Sta trenutno radis 6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je hala

SRS2014webwide.jpg

Ovo su stale - unutrasnji boksevi

d117e1a845706d23964095a122ee8319.jpg

spoljni boksevi - imaju unutrasnje dvoriste

220px-LipizzanerHorsesReturningToStableSpanishRidingSchool.JPG

Inace stala je u jednom delu zgrade, jahaca hala u drugom i kada ih vode na trening idu preko ulice

FLK-cc-SRS-John-Harwood-3487384268_9be7bb9988-web-lr-712525.jpg

Deluje nestvarno.kad pogledas kako se nama raspaju zgrade,a gde oni jasu i drze konje...
Inace i meni je ana super za informacije ,nije za blejanje

- - - - - - - - - -

Danas sam uzela bolovanje, ne ustajem iz kreveta od jutros. Bas mi prija jer sam strasno malaksala

Sta ti je,gripa?

Kakvo ti je zadovoljstvo da odes na planinu i setas po buticima? Za mene je jahorina bolja od kopa jer je veca vukojeebina,mir tisina,al deca mrze da stoje u redu na zicari.i na kopu setam gde nema nikog
Ogromno. :) :zskace:
Skijanje mi dodje nuzno zlo, da popunim dan, i to me mm uvek ubedi... pa posle kuka kako je bacio pare na moj skipass :lol: ... ne volim ustajanje u pola 8h ali mm kao vojnik i toliko lupa dok doruckuje da te neminovno probudi... u 8h on je vec ko zapeta puska dok svekijevci i ja pijemo jutarnju, psujemo mu mater u sebi, i pusimo trecu cigaretu da se razbudimo... a on davi sav uzbudjen i entuzijastican:"Ajmo ljudi, ajmo deda, ajmo zeno, vezbe, zagrevanje, sta cekamo, jedite, jbala vas kafa, ajde se oblacite, vidite kako prelep dan, ajde da budemo prvi na stazi, nisam dosao ovde da spavam i sedim kuci..." :lol: i tako nas potera... spremimo se i krenemo... dok navuces na sebe sve ono i one odvratne cokuletine, pa one teske skije i stapove koje ubijaju rame... srecom meni uvek neko od njih dvojice nosi, uz pridike mm-a:"Al si kilava, a bukvalno smo na stazi cim izadjemo." :lol:
E vec kad sednemo na zicaru i u gondolu tu smo razbudjeni, vazduh nas probudi i aktivnost...
Onda idemo da skijamo... mm obicno pici a deda sta ce, ceka mene... :lol: ja se borim... pa idemo sa staze na stazu... usput se svadjajuci mm i ja kako je bezosecajan jer nece da me saceka... :lol:
I tako se njih dvojica bore samnom nekih sat vremena, dok ja ne skontam neki restoran i kazem Odoh ja na kafu, ajte vi... sunce im grane :) oni srecni sto se resili mene, a ja jos srecnija sto cu skinuti dusmane s nogu, piti toplu kafu, zapaliti, suncati se, jesti... i tako oni prze do nekih 12h, a ja malo pre njih ustanem, pa odem jos par puta da se spustim, i kad se sretnemo jedva cekam njihovo Ajmo sad na kuvano vino ili kafu... i tako opet sedim u nekom predivnom restoranu, sa suncem kao na dlanu, raskopcana, uzivam u toplom napitku, u pogledu na predivno plavo nebo prosarano belim oblacima i vrhove planina prekrivene snegom... kao u nekoj bajci... svi su okolo opusteni, svi su na odmoru, smeju se, caskaju, uzivaju... tacno se upija ona pozitivna energija... :zaljubljena:
E kad zavrse odmor, pod pritiskom mm-a, koji nikad ne bi odmarao, ustajemo svi i idemo da skijamo. Tu se ja borim jos nekako do 14h... i onda krenem kuci... njima opet svane... :lol:
Onda sidjem dole, popijem jos jednu kafu... pa nadjem najblizu precicu kojom se zaustavim tik ispred kuce.
E tu tek pocinje odmor, onaj pasivni... skidanje cokuletina... i sve garderobe... sveki vec skuvala rucak, jedemo, pijemo kafu, odmaramo... kad dodju muski, samo nastavimo... odmor... posto oni ostaju do kraja, tu vec bude 17h dok rucaju, i krecemo u setnju... do 20-21h... tamo nista ne radi kasnije...
A milion butika... parfimerija... obuce... odece... stvari za kucu... lepih ususkanih kafica... u prodavnicama uglavnom radi porodica... jer je to mesto gde su sve te male planinske kuce, dole je butik/radnja a gore sobe koje iznajmljuju i u kojima zive... i tacno se oseti ta toplina doma... kod jedne bakice smo godinama uzimali jorgane i posteljinu... svi su veoma srdacni... prijatni... a tek parfimerije... oni mirisi... i uvek uz kupljeno dobijes nesto, testere, neseser, torbu, kremice... a svasta u ponudi... pa ususkani kafici... pa restoran kod macka... ispred kojeg je uvek guzva ali uvek... njihov domaci restoran, stari, neugledan a hrana perfektna...
pa butici markirane robe gde uvek mozes naci svasta na snizenju...
pa prodavnice kucnih stvari, od nozeva, dzezvi, cajnika, neobicnih sitnica...
... itd... itd... mogla bih do sutra... zaista lepe utiske i uspomene nosim... :)
Jaoj jeste, kada krene da pada a ti si tu još par dana:(.
Ja ipak idem na skijanje jedanput godišnje i bas mi bude prilika tih par dana ili pa - pa do sledeće godine. Mada sam srecna i u šetnji, volim da drmusam granje, to me raduje.

Pogledala sam posle gradić i zakukala hotjuuuuuuuuu a kako imamo u planu planinski letnji odmor, računam da iver neće daleko od mama - klade i da će mu planina više prijati te dolazi u obzir svaka dobaciva planina. Neće biti snega ali deluje taj Livinjo bas lep i tokom leta, kao stvoren za Hajdi.
Tamo se leti organizuju biciklisticke trke... imaju puno tih staza... i penjanje na najvisi vrh, planinarenje... sve kuce su u cvecu... itd... bas se trude... jer su iskljucivo turisticko mesto...
Do pre xy godina oni nisu imali nista, ziveli su od stoke, jedva i vec su poceli da se uzimaju medjusobno u porodicama... da bi vlast otkrila potencijal za zimski turizam i ulozila ogromne sume novca... i uspelo im je...
Moj svekar je jednom bio leti... bas cu pitati za utiske...
Znam samo da sneg ume da im se zadrzi do maja. ;)

Kakvo ti je zadovoljstvo da odes na planinu i setas po buticima? Za mene je jahorina bolja od kopa jer je veca vukojeebina,mir tisina,al deca mrze da stoje u redu na zicari.i na kopu setam gde nema nikog

Nikakvo, ako mene pitaš. :aha:
Ali mene već neko vreme muče vrtoglavice a jutros je bila magla i padao je sneg i nikako mi nije bilo do skijanja. Do podne sam se već smorila šetajući po radnjama,pa sam okrenula krug ka izlazu iz sela,e tu je divota šetati :)
)Pogledajte prilog 425978 Pogledajte prilog 425979

Iza ovih slovca je jezero,koje je zaledjeno i gde ljudi šetaju,voze se motornim sankama,klizaju,a pored jezera je šetačka staza,kilometrima dugačka...stvarno je prelepo za šetnju.

Jaoj jeste, kada krene da pada a ti si tu još par dana:(.
Ja ipak idem na skijanje jedanput godišnje i bas mi bude prilika tih par dana ili pa - pa do sledeće godine. Mada sam srecna i u šetnji, volim da drmusam granje, to me raduje.

Pogledala sam posle gradić i zakukala hotjuuuuuuuuu a kako imamo u planu planinski letnji odmor, računam da iver neće daleko od mama - klade i da će mu planina više prijati te dolazi u obzir svaka dobaciva planina. Neće biti snega ali deluje taj Livinjo bas lep i tokom leta, kao stvoren za Hajdi.

Jeste,vidim da i leti ima bas svega i svacega u ponudi...jezero je ogromno,vidim da imaju i brodiće,bicikle,razne pešačke ture...ma divota,stvarno.

- - - - - - - - - -

a šta ova bicikla predstavlja na šetačkoj stazi ?

Nije bicikl na stazi... iza staze je...to mu dodje kao neka skulptura od drveta,ogromna je i interesantno izgleda.

pauza, da zderem nesto pa nastavljam sredjivanje
usisava z.gif

sta se desi kad nedelju dana nisi tu, pa onda ceo vikend i pocetak ove nedelje mirujes u krevetu
pa opsti lom po kuci eto sta z:shock: pala mi bomba bre

- - - - - - - - - -

Ne, ciklusi su mi postalo jako bolni I obilni, tako da nemam snage ni za sta, totalno malaksam

jesi na kontraceptivima?
pitam da ne mislis vidi ovu seljanku zadire u intimu, nego kod takvih situacija se preporucuje upotreba pilula koje bi smanjile te tegobe i obilnost

...pre manje od sat dosla od lekara, znaci od jutros 7 i nesto van kuce.....noge ne osecam, od sad kad idem na dva mesta ima sendvic da nosim, dosla ne znam
sta cu pre, da li da jedem ili da legnem malo ili da muckam kafu koju danas nisam ni stigla da popijem......uuuuhhh....
...sad dan pauze pa opet....:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back