latisa
Veoma poznat
- Poruka
- 13.663
Mene je moj par puta nalupala I na sred ulice (iza trafike doduse, valjda da ne vide bas svi
). Prestala sam da kenjkam posle toga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Testira te. Ne treba da ga maltis na sred ulice, ali to je bezobrazluk sto on radi. Nalupaj ga kad dodjete kuci. I ovo sto je Afro rekla, iskljuci ga (da li odlaskom u cosak ili ga zatvori u sobi). Ali ga kazni. Deca funkcionisu po principu zadovoljenja iskljucivo svojih potreba i ona potrebe ne odvajaju od svoga ja, ali sto pre nauci da odlozi zadovoljstvo, to ce po njega biti bolje. Sutra ce da ga umati neka budala u skoli jer kenjka zbog ovoga ili onoga.
meni je najteze padalo kad tata nece da prica sa mnom...msm to je bio njegov nacin kaznjavanja, iako redak, pamtim to kao najgore sto mi se tada desavalo![]()
Било је свега и са мном као дететом и са мном као мајком.![]()
Мени је било свеједно. Теже су ми пале неке друге ствари у нашем односу, касније у животу.
moj je umro mlad i u vreme kada sam ga smatrala najboljim prijateljem u zivotu...nemam sta da pamtim lose osim tog kaznjavanja
O tome i ja razmisljam. Sta ce biti sutra?Testira te. Ne treba da ga maltis na sred ulice, ali to je bezobrazluk sto on radi. Nalupaj ga kad dodjete kuci. I ovo sto je Afro rekla, iskljuci ga (da li odlaskom u cosak ili ga zatvori u sobi). Ali ga kazni. Deca funkcionisu po principu zadovoljenja iskljucivo svojih potreba i ona potrebe ne odvajaju od svoga ja, ali sto pre nauci da odlozi zadovoljstvo, to ce po njega biti bolje. Sutra ce da ga umati neka budala u skoli jer kenjka zbog ovoga ili onoga.
To sam radila u pocetku ali mi je bas cimanje. Nije mi blizu vrtic. Odem po nju u 13h. Dodjemo kuci, dok joj dam da jede opet u kola po njega. Onda nju nosim na drugi sprat a njoj se vec spava, pa on ljubomoran misli da je ona samnom a on ide u vrtic ...Cicak, a da probas ipak da prvo odes po bebu pa zajedno vas dve po njega...ko zna sta je u njegovoj glavici, mozda on misli da je tebi trenutno bitnija seka od njega pa zato uvek vas dvoje zajedno idete po nju
Probacu da u 15h idem po njih. (Ali mi zao jer onda necemo iskoristiti da budemo napolju)To jeste jedan deo problema, ali deo. Njemu se spava ocigledno i on bi da spava, a ne da ga bude i vukljaju kuci. Pri tom, nije on bas mali. Jednostavno je testira i vidi da mu uspeva, posto se deru na njega, a ne na sestru, Ovo mali cudno zvuci, ali tako je. On svojim ponasanjem (negativnim u ovom slucaju) srece paznju na sebe i to mu uspeva SVAKI put. Pa sto ne bi koristio, ako nema kazne?
Ne mora da ide tamo-vamo, neka ih pokupi oboje o jednom troksu, a mali neka shvati da nije centar sveta.
Ja mogu. Nije mi to problem. Mora da shvati posledice.znam, ali iskreno, msm da ja ne bih mogla da jedno dete kaznim i oteram u sobu u kojoj ce da sedi sam i da slusa kako se ja kliberim i smejem sa drugim![]()
Мој је жив и тежак је као црна земља. Увек у праву, никад извини.
moj nikad nije bio takav
Све негативности су се развиле у задњих петнаест додина, откако је у пензији.
to je onda do starosti...ko zna kakvi cemo mi biti ako i dozivimo te godine
U pravu si. Brzo oni skapiraju. Samo sto ovaj moj dva dana bude uzasan a treci bubica i tako me muci vec neki periodNista, onda imas dete koje ti skace po glavi
Dete jako brzo nauci gde mu je mesto, to bi uradila 2-3 puta i mirna backa.
E ovo je sad uzrast u kom dolazi do toga. Bukvalno borba.ne znam kako, ali meni je bilo dovoljno samo da me tata presece pogledom...znaci bubica mi nije bila ravna tada![]()
U pravu si. Nisam o tome razmisljala. ProbacuNije soba isto sto i cosak. U sobi ce on da nadje zanimaciju i nikom nista. U cosku sr stoji i gleda u zid, bez popustanja, da shvati da je kaznjen, dok god ne ukapira da mu slefi ozbiljna kazna zs to, tako ce se ponasati.
Znas na koga me podseca tvoj tata?Мој је жив и тежак је као црна земља. Увек у праву, никад извини.

Znas na koga me podseca tvoj tata?
Ima jedna forumasica na forumu, nik joj elektrika![]()
U pravu si. Brzo oni skapiraju. Samo sto ovaj moj dva dana bude uzasan a treci bubica i tako me muci vec neki period
E ovo je sad uzrast u kom dolazi do toga. Bukvalno borba.
Ili cu ga vaspitati da bude moja dignuta obrva a on kao zekin repic ili ce mi kidati zivce dok sam ziva.
Naravno ja se odlucujem za prvo ali od silnih preporuka "ne tuci decu" "ne vikati na decu" "pricaj sa decom" i one "ako ga izdresiras da ti se potcinjava sutra ce ga u zivotu svi driblati itd itd...
nekad mi se cini da bi sve islo mnogo lakse da ne razmisljam
U pravu si. Nisam o tome razmisljala. Probacu
Znas na koga me podseca tvoj tata?
Ima jedna forumasica na forumu, nik joj elektrika![]()
Мој је жив и тежак је као црна земља. Увек у праву, никад извини.

moj nikad nije bio takav
To je zaista nesto sto ti se mora svidetiTrenutno sam bas srecna jako.
Prokomentarisah da mi se vec dva dana jede nesto slatko ali da nije ni keks ni cokolada. Cupavica ustane i donwse mi mancmalou, kaze evo ovo ce ti se svideti![]()

Mora neko spustiti rogoveДа, ја сам његова копија, делимо исте ставове по многим питањима. Штета што се не слажемо, сударамо се као два бизона.
Ja nju volim ali da voli da isteruje je istinae za ovo niko od vas nije u pravu, najvise puta napisana rec izvini, o svih nickova je upravo od nje...samo sto to niko ne primecuje
Zao mi jeOvakav je bio moj otac čitavog života. Alarm da sa njim nešto nije u redu upalio se kada sam primetila da je promenuo karakter. Postao je mek kao pamuk i totalno me šokirao. Nažalost, kasno se ispoljila ta promena. Sada je teško bolestan, provodim mnogo vremena s njim i pitam se gde je ta ranjivost bila do sada.![]()

Ni moj.
Nikad me kaznio nije. Nikad ruku digao na mene. Ni na brata. Ma ni ton.
Mama jeste. I sad kontam kako nije bio fer, ona je morala jer je on flegma.
Ali mimo toga, oboje su uvek tu za nas.
I toliko se i dan danas brinu o meni o mojoj deci o mom muzu... znas kad pomislim da su previse dobri. Previse dobri prema meni.
Kad jednog dana odu skoro sam sigurna da ce mi pobeci tlo pod nogama.
Evo danas tj.jutros tata dolazi, jer su sinoc bili kod nas i mm i ja se nesto posvadjamo onako usput, on mi kaze da radi u subotu ja tu poludim, jer sam mu rekla vec da imam planove, sta cemo s decom... a oni idu poslom u so pa do rodjaka na vikend...i tata jutros dolazi, "Jel bi nam dala da vodimo decu sa nama? za vikend?" Da ti mozes na miru u subotu...
i tako stalno... oni se toliko trude da nam pomognu na sve moguce nacine... toliko ljubavi... da ne znam...

Da. To je teorija.Mali je razamazen
To kvazi plakanje je trazenje paznje
Moras strozije, ne batine, samo da seces u korenu kad god oce da se kenjka i izigrava rasplaza
To je zaista nesto sto ti se mora svideti
.
poljubila me i nastavila da se igra....a ova ostala zabezeknuto da nas gleda obe