Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imamo honorarca koji povremeno odradi u ns neka fotkanja za naftase, kad mi ne mozemo da stignemo, i bas smo komentarisali zmaj i ja da taj nije u vinklu bas, vegan hbt, reko de ga nadje :lol:
Elem
Danas on otiso da fotka naftase, uspeo da napravi incident i da se posvadja ne samo sa menadzerstvom nis-a nego i sa samim direktorom :pop:
Kojom magijom mu je uspelo da to postigne :fdlan:
I sad naravno frka, iso je kreten u ime nase firme, znaci bruka za nas, a bitan klijent...
Morace zmaj da ide da nas opere

Kako ti padne na pamet da se svadjas sa klijentom, pa jos tudjim klijentom, pa jos jedna od najjacih korporacija, kakooo, pa de se to nauci 👀👀👀
Ja razumem da ima manjak omega 3 u mozgu ali brate pretera ga :lol:

Ja zavrsila sad teren i bezim kuci dusom da danem. Bilo je naravno jao je l mogu sutra da idem u ns da peglam stvar... Mogu al necu... Imam bukiran provod... Ko je jos lud da otkazuje bahanalije zbog neke tamo budale :malav:

Da li neko ima iskustvo sa norveškim radijatorima?
Moramo da smislimo do jeseni kako da u prelaznom periodu dogrejemo kod sveki & sveki, jer je suludo da grejemo 250m2 zato što je njima hladno, iako je napolju 15 - 16°.
Najisplativija opcija ti je TA peć 2,5 kilovata, kupiš na kupujem prodajem polovnu za oko 100€ i mirna si. Napunio je lepo noću po jeftinoj struji, i danju im toplo. Račun mali.

TA peć nije opcija, jer nemamo dvotarifno brojilo. Odavno smo prešli na jednu tarifu, jer ja ne mogu da čekam 22h uveče da počnem da pečem kore i kuvam filove, ni da mm pravi hranu za svinje u ponoć. Niti ja hoću da peglam noću, ni da kuvam noću. Zbog toga što bi mogla mašina za veš da mi radi noću, ne isplati se vraćati dvotarifno brojilo. Jer svu struju, izuzimajući frižidere, zamrzivače i bojlere, što radi neprekidno, trošimo danju.
Razmišljali smo o klimi, ne inverter, nego običnoj, jer njima dogrevanje treba na +15°, a ne u sred zime, ali je znatno jeftinije kupiti norveški radijator, a i mnogo jednostavnije zbog montaže.
Ako je napolju 5 - 6 - 10°, svakako ložimo grejanje, tada im dogrevanje ne treba. Treba im pola meseca pre nego što počnemo zapravo da ložimo, i pola meseca kada prestanemo.

TA peć nije opcija, jer nemamo dvotarifno brojilo. Odavno smo prešli na jednu tarifu, jer ja ne mogu da čekam 22h uveče da počnem da pečem kore i kuvam filove, ni da mm pravi hranu za svinje u ponoć. Niti ja hoću da peglam noću, ni da kuvam noću. Zbog toga što bi mogla mašina za veš da mi radi noću, ne isplati se vraćati dvotarifno brojilo. Jer svu struju, izuzimajući frižidere, zamrzivače i bojlere, što radi neprekidno, trošimo danju.
Razmišljali smo o klimi, ne inverter, nego običnoj, jer njima dogrevanje treba na +15°, a ne u sred zime, ali je znatno jeftinije kupiti norveški radijator, a i mnogo jednostavnije zbog montaže.
Ako je napolju 5 - 6 - 10°, svakako ložimo grejanje, tada im dogrevanje ne treba. Treba im pola meseca pre nego što počnemo zapravo da ložimo, i pola meseca kada prestanemo.
Onda možeš da se provuces i sa kvarcnom.

ma ako nije velik prostor ok je to
al da znas tu je toplo samo dok radijator radi

Moramo da smislimo do jeseni kako da u prelaznom periodu dogrejemo kod sveki & sveki, jer je suludo da grejemo 250m2 zato što je njima hladno, iako je napolju 15 - 16°.
Mozes da stavis pametni sistem na radijatore i grejes samo njihovu sobu po potrebi. Ja imam Honeywell, ima i Hive i sigurno jos mnogo opcija.

Ja sam koristila na poslu, od marta recimo, kad je bilo hladno. Ne ugreje nešto vau, da ideš u majici, ali fino smlači. Doduše, lokal mi je mali, oko 20 kvadrata, ali ni na računu se nije mnogo primetilo. Nije mi radio sve vreme, samo po potrebi. Troši za sobu od 16 kvadrata 1,25 kw.

Prostorija koju bi dogrevali je 16m2.
Vidi, norveški ima svoj termostat, meni češće radio na jedinicu, a to troši možda upola manje. Još imaj u vidu da imam izlog u staklu, pa se otvara i zatvara, ulaze, izlaze ljudi napolje... Mene oduševilo što je skroz jednostavan, nema skoro ništa, ne greje ko kvarcna da te zapali, a toplo je. I još ima deset godina garancije i pravi se u Irskoj.

Trenutno se rastajem od života, ali vredelo je :D

Prilozi

• IMG-20230520-WA0010.jpg
    IMG-20230520-WA0010.jpg
    103,4 KB · Pregleda: 67
  • IMG-20230520-WA0009.jpg
    IMG-20230520-WA0009.jpg
    97,3 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back