Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vucko je najdljutskim naporima i diplomatskim umecem uspeo da donese cudo i otkloni opasnost od sankcija!

Ne brinite nisam poludela nego gledam kesica, a ovo je izjavila brnaba

Cekam picu da mi stigne, gledam kesica, koleginica igra engri brds... Misevi kolo vode dok nam je glavni macor u dojcland :manikir:
Posle idem kod naftasa da ih fotkam, pa cu da iskoriatim boravak kod njih da prozdrnem nesto jeftino 😁

Ја никако себи да закажем крштење.
Слушам беседе једног из БГ и он ми се јако допада, најрадије бих код њега али ми је цимање путовати. А овај код мене неки дан избацио мале близанце, тројке, као ометају :evil: Изеш тог попа!
To je bas ruzno.
Nije da me pitas, ali reci cu:lol:
Ako si vec cekala do sada da se krstis, znaci nije ti to nesto sta bi onako ofrlje da uradis. I bolje i putovati a da ti obred ima smisao i da rijeci cujes od nekoga koga inace slusas i na neki nacin ga znas. Da to bude fina cjelina.
Nego nekog izbacivaca djece

To je bas ruzno.
Nije da me pitas, ali reci cu:lol:
Ako si vec cekala do sada da se krstis, znaci nije ti to nesto sta bi onako ofrlje da uradis. I bolje i putovati a da ti obred ima smisao i da rijeci cujes od nekoga koga inace slusas i na neki nacin ga znas. Da to bude fina cjelina.
Nego nekog izbacivaca djece
Ne slazem se sa ovim.A sad cu obrazloziti i zasto.🙂
Lijepo je sve to sto si napisala,da je krsti svestenik koga slusa i postuje,da to bude cjelina itd...Ali to sustinski nije bitno.
Bitno je samo da se krsti sto prije i da je krsti bilo koji svestenik,u bilo kojoj crkvi ili bilo gdje.
A zasto? Mozda ce ovo grubo zvucati,ali mi ne znamo cas u kome cemo umrijeti.A treba da se krstimo prije nego sto umremo.Odlazuci taj cin,mozemo i da zakasnimo.
Zapravo,roditelji treba da krste djecu sto ranije,a ne da cekaju da ona odlucuju o tome ili da razmisljaju da ima vremena.
Jedna moja prijateljica je rodila dijete sa malim sansama da prezivi.Oni su zvali svestenika u bolnicu,da dodje da krsti dijete,samo da ono ne bi umrlo nekrsteno.Na srecu,prezivjelo je.
Tad sam shvatila koliko je to vazan cin.Naravno,ovo vazi za one koji vjeruju u Hrista.
Onima koji ne vjeruju ce biti vjerovatno smijesno.
Zato ti ja savjetujem da ne odgadjas i trazis idealne uslove,nego da ako zelis da se krstis uradis to sto prije.
Toliko.Nadam se da nisam ugnjavila.🙂

Svakako je to nebitna stvar, isto kao tetovaza. Ustvari, to je mnogo slicno tetovazi, dodje kao nevidljiva. Milo mi je sto se nisam tetovirao iako sam razmisljao o tome.

Krstili me jesu, kad sam bio toliko mali da to ne priznajem i uopste se ne osjecam krstenim, ispisao bih se da nije cimanje. :)

Svakako je to nebitna stvar, isto kao tetovaza. Ustvari, to je mnogo slicno tetovazi, dodje kao nevidljiva. Milo mi je sto se nisam tetovirao iako sam razmisljao o tome.

Krstili me jesu, kad sam bio toliko mali da to ne priznajem i uopste se ne osjecam krstenim, ispisao bih se da nije cimanje. :)
Krsten si i tu nema ni"ispisivanja",ni ponavljanja.Nebitno je sta tvoja "pametna" i povrsna glava sada misli o tome i da li ti priznajes ili ne.Priznato ce biti ili ne biti kad treba i gdje treba.😉
Kao sto roditelji djeci zele fizicku dobrobit,hraneci ih i brinuci o njima,i ne pitajuci dijete sta misli o tome...tako zele i duhovnu dobrobit,krsteci ga.

Znači ako ceo život živim valjano puj pike ne važi kad umrem? Krčkaću se u gulašu?
Isto i za mrtvorođenu decu?

Il za krštenu a koja umiru u najstrašnijim mukama, od najstrašnijih bolesti?

Rekla bih ali ću prećutati.
Nisam teolog da ti to sve potanko objasnjavam,ja sam pojednostavila.Sigurno ima i onih koji to znaju bolje objasniti.Nisi ni prva,ni poslednja koja se isto pita.

Ne slazem se sa ovim.A sad cu obrazloziti i zasto.🙂
Lijepo je sve to sto si napisala,da je krsti svestenik koga slusa i postuje,da to bude cjelina itd...Ali to sustinski nije bitno.
Bitno je samo da se krsti sto prije i da je krsti bilo koji svestenik,u bilo kojoj crkvi ili bilo gdje.
A zasto? Mozda ce ovo grubo zvucati,ali mi ne znamo cas u kome cemo umrijeti.A treba da se krstimo prije nego sto umremo.Odlazuci taj cin,mozemo i da zakasnimo.
Zapravo,roditelji treba da krste djecu sto ranije,a ne da cekaju da ona odlucuju o tome ili da razmisljaju da ima vremena.
Jedna moja prijateljica je rodila dijete sa malim sansama da prezivi.Oni su zvali svestenika u bolnicu,da dodje da krsti dijete,samo da ono ne bi umrlo nekrsteno.Na srecu,prezivjelo je.
Tad sam shvatila koliko je to vazan cin.Naravno,ovo vazi za one koji vjeruju u Hrista.
Onima koji ne vjeruju ce biti vjerovatno smijesno.
Zato ti ja savjetujem da ne odgadjas i trazis idealne uslove,nego da ako zelis da se krstis uradis to sto prije.
Toliko.Nadam se da nisam ugnjavila.🙂
Slazem se da je potpuno nevazno.
Isto je krsten onaj kod kuce i onaj u Hramu.
Ali ako covjek nesto odlaze, postoji razlog zasto to radi. I ako se tek pronalazi i otkriva vjeru, skroz je ok i imati idealisticki stav da je neki svestenik nedostojan, kao ovaj usled izbacivanja djece.

Zao mi je sto su me budale od roditelja krstile, vodile u manastir, tamo mi kidali kosu i ostavljali dnk...takodje bi mi bilo zao da su me istetovirali kao dijete i ja porastem i cudim se zasto imam ovu tetovazu, a rodio sam se bez nje?
Onaj ko naziva roditelje budalama,i nije bas pametan,zar ne? 🙂
Dakle,dobro su ucinili oba puta...krstili su te i nisu tetovirali.Nisu se uzdali u tvoju pamet.😂
Rodio si se i bez odjece,pa ipak ne hodas go.

Е, идите у першун :lol::heart:
Од свега расправа :lol:

Иначе, некако делим мишљење са ПИЛ иако и Лимунадицу јако волим.
Ok je vase misljanje...ali to sve je ,kako da kazem nebitno za sam cin krstenja.
Sve je to lijepo,ali nije od sustinske vaznosti.
Cinom krstenja postajes hriscanin,iako ti mozes do tada da znas npr.sve o hriscanstvu,ali ti nisi hriscanin ako nisi krsten.
Isto tako,beba kad se krsti,ona ne zna nista,ali je hriscanin samim cinom krstenja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back