- Poruka
- 121.714
Inverter klima trosi manje, bolja je opcija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najisplativija opcija ti je TA peć 2,5 kilovata, kupiš na kupujem prodajem polovnu za oko 100€ i mirna si. Napunio je lepo noću po jeftinoj struji, i danju im toplo. Račun mali.Da li neko ima iskustvo sa norveškim radijatorima?
Moramo da smislimo do jeseni kako da u prelaznom periodu dogrejemo kod sveki & sveki, jer je suludo da grejemo 250m2 zato što je njima hladno, iako je napolju 15 - 16°.
Onda možeš da se provuces i sa kvarcnom.TA peć nije opcija, jer nemamo dvotarifno brojilo. Odavno smo prešli na jednu tarifu, jer ja ne mogu da čekam 22h uveče da počnem da pečem kore i kuvam filove, ni da mm pravi hranu za svinje u ponoć. Niti ja hoću da peglam noću, ni da kuvam noću. Zbog toga što bi mogla mašina za veš da mi radi noću, ne isplati se vraćati dvotarifno brojilo. Jer svu struju, izuzimajući frižidere, zamrzivače i bojlere, što radi neprekidno, trošimo danju.
Razmišljali smo o klimi, ne inverter, nego običnoj, jer njima dogrevanje treba na +15°, a ne u sred zime, ali je znatno jeftinije kupiti norveški radijator, a i mnogo jednostavnije zbog montaže.
Ako je napolju 5 - 6 - 10°, svakako ložimo grejanje, tada im dogrevanje ne treba. Treba im pola meseca pre nego što počnemo zapravo da ložimo, i pola meseca kada prestanemo.
ma ako nije velik prostor ok je toTA peć nije opcija, jer nemamo dvotarifno brojilo. Odavno smo prešli na jednu tarifu, jer ja ne mogu da čekam 22h uveče da počnem da pečem kore i kuvam filove, ni da mm pravi hranu za svinje u ponoć. Niti ja hoću da peglam noću, ni da kuvam noću. Zbog toga što bi mogla mašina za veš da mi radi noću, ne isplati se vraćati dvotarifno brojilo. Jer svu struju, izuzimajući frižidere, zamrzivače i bojlere, što radi neprekidno, trošimo danju.
Razmišljali smo o klimi, ne inverter, nego običnoj, jer njima dogrevanje treba na +15°, a ne u sred zime, ali je znatno jeftinije kupiti norveški radijator, a i mnogo jednostavnije zbog montaže.
Ako je napolju 5 - 6 - 10°, svakako ložimo grejanje, tada im dogrevanje ne treba. Treba im pola meseca pre nego što počnemo zapravo da ložimo, i pola meseca kada prestanemo.
Mozes da stavis pametni sistem na radijatore i grejes samo njihovu sobu po potrebi. Ja imam Honeywell, ima i Hive i sigurno jos mnogo opcija.Da li neko ima iskustvo sa norveškim radijatorima?
Moramo da smislimo do jeseni kako da u prelaznom periodu dogrejemo kod sveki & sveki, jer je suludo da grejemo 250m2 zato što je njima hladno, iako je napolju 15 - 16°.
Na koje radijatore?Mozes da stavis pametni sistem na radijatore i grejes samo njihovu sobu po potrebi. Ja imam Honeywell, ima i Hive i sigurno jos mnogo opcija.
Ja sam koristila na poslu, od marta recimo, kad je bilo hladno. Ne ugreje nešto vau, da ideš u majici, ali fino smlači. Doduše, lokal mi je mali, oko 20 kvadrata, ali ni na računu se nije mnogo primetilo. Nije mi radio sve vreme, samo po potrebi. Troši za sobu od 16 kvadrata 1,25 kw.Da li neko ima iskustvo sa norveškim radijatorima?
ako ces dogrijavati od 5 stepeni vanjske temperature, pa nadalje, onda ti ne treba inverter. potrosnja sa obicnom klimom je cak manja, jer inverter stalno radi a ova je na on-off, ili vuce oko kilovata ili nista.Na koje radijatore?
bolja je ko se grije na klimu. ko se dogrijava ne mora da znaci, narocito ako je slabija izolacijaBolja je inverter klima, def.
Prostorija koju bi dogrevali je 16m2.Ja sam koristila na poslu, od marta recimo, kad je bilo hladno. Ne ugreje nešto vau, da ideš u majici, ali fino smlači. Doduše, lokal mi je mali, oko 20 kvadrata, ali ni na računu se nije mnogo primetilo. Nije mi radio sve vreme, samo po potrebi. Troši za sobu od 16 kvadrata 1,25 kw.
Pa jel imas centralno grejanje?Na koje radijatore?
Vidi, norveški ima svoj termostat, meni češće radio na jedinicu, a to troši možda upola manje. Još imaj u vidu da imam izlog u staklu, pa se otvara i zatvara, ulaze, izlaze ljudi napolje... Mene oduševilo što je skroz jednostavan, nema skoro ništa, ne greje ko kvarcna da te zapali, a toplo je. I još ima deset godina garancije i pravi se u Irskoj.Prostorija koju bi dogrevali je 16m2.
Imam. Da bi radilo grejanje, mora da se loži. Ko je lud da loži kotao da bi se zagrejala jedna prostorija.Pa jel imas centralno grejanje?