Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И све више видим људи који на банане залепе грамажу са ценом, не стављају у кесу и слично.
Небитно ни да ли су неке које се разграде, сама производња нас трује.

Па, једно од већих острва на свету је острво пластике...и тако годинама плута, у живом свету из мора већ се налазе микрочестице из пластике, онда ми то попапамо...материја кружи...

Screenshot_20230724_121713_Viber.jpg

И свађајте се :lol:
Било да баце смеће ван канте, или на плажи затрпају опушак у песак, или изврну непотребну белу технику где јој није место... Свако ко баци леменку треба ту исту да добије у главу.

И свађајте се :lol:
Било да баце смеће ван канте, или на плажи затрпају опушак у песак, или изврну непотребну белу технику где јој није место... Свако ко баци леменку треба ту исту да добије у главу.
Деца од 1. до 4. разреда у школи имају изборни предмет Чувари природе... одлична књига и за нас одрасле.

Деца од 1. до 4. разреда у школи имају изборни предмет Чувари природе... одлична књига и за нас одрасле.
Често можеш видети мало дете које се усплахири да нађе канту ако има нешто за бацити у руци. У крајњем случају да родитељима.
А онда видиш маторог мамлаза који тако зафрљачи смеће без пардона.

Често можеш видети мало дете које се усплахири да нађе канту ако има нешто за бацити у руци. У крајњем случају да родитељима.
А онда видиш маторог мамлаза који тако зафрљачи смеће без пардона.
Децу ми матори искваримо.
Нама увек пуне торбе и ранчеви папирића, немамо тренутно где, па у торбу :rotf:
Ова моја бацачима смећа на улицу најљубазније приђе и каже Извините, испало Вам је нешто :mrgreen:

Децу ми матори искваримо.
Нама увек пуне торбе и ранчеви папирића, немамо тренутно где, па у торбу :rotf:
Ова моја бацачима смећа на улицу најљубазније приђе и каже Извините, испало Вам је нешто :mrgreen:
Тако сам ја једном рекла да је канта поред, па сам била и кур.ветина и свашта. Само кад је он анђелко :mrgreen:

Ne znam zašto zvučiš kao da se braniš od nekog napada, ovo je obična razmena mišljenja.
Zakon je mrtvo slovo na papiru, pravo pitanje koje treba da postaviš je kako da se organizujemo, ako se stvarno brineš zbog plastike i njene zloupotrebe?
Ne znam,ne zvucim valjda tako? 🙂
Mada,ne mogu ni ovih optuzbi i nabijanja osjecaja krivice...za sve smo krivi mi,od kojih u sustini malo toga zavisi.I koji na kraju krajeva,jedini i postujemo prirodu.
Mozemo se svi mi oblaciti u krpe,i ne koristiti plasticne kese,ali ne vjerujem da ce to znacajno smanjiti zagadjenje,niti da ce neka korporacija odustati od svoje zarade,niti da ce se preusmjeriti globalni tokovi.
Zabranite vi zagadjenje vazduha,sjecu suma,proizvodnju plastike,razne rio tintove...lako cemo onda za ostalo.
Ne,nego se jednoj korporaciji dozvoli da ekoloski zagadi veliko podrucje radi svog profita,a meni ce na nos da se nabija plasticna kesa,koju uzgred i ne trazim.

Ne da okrenemo glavu...naprotiv,da se borimo.
Da ne smatramo da su neke stvari normalne,kad nisu.
protiv cega se tocno borimo?
i kako?
meni je plastika nedvosmislen,vidljiv problem
protiv kojeg se mogu boriti tako da je manje ili uopce ne koristim
haarp i manipulacija vremenom su mi u domenu izmisljotine
narocito zato sto vidim oko sebe jasne ucinke zagadjenja i klimatskih promjena
pa mi fakat ne treba haarp da to sebi objasnim :(

i ovo najnovije ludilo s elektricnim autima
pogonjenim dzinovskim jednokratnim baterijama
ne znam sta da kazem
s druge strane mogli smo jednostavno praviti bolja auta, koja manje trose i duze traju
i sve ostalo tako
ali ne zelimo
Ko pravi bijelu tehniku koja traje maksimalno dok joj ne istekne garancija?
Nekad smo kupovali frizidere i ves masine koji su trajali po tri decenije,a sad ne mogu da dobace ni pet godina.
To,naravno,nije slucajno.Kome je to u interesu?
Meni nije, sigurno.

protiv cega se tocno borimo?
i kako?
meni je plastika nedvosmislen,vidljiv problem
protiv kojeg se mogu boriti tako da je manje ili uopce ne koristim
haarp i manipulacija vremenom su mi u domenu izmisljotine
narocito zato sto vidim oko sebe jasne ucinke zagadjenja i klimatskih promjena
pa mi fakat ne treba haarp da to sebi objasnim :(
Na primer protiv toga da prihvatimo da su "supercelijske oluje"normalna pojava i nicim izazvane.
Da je korona virus sam od sebe nastao i slicno.
Smatram da harp i manipulacije klimom postoje i da nanose daleko vece stete,nego sva plastika ovog svijeta...sto ne znaci i da plastika nije stetna.

Na primer protiv toga da prihvatimo da su "supercelijske oluje"normalna pojava i nicim izazvane.
Da je korona virus sam od sebe nastao i slicno.
Smatram da harp i manipulacije klimom postoje i da nanose daleko vece stete,nego sva plastika ovog svijeta...sto ne znaci i da plastika nije stetna.
a ko kaze da su nicim izazvane?
izazvane su vrlo vjerojatno klimatskim promjenama
ili da je korona virus nastao sam od sebe?
pa i nije nastao sam od sebe nego je preskocio vrstu, sto bi se reklo, a kako i zasto jos ne znamo

haarp s druge strane, meni djeluje kao cista izmisljotina
plastika nazalost nije izmisljotina

Ko pravi bijelu tehniku koja traje maksimalno dok joj ne istekne garancija?
Nekad smo kupovali frizidere i ves masine koji su trajali po tri decenije,a sad ne mogu da dobace ni pet godina.
To,naravno,nije slucajno.Kome je to u interesu?
Meni nije, sigurno.
eu je nedavno prisilila proizvodjace
da produze garancije na 10 godina
upravo iz tog razloga
al tesko da ce to biti dovoljno
navikli smo da kupujemo gluposti cim nam dune
tj tako su nas navikli

https://www.euronews.com/2021/03/01...es-to-fix-electronic-goods-for-up-to-10-years

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back