Sta trenutno radis 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne smatram da se pravdam, već kao što on hoće da mene uveri u nešto svoje, ja radim to isto.
Licemerno je napisati "Kada ce vise ljudi da gledaju svoja posla..to ne razumem..", a pri tom ta ista osoba priča osobi koju ne poznaje.

pa raspravaljas se sa nekom klonicnom budalom
sta ima da objasnjavas svoj zivot nekome ko pise ovakve postove ko sad
vredja i tebe takvim izjavama a i nas ostale, banalizovati rak na sok od cvekle je vredjanje svacije inteligencije
samo sibanje na terazijama pa onda lavovima, pozjamicemo ih od poznavaoca :lol:

Poslednja izmena:
Medo je usao u fazu inata+ljubomore+kontre+svega sto postoji a ne valja kad napunis 3 godine!!!(ej bre 3 godine!!!)
I dete me urnise!
A ja dajem sebe 150% pricam, objasnjavam, taktiziram, dajem dajem dajem... ma kakvi...
Za 5 minuta me izvede iz takta... prosto se bojim sta me tek ceka u pubertetu :sad2:

Evo jutros npr.(juce smo setali i pricali pricali pricali i dogovorili se da ujutru bude dobar bez placa i kmezenja) i bio je ok.
Obukla ih, sredili se, ispratila u vrtic...
Kako je lepo vreme, idem u 14h po njih, on spava od 12:30h-14h.
Pokupim prvo njega. Znam pospan je(valjda mu je to malo), ja polako, lepo, pitam ga dok smo silazili dole po seku, hocemo napolje da se igramo, veselo(uvek dodjem nasmejana po njega), on vec pocinje da kmezi i inati(bez ikakvog razloga):"Necu napolje, hocu unutra." Ja kazem Dobro.
Sidjemo dole po malu, tu vec pocinje da kmezi na par minuta(kao porodjaj samo se pojacava i priblizava), ja kuliram... izlazimo iz vrtica, seka i ja uvek nasmejane, uvek neku lepu pricu vodim a on vec na par minuta priblizio kontrakcije, :"Hocu kuuuciiiii hocuuuu unutra hocuuuu kuciiiii hocu unutraaaaa..." njace i njace i kmezi i kmezi... ja mu kazem lepo:"Dobro. Idemo kuci. Bices unutra." Ma kakvi on nastavlja i pojacava...
Ulazimo u kola, on ne prestaje, porodjaj pocinje, nema razmaka, konstantno njarenje i kmezenje... ja pucam, pocinjem da vicem, on ucuta. Krecem autom i zamalo da udarim babu na biciklu. Dobijam dodatni nervni slom. Pocinjem da se tresem. Glava me zabolela. Oci mi se pune suzama.
Prvi put mi se desava da hocu da placem od muke. Ceo dan raspolozena, svaki dan se trudim, i mali me za 10 minuta izvede iz takta.
Ne znam ni sama kako sam se suzdrzala. Evo sad bi od muke mogla zaplakati.

Ja stvarno ne znam kako sa tim detetom. Dokle ce vise da traje ova faza. Dokle kontra. Dokle inat.
Sta da mu radim? Ne znam sta nisam probala...

Idem sad da popijem kafetin, da skuvam kafu i da izadjem da zapalim... a najradje bi plakala

Medo je usao u fazu inata+ljubomore+kontre+svega sto postoji a ne valja kad napunis 3 godine!!!(ej bre 3 godine!!!)
I dete me urnise!
A ja dajem sebe 150% pricam, objasnjavam, taktiziram, dajem dajem dajem... ma kakvi...
Za 5 minuta me izvede iz takta... prosto se bojim sta me tek ceka u pubertetu :sad2:

Evo jutros npr.(juce smo setali i pricali pricali pricali i dogovorili se da ujutru bude dobar bez placa i kmezenja) i bio je ok.
Obukla ih, sredili se, ispratila u vrtic...
Kako je lepo vreme, idem u 14h po njih, on spava od 12:30h-14h.
Pokupim prvo njega. Znam pospan je(valjda mu je to malo), ja polako, lepo, pitam ga dok smo silazili dole po seku, hocemo napolje da se igramo, veselo(uvek dodjem nasmejana po njega), on vec pocinje da kmezi i inati(bez ikakvog razloga):"Necu napolje, hocu unutra." Ja kazem Dobro.
Sidjemo dole po malu, tu vec pocinje da kmezi na par minuta(kao porodjaj samo se pojacava i priblizava), ja kuliram... izlazimo iz vrtica, seka i ja uvek nasmejane, uvek neku lepu pricu vodim a on vec na par minuta priblizio kontrakcije, :"Hocu kuuuciiiii hocuuuu unutra hocuuuu kuciiiii hocu unutraaaaa..." njace i njace i kmezi i kmezi... ja mu kazem lepo:"Dobro. Idemo kuci. Bices unutra." Ma kakvi on nastavlja i pojacava...
Ulazimo u kola, on ne prestaje, porodjaj pocinje, nema razmaka, konstantno njarenje i kmezenje... ja pucam, pocinjem da vicem, on ucuta. Krecem autom i zamalo da udarim babu na biciklu. Dobijam dodatni nervni slom. Pocinjem da se tresem. Glava me zabolela. Oci mi se pune suzama.
Prvi put mi se desava da hocu da placem od muke. Ceo dan raspolozena, svaki dan se trudim, i mali me za 10 minuta izvede iz takta.
Ne znam ni sama kako sam se suzdrzala. Evo sad bi od muke mogla zaplakati.

Ja stvarno ne znam kako sa tim detetom. Dokle ce vise da traje ova faza. Dokle kontra. Dokle inat.
Sta da mu radim? Ne znam sta nisam probala...

Idem sad da popijem kafetin, da skuvam kafu i da izadjem da zapalim... a najradje bi plakala

Ignorisi neka dreci do prekosutra, prestace cim vidi da mu to ne prolazi. Za slucaj da to me upali, drekni i u cosak, i reci mu jasno zasto je u cosku. Ali budi dosledna drecacevi u cosku neko vreme.

Cicak, nalupas ga, pa bar da zna zasto place.

Ne place on. On njari i kenjka. Sto je jos gore.
A ne mogu da ga nalupam u sred vrtica i na sred ulice.
Generalno se trudim da ga ne tucem, svi kazu ignorisi ignorisi ali znas kad je jedan dan mm-a koji ima opciju iskljuci se uspeo da iznervira.
I stalno mi govori Izbroj do 10 izbroj do 10 i ja brojim brojim brojim do 150 i opet se izvicem na njega. Dok se ne izvicem nema mere.
Tesko dete pa to ti je.
Srecem se cesto sa jednom mamom u vrticu koja se zali na isto... kaze mislila je da je luda dok nije cula da i drugi imaju isti problem :lol:
Ali stvarno da poludis.
Trudis se i trudis i trudis i onda te jedan trogodisnjak za 10 minuta bukvalno, izvede iz takta.
I to je vec drugi put da zamalo ne udarim nekog zbog dreke u kolima.
Dobro, nije to bilo bas blizu ali ja znam da sam bila rastrojena i bas me pogadja.
Ne znam kad cu docekati dan da dodjem po njega u vrtic a da je on nasmejan.
Mogu ja da idem kasnije ali mi je zao zbog male da ostaje duze ako ne mora.
A opet da idem prvo po nju oa po njega mi je opet cimanje.

- - - - - - - - - -

Ignorisi neka dreci do prekosutra, prestace cim vidi da mu to ne prolazi. Za slucaj da to me upali, drekni i u cosak, i reci mu jasno zasto je u cosku. Ali budi dosledna drecacevi u cosku neko vreme.

Ignorisem afro veruj mi. Ignorisem.
I dok ne puknem i dreknem ne prestaje.
Samo pojacava i jos nju popaljuje a mala uvek nasmejana.
kuci ga samo posaljem u sobu, ali u kolima ne mogu da resavam i vozim.

Testira te. Ne treba da ga maltis na sred ulice, ali to je bezobrazluk sto on radi. Nalupaj ga kad dodjete kuci. I ovo sto je Afro rekla, iskljuci ga (da li odlaskom u cosak ili ga zatvori u sobi). Ali ga kazni. Deca funkcionisu po principu zadovoljenja iskljucivo svojih potreba i ona potrebe ne odvajaju od svoga ja, ali sto pre nauci da odlozi zadovoljstvo, to ce po njega biti bolje. Sutra ce da ga umati neka budala u skoli jer kenjka zbog ovoga ili onoga.

Cicak, a da probas ipak da prvo odes po bebu pa zajedno vas dve po njega...ko zna sta je u njegovoj glavici, mozda on misli da je tebi trenutno bitnija seka od njega pa zato uvek vas dvoje zajedno idete po nju

To jeste jedan deo problema, ali deo. Njemu se spava ocigledno i on bi da spava, a ne da ga bude i vukljaju kuci. Pri tom, nije on bas mali. Jednostavno je testira i vidi da mu uspeva, posto se deru na njega, a ne na sestru, Ovo mali cudno zvuci, ali tako je. On svojim ponasanjem (negativnim u ovom slucaju) srece paznju na sebe i to mu uspeva SVAKI put. Pa sto ne bi koristio, ako nema kazne?

Ne mora da ide tamo-vamo, neka ih pokupi oboje o jednom troksu, a mali neka shvati da nije centar sveta.

To jeste jedan deo problema, ali deo. Njemu se spava ocigledno i on bi da spava, a ne da ga bude i vukljaju kuci. Pri tom, nije on bas mali. Jednostavno je testira i vidi da mu uspeva, posto se deru na njega, a ne na sestru, Ovo mali cudno zvuci, ali tako je. On svojim ponasanjem (negativnim u ovom slucaju) srece paznju na sebe i to mu uspeva SVAKI put. Pa sto ne bi koristio, ako nema kazne?

Ne mora da ide tamo-vamo, neka ih pokupi oboje o jednom troksu, a mali neka shvati da nije centar sveta.

znam, ali iskreno, msm da ja ne bih mogla da jedno dete kaznim i oteram u sobu u kojoj ce da sedi sam i da slusa kako se ja kliberim i smejem sa drugim :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back