Apsolutno nije.
Mi ne dolazimo kod vas i ne biramo vam međeda za tri crvene.
Na stranu što su roditelji studenata iz Srbije preumorni od plaćanja smeštaja svojoj deci jer deca iz RS i CG preko svojih (ne)plaćenih veza imaju prioritet u domovima.
Ja se neću raspravljati, ljude ne delim prema veri i naciji, samo prema delima.
Ne vidim na spisku protesta nigde Banjaluku.
Ti pojma nemas,bez uvrede.
Sve sto je kod nas izabrano i sve sto se kod nas radi i bira je u direktnoj vezi sa Srbijom.
Mi ne mozemo ni pisat,da izvines,da nema Srbije u tome, i u pozitivnom i u negativnom smislu.
Mi zavisimo od Srbije,sto je i logicno jer smo Srbi.
Nas je malo da bismo imali bilo kakav veci uticaj samostalno.
Nas Srbija odrzava i u politickom i u svakom drugom smislu.
Odavde idu kamioni sa ugljem za Srbiju i ko zna cime jos,a u suprotnom pravcu se vjerovatno puni penzioni fond.
Dakle,uticaj Srbije na RS je ogroman,a ne obratno.Sve sto se desava u Srbiji,na nas utice mnogostruko.
Drugo,i ti upadas u zamku da ti je neko nesto oteo ili ima veze.
Svi losi,samo ti dobra.
A ne upitas se zasto je to tako,ako je tako?
Zasto ti ne pomazes "svome"?
Sjecam se kad nam je u doba najcrnjeg rata i bijede,Srbija uvela sankcije,pa ipak niko odavde nije krivio obican narod zbog te politike.
Nijedno dijete od mojih kolega na primer,koje studira,nije u domu,nego roditelji krvavo placaju stanove po Bg ili NS,tako da tvoja generalizacija ne stoji i ne mozes korupciju i nepotizam svaljivati samo na Srbe iz RS.
Ja duboko vjerujem u onu recenicu patrijarha Pavla "Bice nam bolje,ako mi budemo bolji".
A bolji smo ako se ne dijelimo,ako ne pljujemo svoj narod,ma gdje on zivio,ako smo jedinstveni,ako nam drugi nisu krivi za vlastite neuspjehe.
Mi smo Srbi,isto kao i vi....koji samo politickim ili istorijskim okolnostima trenutno ne zivimo u istoj drzavi.
Nismo mi nikakav drugi narod kao sto bi se moglo zakljucitibiz nekih razmisljanja ovde.
Takodje ovde na forumu se proteze jedna misao,da su Srbi iz RS izabrali Vucica za predsednika Srbima u Srbiji.
To je tolika budalastina,da nemam rijeci,a sluzi da bi se raspirivala mrznja prema Srbima iz RS i vidim da se mnogi i pecaju na to.
Srbi,ocigledno nisu mnogo mudar narod.