Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
FB_IMG_1690190527520.jpg

To je vec malo pretjerano reci u danasnje vrijeme.
Nisam za nerazvijanje tehnologije...ali ako se ima izbor,uvijek sam za zastitu prirode.
U ovom slucaju se ima izbor izmedju stakla i plastike...samo je problem u zaradi nekih.
Znaci,nije moj kao kupca i ne zelim da me se optuzuje.😀
Ne slažem se Limune, jer ako ja, ti i milioni drugih prestanemo kupovati mleko u plastici prozvođač neće imati izbora već će promeniti ambalažu.
Ali, treba izdržati i istrpeti bez mleka mesec, dva, tri dok se ne izborimo.
Znači nije do njih već do nas i naših izbora, ipak je nas više na ovom svetu.

Mi ovde vršimo separaciju otpada, hrana ide u posebnu kantu, plastika i karton, papir se razdvajaju i odnose 1x mesečno plus ostali otpad - razna pakovanja od omota hrane koji ne mogu da se podvedu ni pod jednu podgrupu.
Ukoliko želiš da kompostiras dobijaš dodatne olakšice i popuste. I opet imamo hrpu tog mešanog otpada, koliko god ae trudili da smanjimo naš otisak.

Ne slažem se Limune, jer ako ja, ti i milioni drugih prestanemo kupovatimleko u plastici prozvođač neće imati izbora već će promeniti ambalažu.
Ali, treba izdržati i istrpeti bez mleka mesec, dva, tri dok se ne izborimo.
Znači nije do njih već do nas i naših izbora, ipak je nas više na ovom svetu.
Kad bi svijet bio bajka i tako funkcionisao.
Lakse je donijeti zakon da se zabrani upotreba plastike,nego milion ljudi "natjerati"da se isto ponasaju.
Evo ljudi bacaju smece gdje stignu,a kad bi ih kaznjavali novcano,drugacije bi se ponasali,sto vidimo iz primjera drugih zemalja.
Isto tako,dozvolis proizvodnju plasticne ambalaze,a onda mene kao kupca krivis sto ja to koristim.

Mi ovde vršimo separaciju otpada, hrana ide u posebnu kantu, plastika i karton, papir se razdvajaju i odnose 1x mesečno plus ostali otpad - razna pakovanja od omota hrane koji ne mogu da se podvedu ni pod jednu podgrupu.
Ukoliko želiš da kompostiras dobijaš dodatne olakšice i popuste. I opet imamo hrpu tog mešanog otpada, koliko god ae trudili da smanjimo naš otisak.
vrse razne zemlje separaciju otpada
problem nastaje kod prerade

https://time.com/6173859/plastic-recycling-big-oil-damage/

Ali opet, nikako ne mogu misliti da se neko ostrvio na to malo jadne Srbije, plus su se takve oluje javljale i u Nemačkoj za koju takođe nisu karakteristične.
Eno gori ne samo Rodos već i Evia i Krf.
Šta očekujete kad je na Siciliji temperatura 48, 49°?
Na severu Norveške reke presušuju, ej ako neka država ima vode to je ova, bar je bila.
Ni oni se nisu susreli sa tim toliko dana za redom, ako jesu ikad.
Sve je sjebano i ne vidim da ikome ide u prilog da nepovratno uništi planetu, jer rezervnu još uvek nismo našli.

Ali opet, nikako ne mogu misliti da se neko ostrvio na to malo jadne Srbije, plus su se takve oluje javljale i u Nemačkoj za koju takođe nisu karakteristične.
Eno gori ne samo Rodos već i Evia i Krf.
Šta očekujete kad je na Siciliji temperatura 48, 49°?
Na severu Norveške reke presušuju, ej ako neka država ima vode to je ova, bar je bila.
Ni oni se nisu susreli sa tim toliko dana za redom, ako jesu ikad.
Sve je sjebano i ne vidim da ikome ide u prilog da nepovratno uništi planetu, jer rezervnu još uvek nismo našli.
Ne ide u prilog normalnim ljudima.
Ali zlo je nesto drugo.Nemoj misliti da zlo ne postoji.

I opet, u momentu njegove smrti na planeti će biti 9 mil ljudi, vrv.
Živi bili pa videli.
Да, али то га не спречава да покушава. На разне експерименте је спреман, његовој машти нигде краја.
А у том његовом игроказу, МИ смо покусни кунићи.

Kad bi svijet bio bajka i tako funkcionisao.
Lakse je donijeti zakon da se zabrani upotreba plastike,nego milion ljudi "natjerati"da se isto ponasaju.
Evo ljudi bacaju smece gdje stignu,a kad bi ih kaznjavali novcano,drugacije bi se ponasali,sto vidimo iz primjera drugih zemalja.
Isto tako,dozvolis proizvodnju plasticne ambalaze,a onda mene kao kupca krivis sto ja to koristim.
Ne znam zašto zvučiš kao da se braniš od nekog napada, ovo je obična razmena mišljenja.
Zakon je mrtvo slovo na papiru, pravo pitanje koje treba da postaviš je kako da se organizujemo, ako se stvarno brineš zbog plastike i njene zloupotrebe?

Ne znam zašto zvučiš kao da se braniš od nekog napada, ovo je obična razmena mišljenja.
Zakon je mrtvo slovo na papiru, pravo pitanje koje treba da postaviš je kako da se organizujemo, ako se stvarno brineš zbog plastike i njene zloupotrebe?
Свако од нас треба да уради онолико колико може.
Мени је дете стрпало у ташну две еко торбе и забранило да купујем кесе.
Поштујем, ово сада је ипак њен свет више него мој.
Раније смо из куће избацивали гомиле кеса пуне кеса (јер каква бисмо ми српска кућа били без тога), сада тражим кесу кад ми затреба.
Само мали детаљ прави видну разлику.

Треба сви да мењамо што можемо. Ми смо прешли на стаклене флаше. У фрижидеру држим тегле.
Престала сам да купујем омекшиваче, освеживаче... Скоро све површине бришем раствором сирћета и воде.
Не памтим када сам одевни предмет купила а и ако купим купим половно.
Ево, сестра чека прво дете и све је узела од других. Иако за прво сви воле ново, али чему?
Полако, довешћемо се у ред :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back