istu su zivot dala,izmedju ostalih,i ista takva djeca kao sto su ovi danasnji studenti.
Osim toga i djeca iz RS su studenti u Srbiji.
Narod je uz studente,samo se boji manipulacija,jer je decenijama manipulisano narodom na sve nacine i umoran je od svega.
Ne trebas upadati u zamku podjela i mrznje medju Srbima.Isto nam je svima.
Apsolutno nije.
Mi ne dolazimo kod vas i ne biramo vam međeda za tri crvene.

Na stranu što su roditelji studenata iz Srbije preumorni od plaćanja smeštaja svojoj deci jer deca iz RS i CG preko svojih (ne)plaćenih veza imaju prioritet u domovima.

Ja se neću raspravljati, ljude ne delim prema veri i naciji, samo prema delima.
Ne vidim na spisku protesta nigde Banjaluku.

Mi sad pijemo izvorsku vodu, izvor nam je bukv pored kuće, ali sve one god u Srbiji sa tvrdom vodom su došle na naplatu.
Nadam se da je to sve i da neće biti više, ne znam, videćemo.
Hvala za recept, to mi je i mama preporucila, njena najbolja prijateljica se preporodila
Nema na čemu, uvek tu za bilo kakvu pomoć i savet. Biće dobro, jes gadno ali biće dobro. :heart:

Apsolutno nije.

Na stranu što su roditelji studenata iz Srbije preumorni od plaćanja smeštaja svojoj deci jer deca iz RS i CG preko svojih (ne)plaćenih veza imaju prioritet u domovima.

Tačno.

Apsolutno nije.

Ti pojma nemas,bez uvrede.
Sve sto je kod nas izabrano i sve sto se kod nas radi i bira je u direktnoj vezi sa Srbijom.
Mi ne mozemo ni pisat,da izvines,da nema Srbije u tome, i u pozitivnom i u negativnom smislu.
Mi zavisimo od Srbije,sto je i logicno jer smo Srbi.
Nas je malo da bismo imali bilo kakav veci uticaj samostalno.
Nas Srbija odrzava i u politickom i u svakom drugom smislu.
Odavde idu kamioni sa ugljem za Srbiju i ko zna cime jos,a u suprotnom pravcu se vjerovatno puni penzioni fond.
Dakle,uticaj Srbije na RS je ogroman,a ne obratno.Sve sto se desava u Srbiji,na nas utice mnogostruko.
Drugo,i ti upadas u zamku da ti je neko nesto oteo ili ima veze.
Svi losi,samo ti dobra.
A ne upitas se zasto je to tako,ako je tako?
Zasto ti ne pomazes "svome"?
Sjecam se kad nam je u doba najcrnjeg rata i bijede,Srbija uvela sankcije,pa ipak niko odavde nije krivio obican narod zbog te politike.
Nijedno dijete od mojih kolega na primer,koje studira,nije u domu,nego roditelji krvavo placaju stanove po Bg ili NS,tako da tvoja generalizacija ne stoji i ne mozes korupciju i nepotizam svaljivati samo na Srbe iz RS.
Ja duboko vjerujem u onu recenicu patrijarha Pavla "Bice nam bolje,ako mi budemo bolji".
A bolji smo ako se ne dijelimo,ako ne pljujemo svoj narod,ma gdje on zivio,ako smo jedinstveni,ako nam drugi nisu krivi za vlastite neuspjehe.
Mi smo Srbi,isto kao i vi....koji samo politickim ili istorijskim okolnostima trenutno ne zivimo u istoj drzavi.
Nismo mi nikakav drugi narod kao sto bi se moglo zakljucitibiz nekih razmisljanja ovde.
Takodje ovde na forumu se proteze jedna misao,da su Srbi iz RS izabrali Vucica za predsednika Srbima u Srbiji.
To je tolika budalastina,da nemam rijeci,a sluzi da bi se raspirivala mrznja prema Srbima iz RS i vidim da se mnogi i pecaju na to.
Srbi,ocigledno nisu mnogo mudar narod.

Poslednja izmena:
Pa vidi, mi pomagali koliko smo mogli, puštali izbeglice da žive besplatno u tatinoj kući sve dok nisu posekli poslednje drvo iz dvorišta i spalili i moj krevetac.
Svako spram svojih iskustava, ja sam završila sa tim da budem bolji čovek i ćutim radi tuđih osećanja.
Ne generalizujem al isto tako znam ko nam je dolazio iz RS I RSK a ko je odavde išao tamo da ratuje.
Narod ne može biti ujedinjen dokle god je ovih na vlasti i onih pri vrhu SPC.

Pa vidi, mi pomagali koliko smo mogli, puštali izbeglice da žive besplatno u tatinoj kući sve dok nisu posekli poslednje drvo iz dvorišta i spalili i moj krevetac.
Svako spram svojih iskustava, ja sam završila sa tim da budem bolji čovek i ćutim radi tuđih osećanja.
Ne generalizujem al isto tako znam ko nam je dolazio iz RS I RSK a ko je odavde išao tamo da ratuje.
Narod ne može biti ujedinjen dokle god je ovih na vlasti i onih pri vrhu SPC.
Na osnovu jednog iskustva ne mozes generalizovati.
I u moj grad su dosle izbjeglice,iako ti mislis vjerovatno da su izbjeglice dosle samo u Srbiju.
Raznih je ljudi tu bilo,kao sto je i nas "domacih"bilo raznih.
Ali velika vecina i jednih i drugih su bili normalni ljudi koji su se,ne svojom voljom,nasli u situaciji u kojoj su se nasli.
I mi znamo ko nam je dolazio da ratuje,a ko da profitira...i to se moze reci.
Medalja uvijek ima dvije strane.
Ali Srbi,kao narod,ne smiju dozvoliti da ih neko dijeli i zavadja,a to nam je slaba tacka.
Pogotovo,ne smiju upraznjavati retoriku svojih neprijatelja.
Danas "sumska",a sutra biste i vi iz Srbije to bili.
Srbija je uvijek nama Srbima,koji zive van nje bila "zaledjina".
I to je sasvim normalno i prirodno.A Srbi iz Srbije su uvijek bili i ostali dobrodosli u RS.
Da je narod bolji,bila bi i vlast.
Nego svi gledaju da se docepaju te vlasti i gaze po mrtvima.
Na mikro nivou trebaju ljudi biti bolji,pa ce se to odtaziti i na makro.

Poslednja izmena:
Na osnovu jednog iskustva ne mozes generalizovati.
I u moj grad su dosle izbjeglice,iako ti mislis vjerovatno da su izbjeglice dosle samo u Srbiju.
Raznih je ljudi tu bilo,kao sto je i nas "domacih"bilo raznih.
Ali velika vecina i jednih i drugih su bili normalni ljudi koji su se,ne svojom voljom,nasli u situaciji u kojoj su se nasli.
I mi znamo ko nam je dolazio da ratuje,a ko da profitira...i to se moze reci.
Medalja uvijek ima dvije strane.
Ali Srbi,kao narod,ne smiju dozvoliti da ih neko dijeli i zavadja,a to nam je slaba tacka.
Pogotovo,ne smiju upraznjavati retoriku svojih neprijatelja.
Danas "sumska",a sutra biste i vi iz Srbije to bili.
Srbija je uvijek nama Srbima,koji zive van nje bila "zaledjina".
I to je sasvim normalno i prirodno.A Srbi iz Srbije su uvijek bili i ostali dobrodosli u RS.
Da je narod bolji,bila bi i vlast.
Nego svi gledaju da se docepaju te vlasti i gaze po mrtvima.
Na mikro nivou trebaju ljudi biti bolji,pa ce se to odtaziti i na makro.
Što bi se reklo počnimo s Banjalukom pa će se pridružiti i Laktaši :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back