pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 163.295
kakav bre mirić?Мирић?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kakav bre mirić?Мирић?
Па Комтрејд.kakav bre mirić?
Mislim da ne moraš ako nećeš da se petljas sa paketomatom možeš to da im kažeš i oni moraju da ti donesu paket na adresu.....po što su oni rodjeni u Srbiji a ne znaju srpski tek imam mišljenje, da se ja pitam učili bi ga brzinski. Sramota.Nego, jeste li se vi susreli sa paketomatima. Ebo ih ko ih smislio. Do sad mi lepo poštar sve ubacivao u sanduče, sad moram do lokalne pošte i stoji on kao spomenik. Uzmem naočare da pročitam uputstva... Instaliraj aplikaciju, registruj se, pošalji sms, sačekaj kod učitaj kod, slikaj qr kod, prisloni telefon da zuji na zvučnik i onda se gomno od kasete otvori da uzmem svoju pošiljku.
Ne verujem da će pola pošiljki biti dostavljeno tako, što bi neko morao da ima telefon, da instalira aplikaciju i uradi sve to navedeno.
Pa ovde je 60 posto mađara koji nema šanse da skontaju uputstvo na srpskom jer ni ne znaju srpski. A ostatak je matora populacija koja neretko ni nema mobilni.
Jabuke seljaci bacaju, ostave ih da trule, na tone...mleko prosipali,.sad ćemo da vidimo, maline, one hibridne, nikakve, gazili.Па ја већ купујем млеко за 200 дин. Козје, са салаша, од другарице. Боље да њој дам више за квалитет него фабрици за водицу.
Када би сви то радили, када се не би жалили на ајвар од 1000 дин. а Нутелу плаћају толико и када би наше јабуке ишле деци у школе и породиљама у болнице уместо шугавих виршли, а не да се извозе другима а нама подмеће пластично воће, за протесте не би ни било потребе.
Pričaš o nemačkom Lidlu, njihovim prskanim swanjima i hibridnim pilićima?Aha, ima pijete mleko za 700din. pošto im je Av odobrio otkupnu cenu od 300 : )
Ima zlatne zube da prodajete za prskanja swanja iz radnji i one hibridne kfočke...eto..
Jabuke seljaci bacaju, ostave ih da trule, na tone...mleko prosipali,.sad ćemo da vidimo, maline, one hibridne, nikakve, gazili.
Jedino za moje povrće i voće mogu da garantujem da je organic, tretira se zeolitom, rastvorom koprive, mlekom : ). I sodom bikarbonom, od komšije pregorelo ovčje đubrivo i pepeo od drveta...toeto..moj ajvar...je organic. Svi ostali prskaju i Krste. Osim Gliste. Za nju ne verujem.
Svaki Lildl ima sertifikat o laboratorijskim ispitivanjima namirnica. Jedna lab.kod nas, sad su u Borči, radi, al to nije jedina laboratorija koja vrši analize.Pričaš o nemačkom Lidlu, njihovim prskanim swanjima i hibridnim pilićima?
Meni je draže da dam 700 din za mleko našem seljaku i da znam da je deo novca ostao među našim ljudima. Taj novac će se od seljaka nekim čudom emitovati do našeg zidara, električara, obućara.
Kad dam u Lidlu za gorko, poljsko mleko 100 dinara, od 100 dinara u državi ne ostane ništa, osim 0,1 procenta za plate radnika na kasi.
Da ne pričam o još krupnijim pogrešnim potezima vlade koji doprinose sistematskom uništavanju naše poljoprivrede.
U Srbiji-Sumadiji danas seljaci manje vise drze stoku samo zbog sebe tj. porodice pogotovo ako imaju malu devu. Malo je njih je koji se time ozbiljno bave. Zasto je tako, treba pitati Drzavu. Ne ovu danas vec onu koja je izvela revoluciju. Od njih je sve pocelo, a ovi danas su samo naslednici zadatka.Ја о субвенцијама и тежини бављења сточарством.
Јер сам изблиза сагледала баш све аспекте бављења тим послом и схватила да је то крвнички рад, а кад је неко беземљаш па мора и храну да купује за стоку, чак није ни нека зарада.
А пак кад сам обрађује тј сад и коси, балира, товари у штале, тек тад црнчи али мало више и заради.
Наравно, слободног времена се нема ни дан јер животиње не могу прескочити храну и воду.
Осим ако се више породица на истом имању подједнако ревносно не бави тим послом па годишње на који дан одмењују једни друге. У противном, роб си, буквално.
Ko je uništio?Ми, Богами, једемо кромпир који је само бачен. Никакве бриге око њега. Нема га пуно, буде свакакав, и ситан и квргав али знаш да је кромпир. и јабуке, дивље, пегаве. Уопште ми није битно да имам мртву природу на столу која прија оку него здравље у стомаку.
Уништили су све. И старе сорте којима није било потребно никакво третирање. И живина која трчи по дворишту. Дуд? Где нам је дуд? А Словенци направише бизнис од тога. Некада смо стварно глупи и наивни.
Лично, више волим мало, минимално али квалитетно, него да се налочем и наждерем глупости џамбо порција.
Najveci posao sa najmanje rada je borovnica i odredjeni orasasti plodovi. Dosta njih to sadi i sve sto dobiju prodaju restoranima.Ми, Богами, једемо кромпир који је само бачен. Никакве бриге око њега. Нема га пуно, буде свакакав, и ситан и квргав али знаш да је кромпир. и јабуке, дивље, пегаве. Уопште ми није битно да имам мртву природу на столу која прија оку него здравље у стомаку.
Уништили су све. И старе сорте којима није било потребно никакво третирање. И живина која трчи по дворишту. Дуд? Где нам је дуд? А Словенци направише бизнис од тога. Некада смо стварно глупи и наивни.
Лично, више волим мало, минимално али квалитетно, него да се налочем и наждерем глупости џамбо порција.
kod nas je skoro toliko obicno u marketuПа ја већ купујем млеко за 200 дин. Козје, са салаша, од другарице. Боље да њој дам више за квалитет него фабрици за водицу.
Када би сви то радили, када се не би жалили на ајвар од 1000 дин. а Нутелу плаћају толико и када би наше јабуке ишле деци у школе и породиљама у болнице уместо шугавих виршли, а не да се извозе другима а нама подмеће пластично воће, за протесте не би ни било потребе.
Има свуда непоштених, који трпају свашта, боје... а продају као чисто. И ракију и мед и јаја, сиреве и скорупе... Воће и поврће прскано по 30 х, буквално.generalno, ne zna se jel gore kupiti od seljaka ili uvozno. kontam bolje je ipak gmo uvozni, jer ovi toliko natrpaju hemije da to nije humano. a nemam nikakvu bakicu i sl. koja ne stavlja neka sranja