Sta trenutno radis 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Testira te. Ne treba da ga maltis na sred ulice, ali to je bezobrazluk sto on radi. Nalupaj ga kad dodjete kuci. I ovo sto je Afro rekla, iskljuci ga (da li odlaskom u cosak ili ga zatvori u sobi). Ali ga kazni. Deca funkcionisu po principu zadovoljenja iskljucivo svojih potreba i ona potrebe ne odvajaju od svoga ja, ali sto pre nauci da odlozi zadovoljstvo, to ce po njega biti bolje. Sutra ce da ga umati neka budala u skoli jer kenjka zbog ovoga ili onoga.

Nije soba isto sto i cosak. U sobi ce on da nadje zanimaciju i nikom nista. U cosku sr stoji i gleda u zid, bez popustanja, da shvati da je kaznjen, dok god ne ukapira da mu slefi ozbiljna kazna zs to, tako ce se ponasati.

Testira te. Ne treba da ga maltis na sred ulice, ali to je bezobrazluk sto on radi. Nalupaj ga kad dodjete kuci. I ovo sto je Afro rekla, iskljuci ga (da li odlaskom u cosak ili ga zatvori u sobi). Ali ga kazni. Deca funkcionisu po principu zadovoljenja iskljucivo svojih potreba i ona potrebe ne odvajaju od svoga ja, ali sto pre nauci da odlozi zadovoljstvo, to ce po njega biti bolje. Sutra ce da ga umati neka budala u skoli jer kenjka zbog ovoga ili onoga.
O tome i ja razmisljam. Sta ce biti sutra?
Kaznjavam ga. Danas je isao pravac u sp.sobu. Naravno nije zaspao ali je bio sam tamo. Posle je ustao, izasao, ja muzu ispricam sve pred njim.
I ljuta sam na njega. Mora da shvati posledice.
Pokusavam da sve to postignem pricom. Pricam s njim svakodnevno. Objasnjavam. Pricamo o svemu. O ljubomori. Zasto seka place. Zasto trazi nekad da se nosi. Koliko ih volimo. Kako treba da se ponasamo. Kako da se dogovaramo i postujemo i ophodimo jedni prema drugima. Sta je dobro sta nije. Sta je lepo sta nije. Itd itd...
Cicak, a da probas ipak da prvo odes po bebu pa zajedno vas dve po njega...ko zna sta je u njegovoj glavici, mozda on misli da je tebi trenutno bitnija seka od njega pa zato uvek vas dvoje zajedno idete po nju
To sam radila u pocetku ali mi je bas cimanje. Nije mi blizu vrtic. Odem po nju u 13h. Dodjemo kuci, dok joj dam da jede opet u kola po njega. Onda nju nosim na drugi sprat a njoj se vec spava, pa on ljubomoran misli da je ona samnom a on ide u vrtic ...
Ovako vidi i zna da prvo dodjem po njega pa zajedno idemo dole po seku(jaslice su u prizemlju, medo na drugom spratu).
To jeste jedan deo problema, ali deo. Njemu se spava ocigledno i on bi da spava, a ne da ga bude i vukljaju kuci. Pri tom, nije on bas mali. Jednostavno je testira i vidi da mu uspeva, posto se deru na njega, a ne na sestru, Ovo mali cudno zvuci, ali tako je. On svojim ponasanjem (negativnim u ovom slucaju) srece paznju na sebe i to mu uspeva SVAKI put. Pa sto ne bi koristio, ako nema kazne?

Ne mora da ide tamo-vamo, neka ih pokupi oboje o jednom troksu, a mali neka shvati da nije centar sveta.
Probacu da u 15h idem po njih. (Ali mi zao jer onda necemo iskoristiti da budemo napolju)
I ona mi ostane skoro poslednja.
A on bi se do tad sigurno razbudio..
ali probacu.
I da... tacno trazi da se izderem na njega. Onda ucuti i kao bubica.
Ja mu objasnjavam da to nije nacin i da mora da shvati i razume da imamo i seku ali da ih volimo i da i dalje imamo i vreme samo nase, da moze sve da nam kaze i trazi ... i da ne treba na taj nacin da skrece paznju na sebe... stvarno sve pokusavam
znam, ali iskreno, msm da ja ne bih mogla da jedno dete kaznim i oteram u sobu u kojoj ce da sedi sam i da slusa kako se ja kliberim i smejem sa drugim :confused:
Ja mogu. Nije mi to problem. Mora da shvati posledice.
A trudim se da ga ne tucem jer ce sutra otici u vrtic ili na ulicu i poceti da udara drugu decu.
Sta cu onda? Kako da objasnim da je ok da ja njega udaram a da on ne sme da udara druge?
Dobro, dobije i on po dupetu kad stvarno pretera, ali ne budem ja zadovoljna

Nista, onda imas dete koje ti skace po glavi :lol:

Dete jako brzo nauci gde mu je mesto, to bi uradila 2-3 puta i mirna backa.
U pravu si. Brzo oni skapiraju. Samo sto ovaj moj dva dana bude uzasan a treci bubica i tako me muci vec neki period
ne znam kako, ali meni je bilo dovoljno samo da me tata presece pogledom...znaci bubica mi nije bila ravna tada :lol:
E ovo je sad uzrast u kom dolazi do toga. Bukvalno borba.
Ili cu ga vaspitati da bude moja dignuta obrva a on kao zekin repic ili ce mi kidati zivce dok sam ziva.
Naravno ja se odlucujem za prvo ali od silnih preporuka "ne tuci decu" "ne vikati na decu" "pricaj sa decom" i one "ako ga izdresiras da ti se potcinjava sutra ce ga u zivotu svi driblati itd itd...
nekad mi se cini da bi sve islo mnogo lakse da ne razmisljam
Nije soba isto sto i cosak. U sobi ce on da nadje zanimaciju i nikom nista. U cosku sr stoji i gleda u zid, bez popustanja, da shvati da je kaznjen, dok god ne ukapira da mu slefi ozbiljna kazna zs to, tako ce se ponasati.
U pravu si. Nisam o tome razmisljala. Probacu
Мој је жив и тежак је као црна земља. Увек у праву, никад извини.
Znas na koga me podseca tvoj tata?
Ima jedna forumasica na forumu, nik joj elektrika ;)

U pravu si. Brzo oni skapiraju. Samo sto ovaj moj dva dana bude uzasan a treci bubica i tako me muci vec neki period

E ovo je sad uzrast u kom dolazi do toga. Bukvalno borba.
Ili cu ga vaspitati da bude moja dignuta obrva a on kao zekin repic ili ce mi kidati zivce dok sam ziva.
Naravno ja se odlucujem za prvo ali od silnih preporuka "ne tuci decu" "ne vikati na decu" "pricaj sa decom" i one "ako ga izdresiras da ti se potcinjava sutra ce ga u zivotu svi driblati itd itd...
nekad mi se cini da bi sve islo mnogo lakse da ne razmisljam

U pravu si. Nisam o tome razmisljala. Probacu

Znas na koga me podseca tvoj tata?
Ima jedna forumasica na forumu, nik joj elektrika
;)

e za ovo niko od vas nije u pravu, najvise puta napisana rec izvini, o svih nickova je upravo od nje...samo sto to niko ne primecuje

Мој је жив и тежак је као црна земља. Увек у праву, никад извини.

Ovakav je bio moj otac čitavog života. Alarm da sa njim nešto nije u redu upalio se kada sam primetila da je promenuo karakter. Postao je mek kao pamuk i totalno me šokirao. Nažalost, kasno se ispoljila ta promena. Sada je teško bolestan, provodim mnogo vremena s njim i pitam se gde je ta ranjivost bila do sada. :sad2:

moj nikad nije bio takav

Ni moj.
Nikad me kaznio nije. Nikad ruku digao na mene. Ni na brata. Ma ni ton.
Mama jeste. I sad kontam kako nije bio fer, ona je morala jer je on flegma.
Ali mimo toga, oboje su uvek tu za nas.
I toliko se i dan danas brinu o meni o mojoj deci o mom muzu... znas kad pomislim da su previse dobri. Previse dobri prema meni.
Kad jednog dana odu skoro sam sigurna da ce mi pobeci tlo pod nogama.
Evo danas tj.jutros tata dolazi, jer su sinoc bili kod nas i mm i ja se nesto posvadjamo onako usput, on mi kaze da radi u subotu ja tu poludim, jer sam mu rekla vec da imam planove, sta cemo s decom... a oni idu poslom u so pa do rodjaka na vikend...i tata jutros dolazi, "Jel bi nam dala da vodimo decu sa nama? za vikend?" Da ti mozes na miru u subotu...
i tako stalno... oni se toliko trude da nam pomognu na sve moguce nacine... toliko ljubavi... da ne znam...

:cmok:
Trenutno sam bas srecna jako.
Prokomentarisah da mi se vec dva dana jede nesto slatko ali da nije ni keks ni cokolada. Cupavica ustane i donwse mi mancmalou, kaze evo ovo ce ti se svideti :heart:
To je zaista nesto sto ti se mora svideti :)
Да, ја сам његова копија, делимо исте ставове по многим питањима. Штета што се не слажемо, сударамо се као два бизона.
Mora neko spustiti rogove ;)
Nije ni moj uvek bio lak ali sam ga prihvatila
e za ovo niko od vas nije u pravu, najvise puta napisana rec izvini, o svih nickova je upravo od nje...samo sto to niko ne primecuje
Ja nju volim ali da voli da isteruje je istina
Ovakav je bio moj otac čitavog života. Alarm da sa njim nešto nije u redu upalio se kada sam primetila da je promenuo karakter. Postao je mek kao pamuk i totalno me šokirao. Nažalost, kasno se ispoljila ta promena. Sada je teško bolestan, provodim mnogo vremena s njim i pitam se gde je ta ranjivost bila do sada. :sad2:
Zao mi je :(
Moj je postao mek kako sam ja otisla na studije.
Kad su on i mama ostali solo.

Ni moj.
Nikad me kaznio nije. Nikad ruku digao na mene. Ni na brata. Ma ni ton.
Mama jeste. I sad kontam kako nije bio fer, ona je morala jer je on flegma.
Ali mimo toga, oboje su uvek tu za nas.
I toliko se i dan danas brinu o meni o mojoj deci o mom muzu... znas kad pomislim da su previse dobri. Previse dobri prema meni.
Kad jednog dana odu skoro sam sigurna da ce mi pobeci tlo pod nogama.
Evo danas tj.jutros tata dolazi, jer su sinoc bili kod nas i mm i ja se nesto posvadjamo onako usput, on mi kaze da radi u subotu ja tu poludim, jer sam mu rekla vec da imam planove, sta cemo s decom... a oni idu poslom u so pa do rodjaka na vikend...i tata jutros dolazi, "Jel bi nam dala da vodimo decu sa nama? za vikend?" Da ti mozes na miru u subotu...
i tako stalno... oni se toliko trude da nam pomognu na sve moguce nacine... toliko ljubavi... da ne znam...

:heart:

Mali je razamazen
To kvazi plakanje je trazenje paznje
Moras strozije, ne batine, samo da seces u korenu kad god oce da se kenjka i izigrava rasplaza
Da. To je teorija.
Sta u praksi znaci "saseci u korenu"?
Svu teoriju ja znam ali nije sve primenljivo.
Za neke stvari je potrebno vreme da se posloze kockice u njihovim glavicama a do tada ti treba kofa zivaca i milijarde reci.
Jer znas, kad nakon par meseci vidim da primenjuje ono o cemu sam mu pricala i ucila ga, budem ponosna ali nije lako biti flegma kad su emocije prema detetu i vaspitanje u pitanju. Stalno se preispitujes. Prosto tako je.
Mnogo je lakse kad imas prijatelje ili bar neki izduvni ventil, s nekim da podelis, dobijes savet, razmenis iskustvo i po koju rec.

:cmok:
To je zaista nesto sto ti se mora svideti :)
.

...ona je jedna dusica divna....neko vece me cerka kritikuje sto sam postala tkva placi*a od kad sam se operisala.....ona se igrala tu pored mene, u stala zagrlila me da me poljubi,
pogleda cerku i kaze "nemoj tako da pLicas sa babicom":heart: poljubila me i nastavila da se igra....a ova ostala zabezeknuto da nas gleda obe :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back