Sta trenutno radis 6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a vertigo je najopasnija i najbolja voznja..oseca se 5 g sila, to je ono sto osecaju piloti u vojnim avionima. :D tu cu obavezno da se vozim makar crkla od straha:zkez:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

volela bih d aodem i u bakken to je zabavni park star preko 400 godina, najstariji na svetu..al necu imati vremena...al najstariji operativni rolerkoster je u tivoliju drveni...i jedva cekam da s evozim i u njemu zato sto je star preko 100 godina. :D

na islandu nema divljih zivotinja. :lol: nema ni sume, icega, sve su to vulkani spalili

- - - - - - - - - -

idem solo, zato i gledam najjeftiniji moguci smestaj, a tamo je sve skupo inace, a gledam da me ne kosta vise od 600 evrica sa avionskom kartom i kopenhagen kartom i hostelom i hranom...nasla sma neke restorane gde moze da se jede za 10 evra plus supermarketi.

nadji lidl, aldi il sta god od tih jeftinih marketa

vidi i ako si hostel obavezno da ima funkcionalnu kuhinju, pa isprzis sebi parce mesa i salatu i eto ti rucka za manje od 10e

zajebano sto si sama, onda ce ti biti skupo sobu sama da placas cak i periferiju, hbg onda idi u te zajednicke sobe u hostelu

nije nista strasno to, cak i ovo sa 12 kad sam bila sve je bilo ok, nema incidenata i sl gluposti, svi smo mi manje vise ljudi slicne kulture i zna se red kad se spava nema buke i sl...
ono sto je problem je wc, ako ima previse ljudi a premalo wca onda je problem, ne mozes na red doci ujutru i uvece :lol:
nemoj ici u hostele onda koji su od stana prepravljeni, jer to ima jedno kupatilo na ceo stan, a u svakoj sobi smeste po 6, pa ako ima tri sopbe ti racunaj kolko je to ljudi na jednu kadu :lol: neces se okupati po dva dana
znaci biraj hostel takav po konstrukciji da ima vise wca, vise tus kabina, pa onda i ako si sa njih 12 u sobi nemas frku za upotrebu wca
plus da ima funkcionalnu kuhinju obavezno da mozes sebi spremiti ruckic ili veceru barem kad dodjes uvece kuci, ustedeces tu pare a i zdravije je nego neko djubre sa ulice jesti

nadji lidl, aldi il sta god od tih jeftinih marketa

vidi i ako si hostel obavezno da ima funkcionalnu kuhinju, pa isprzis sebi parce mesa i salatu i eto ti rucka za manje od 10e

zajebano sto si sama, onda ce ti biti skupo sobu sama da placas cak i periferiju, hbg onda idi u te zajednicke sobe u hostelu

nije nista strasno to, cak i ovo sa 12 kad sam bila sve je bilo ok, nema incidenata i sl gluposti, svi smo mi manje vise ljudi slicne kulture i zna se red kad se spava nema buke i sl...
ono sto je problem je wc, ako ima previse ljudi a premalo wca onda je problem, ne mozes na red doci ujutru i uvece :lol:
nemoj ici u hostele onda koji su od stana prepravljeni, jer to ima jedno kupatilo na ceo stan, a u svakoj sobi smeste po 6, pa ako ima tri sopbe ti racunaj kolko je to ljudi na jednu kadu :lol: neces se okupati po dva dana
znaci biraj hostel takav po konstrukciji da ima vise wca, vise tus kabina, pa onda i ako si sa njih 12 u sobi nemas frku za upotrebu wca
plus da ima funkcionalnu kuhinju obavezno da mozes sebi spremiti ruckic ili veceru barem kad dodjes uvece kuci, ustedeces tu pare a i zdravije je nego neko djubre sa ulice jesti

ovaj dan hostel ima zajdnicku kuhinju koja je navodno renovirana i ima dosta elektricnih ploca. sto je meni bitno ja gas ne znam da koristim i gas ne volim da koristimi, a sa mikrotalasnom ne bih znala sta da radim. ja sam hostel bukirala (mogu uvek da otkazem), samo jos avionska karta. to je lanac hostela, imaju i u samom centru hostel al je cena za 4 noci 177 evra isto spavaonica. e da i oni imaju odvojene muske i zenske spavaonice, a izgleda da ima 4 do 6 kreveta u jednoj.

to sma i ja mislila mesiste i salat...meso im je nekih 5-6 evra kg, meni pola kg dnevno dosta. al cu poneti jedna leba u celofanu, onaj rezani iz srbije, leba im je 35 kruna, to je 3-4 evra :eek: ne znam z amarkete ovo sam gledala cene sto su ljudi slikali po pekarama.

taj restoran za 79 kruna rucak..to je valjda nekih 10 evra ima dansku nacionalnu kuhinju sto bih ja da probam. i ima jos jedan za 12 evra....

ovaj dan hostel ima zajdnicku kuhinju koja je navodno renovirana i ima dosta elektricnih ploca. sto je meni bitno ja gas ne znam da koristim i gas ne volim da koristimi, a sa mikrotalasnom ne bih znala sta da radim. ja sam hostel bukirala (mogu uvek da otkazem), samo jos avionska karta. to je lanac hostela, imaju i u samom centru hostel al je cena za 4 noci 177 evra isto spavaonica. e da i oni imaju odvojene muske i zenske spavaonice, a izgleda da ima 4 do 6 kreveta u jednoj.

to sma i ja mislila mesiste i salat...meso im je nekih 5-6 evra kg, meni pola kg dnevno dosta. al cu poneti jedna leba u celofanu, onaj rezani iz srbije, leba im je 35 kruna, to je 3-4 evra :eek: ne znam z amarkete ovo sam gledala cene sto su ljudi slikali po pekarama.

taj restoran za 79 kruna rucak..to je valjda nekih 10 evra ima dansku nacionalnu kuhinju sto bih ja da probam. i ima jos jedan za 12 evra....
zajednicke spavaone su jeftinije od odvojenih po polovima, uzmi slobodno zajednicku, pa niko nikoga ne dira, sve su to ok mladi ljudi, ja se druzim i dan danas sa nekima koje sam upoznala tako, sto musko sto zensko....cak su mi muski cimeri sto puta urednijij i finiji bili od zena, sa zenama se nisam proslavila sve su neke aljkavuse bile hbt, a muski sve custinci neki :lol:
presvalci se u wcu, i oni isto, niko nikoga ne flesuje niti dira ne brini...

da to je super ako je lanac hostela, onda znaju posao, imaju sigurno dovoljno wca i dobru kuhinju, onda bi sve trebalo da bude ok
citaj utiske ljudi imas to, komentare posetioca, i tu dosta vidis sta kako
samo je bitno da nije od stana napravljeno je kako rekoh onda je zajeb za wc a i guranje u kuhinji...

ponesi svoje peskir da ne placas tamo, svoje kupkice i te gluposti, mozes ti i dva stapa cajne staviti u kofer za dole u avion, taman si resila dorucak par dana recimo...

pogledaj kolko bi te kostalo da ides kopnom, jer je lakse mozes da svercujes klopu i ostala cuda, ovo sa avionim je vecito drkanje sta spakovati :roll:

Zlozika ide u putesestvije :lol:

Ajd srecan put :bye:

u maju, u maju samo jos da kupim avionsku kartu. :lol:

- - - - - - - - - -

zajednicke spavaone su jeftinije od odvojenih po polovima, uzmi slobodno zajednicku, pa niko nikoga ne dira, sve su to ok mladi ljudi, ja se druzim i dan danas sa nekima koje sam upoznala tako, sto musko sto zensko....cak su mi muski cimeri sto puta urednijij i finiji bili od zena, sa zenama se nisam proslavila sve su neke aljkavuse bile hbt, a muski sve custinci neki :lol:
presvalci se u wcu, i oni isto, niko nikoga ne flesuje niti dira ne brini...

da to je super ako je lanac hostela, onda znaju posao, imaju sigurno dovoljno wca i dobru kuhinju, onda bi sve trebalo da bude ok
citaj utiske ljudi imas to, komentare posetioca, i tu dosta vidis sta kako
samo je bitno da nije od stana napravljeno je kako rekoh onda je zajeb za wc a i guranje u kuhinji...

ponesi svoje peskir da ne placas tamo, svoje kupkice i te gluposti, mozes ti i dva stapa cajne staviti u kofer za dole u avion, taman si resila dorucak par dana recimo...

pogledaj kolko bi te kostalo da ides kopnom, jer je lakse mozes da svercujes klopu i ostala cuda, ovo sa avionim je vecito drkanje sta spakovati :roll:

citala sma...najveci problem tog hostela je sto nije blizu nijedna prodavnica...tjah najveci trzni centar je 15 minuta hoda i nalazi se 4 km od samog centra kopenhagena. soba po noci je 27 evra i to je njajeftinije sto sam nasla i istovremeno nema primedbi na bube i tako neke gadosti ko sto sam nasla kod drugih hostela...ima blizu metro satnicu bel centar ili tako nesto. pogledacu jos,m jer ovaj mogu da otkazem

a sto se tice kopna....pa uvek me negde udari..ja sam pusac, morala bih onda u eu da kupujem cigarete, u avion mogu da 2 boxa. :lol: kopnom mogu samo 2 pakle. mada sta ce mi vise od pakle dnevno. :think:

gde god stegnes, na drugoj strani iskoci

ja bre ne znam kako ljudi nadju na drugim sajtovima jeftinije...ja uvek nadjem na bookingu...evo sad gledam iste hostele spavaonice na hostelworld i noc u spavaonici je od 40 do 50 evra. :eek: pisem za drugu polovinu maja, ne pada mi na pamet da idem ranije jer je hladno, a i mozda nece raditi sve voznje u tivoliju.

- - - - - - - - - -

Cuj daleko 15 min hoda, ja u onom selu u Austriji 20 minuta vozila bicikl do supermarketa :lol:

Lakse je avion za te zajebancije po hostelima, jos ti samo treba da umoran od puta busom ne mozes posteno da se odmoris.

pa ja sam u moskvi iz hotela orehovo isla 30 minuta metrom zelenom linijom do centra, svaki dan, i bilo mi je super. jedino sto je caricino bilo prakticno preko puta. a kopenhagen nije grad u kome moras da cekas red za ulaz 2 sata, osim sto mozes da cekas duze voznje u tivoliju, al to je druga prica. plus svi dvorci im rade od 10 ujutro. oni se ni sami nisu pretrgli da otvaraju rano. :lol:

- - - - - - - - - -

plus ja moram da vucem jorgan i posteljinu da ne bih placala tamo i svoj tiganj i loncic u kome mogu da skuvam kafu ili neku supu iz kesice, i posluzavnik i noz, viljusku, kasiku, jedno 2 plasticne cinije...sve tamo u severnim zemljama naplacuju, svaki detalj. a ja nemam nameru da palcam posteljinu 7 evra po noci ili koliko vec naplacuju.

- - - - - - - - - -

ali ja sam u orehovu bila 6 noci i bila je ponuda sa doruckom svedski sto 135 evra ukupno.....a ovde ybt za 27 evra dobijes krevet bez posteljine i da se okupas i to je to.

Ok to, ali od garderobe ne nosis ne znam sta. Dve trenerke i par gaca :lol:

pa jedne pantalone na sebi, jednu suknju u koferu, jos jedna farmerke, 2- 3 bluze, dzemper, gumene papuce...cipele koje imam na nogama, cipele necu druge da nosim, jer to je moje blago, zamisli da mi maznu cipele...:zcepanje: tamo je max temperatura u maju 18 stepeni, moram da smislim dobro kako da s eobucem da ne nosim puno, a da mi ne bude ni hladno, a ni vruce.

A nećeš valjda da kuvas tamo...:lol: najbolje i rezance za supu sa praviš.

przicu meso......zato sto bih u suprotnom najjeftinije trosila 30 evra za hranu minimum dnevno ili jela samo hot dogove koji kostaju 3,5 evra...rucak u tim nekim restoranima je 10-12 evra, vecera je skuplja...pecivo u pekarama je uzas sa cenama..pa kod njih je hleb 35 kruna (10 evra je nekih 80 kruna, znaci hleb 4 evra). nek je tebi smesno, ali severne zemlje su preskupe, ne samo za srbe, za nas su posebno skupe.

i to moras da nadjes ggde su ti restorani i da skreces ako ti se ne nalaze na putu obilaska...pa evo ja jedan dan planiram da povezem hamletov dvorac i tivoli tjah isti dan da idem posto tivoli radi do ponoci. i sta treba da kupujem hranu na tim lokacijama da me oderu? jedino sto mogu je da jedem u povratku iz hamletovog dvorca u tom kineskom restoranu kod centralne stanice...al ja posle cu da zaglavim u tivoliju do uvece. pa nisma luda da placam hranu toliko.

ja ne znam dal si ti bio tamo, ali ja def ne mislim da bacam pare samo zbog ogromne razliek u standardu. a ako i jedem rucak usput dorucak i veceru necu sigurno da jedem napolju, nego cu d akupim u marketu i da ponesem neke stvari tipa hleb i slatkise iz srbijue i da gurnem mozda ona dva stapa cajne u kofer za nedajboze :mrgreen:

Jeste, ali to je par dana a da gubi vreme i na spremanje.

ne gubim vreme, ako se probudim u 7 ujutro imam sasvim dovoljno vremena da spremim nesto za poneti i doruckujem i uvece kad se vratim da isprzim meso da jedem...al ne kapiras da je kopenhagen preskup, a kod njih se dvorci otvaraju u 10 ujutro..sve im radi od tog nekog vremena, guzve nisu kao recimo u rimu, pa da cekas satima da udjes.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back