Kafić Šta trenutno radiš XIX

Prosto je, članovi biraju gde će pisati, na kojoj temi ili pdf a kafana u okviru toga je uvek bila na vrhu, zalepljena. Redovan posetilac kafane obiđe i sve teme u okviru pdf i kao rezultat imaš posećenost. Ova pustolija ovde je rezultat promene. Svaka kafana je imala redovne posetioce, ljude s kojima komunicira na temama i na neki način se poznaju, postaju bliskiji ili ne, to je stvar izbora. Pišem sada o svom ličnom osećaju. Pošto se u ‚‚Šta radiš trenutno'' sve manje dolazi otišla sam do moljaca. Znaš kako sam se osećala dok sam čitala šta pišu? Kao da sam u drugoj zemlji i čitam nepoznate ljude koji pričaju stranim jezikom. Tu je grupa koja se odavno poznaje bukvalno u dušu. Neću pričati neistinu, lepo i ljubazno su me dočekali ali ima momenata kad se ne mogu uključiti u pisanje jer ih ne razumem. Pričaju o stvarima i događajima koji su meni nepoznati, znači ja sam stranac. Ovde mi se to nikada nije desilo. Nije svaka promena dobra i nije sramota priznati da je učinjena greška.
Radi se o tome da uredništvo ovde živi u čarobnom svetu iz mašte gde oni određuju ljudima šta će, kako i gde pisati. To što im je forum na samrti upravo zbog takvog ponašanja njih mnogo ne brine jer oni nikada nisu krivi za ništa loše što se ovde dešava - uvek im je neko drugi kriv ;) Tako da jedino što ih čeka je ono što i zaslužuju: prazan forum pa nek se dopisuju međusobno do mile volje.

Radi se o tome da uredništvo ovde živi u čarobnom svetu iz mašte gde oni određuju ljudima šta će, kako i gde pisati. To što im je forum na samrti upravo zbog takvog ponašanja njih mnogo ne brine jer oni nikada nisu krivi za ništa loše što se ovde dešava - uvek im je neko drugi kriv ;) Tako da jedino što ih čeka je ono što i zaslužuju: prazan forum pa nek se dopisuju međusobno do mile volje.
ма то они за наше добро.
да се не ушанчимо :zcepanje:

Ovako, Lagerta je relativno nova ovde i u odnosu na ono što sam zatekla, ovo je bilo rešenje da se ne brišu postovi zbog spama već da se dozvoli ptf gde će moći da se piše opušteno, tj da se spamuje. Možda sam ja glupa ali ne razumem iz kog razloga kafana mora da ima pripadnost, politici, muškarcima itd? Ko želi da piše, neće mu smetati da potraži pravo mesto i pravu ekipu za ćaskanje...
Isto tako vlast misli da delovi grada nemaju pripadnost i istoriju, nego oce da proglasava nove centre grada nove stanice i da izmesta i mesa

Postoji nesto sto se zove tradicija, i ta tako mala ali znacajna rec spaja ljude, i kad razbucas tradiciju razbucao si veze medju ljudima....al to je lekcija sa koje ste bezali sa casova izgleda svi iz uprave krstarice, ko da vas ovi iz sns obucavaju

Razumem na šta misliš. Prvo mesto gde sam ja počela da pišem su bili Moljci, ali nije mi smetalo da prošetam i do drugih tema ili kafana, ako pročitam nešto što me zainteresuje ili mi se svidi ekipa koja ćaska. U tome je razlika, što je sve više korisnika koji bi samo tek tako da ćaskaju, bilo gde, nekako je prošlo vreme onog izdvojenog društva koje je doživljavalo te kafane samo kao svoje mesto. Prilagođavanje tom trendu smo pokušali što bezbolnije da sprovedemo i stvarno bi mi bilo žao ako nismo u tome uspeli :(

Ako vam je žao što niste uspeli, vratite na staro. Kao da je sad to neki problem.

Na žalost izgleda se ka tom ishodu sve više ide. Šteta, navikla sam se na forum kao na udobnu staru cipelu.

Cekam kumu pa idemo u sinsey u galeriju, posle x godina planiranja da odem tamo evo isplanirala sam napokon :lol: stalno mi govore ljudi tamo imas jeftini garderobu idi tamo...a ono tri dana jahanja hebala ih lokacija gde god da zivis do tamo da stignes je putesestvija
Samo se nadam da nije sve poliester tamo :aha:

Juce sam sest sati isla po gradu slikala neke lokacije i smrzla se kao pacov, sad cemo da vidimo ocu li vratiti neku upalu pa da popizdim nacisto i razbijem zmaju objektiv o glavu, kad ta budala ugovori posao to je da se krstis levom nogom
Obukla sam termo helnke i termo trenerku preko i dzaba opet su mi noge cele bile ledene, sake i glava otpale naravno.... Mozes da obuces sta oces cim si duze napolju najebaces

A sad do galerije idem kao rumunska ciganka, imam farmerice a preko njih termo trenerku, sve to na cizme duboke :lol: tamo cu da skinem trenerku naravno pa cu da izgledam normalno

Cekam kumu pa idemo u sinsey u galeriju, posle x godina planiranja da odem tamo evo isplanirala sam napokon :lol: stalno mi govore ljudi tamo imas jeftini garderobu idi tamo...a ono tri dana jahanja hebala ih lokacija gde god da zivis do tamo da stignes je putesestvija

Nije, mogu da se nađu kvalitetni primerci. Meni je od radnji tog tipa favorit LcWaikiki.

Juce sam sest sati isla po gradu slikala neke lokacije i smrzla se kao pacov, sad cemo da vidimo ocu li vratiti neku upalu pa da popizdim nacisto i razbijem zmaju objektiv o glavu, kad ta budala ugovori posao to je da se krstis levom nogom
Obukla sam termo helnke i termo trenerku preko i dzaba opet su mi noge cele bile ledene, sake i glava otpale naravno.... Mozes da obuces sta oces cim si duze napolju najebaces

A sad do galerije idem kao rumunska ciganka, imam farmerice a preko njih termo trenerku, sve to na cizme duboke :lol: tamo cu da skinem trenerku naravno pa cu da izgledam normalno

Što rumunska, tako i ove naše :zcepanje:

Razumem na šta misliš. Prvo mesto gde sam ja počela da pišem su bili Moljci, ali nije mi smetalo da prošetam i do drugih tema ili kafana, ako pročitam nešto što me zainteresuje ili mi se svidi ekipa koja ćaska. U tome je razlika, što je sve više korisnika koji bi samo tek tako da ćaskaju, bilo gde, nekako je prošlo vreme onog izdvojenog društva koje je doživljavalo te kafane samo kao svoje mesto. Prilagođavanje tom trendu smo pokušali što bezbolnije da sprovedemo i stvarno bi mi bilo žao ako nismo u tome uspeli :(
E sa ovim se ne slažem uopšte. Kafana je na svakom PDF bila centralno mesto gde se najviše ćaskalo kako kažeš. Nisu je svi koristili, možda čak i veći broj forumaša ali se znalo da je tu, pa kad se umore od svađanja i prepirke dođu da se opuste. Sad mora da se traži, a ako se nije stalno pisalo ode na ko zna koju stranicu.
Primetan je nedostatak podmlatka, realno. Većinom su stariji forumaši. Forum u odnosu na Instagram, TIk Tok i ostale dr mreže gubi trku. Umesto što se tumbaju kafane možda treba poraditi na marketingu da se privuku novi ljudi na forum, a ne da se otvara sto naloga kako bi izgledalo da je vrlo aktivan, iskreno. Svi se bune, neki ovako pišući dugačke postove, neki kroz male opaske ali i to se vrlo jasno vidi.

Ja sam mužu kupila odlične dukseve, pamučne, sa malim procentom sintetike. Topli, udobni, nisu se deformisali i posle pranja ne izgledaju kao krpa. Bili ispod 1000 dinara. Dušanu bokserice - savršene. Pakovanje od 5 komada za 1000 dinara.

Vratite kafane na stara mesta, ovo je užas

Back