Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace, mama je jutros otisla. Tacno dve nedelje je bila.
Samo cu reci da mi je svaki dan namestala dekoraciju na stocicu onako kako ona misli da treba da stoji i ja sam to svaki put vracala u prvobitno stanje.
Naravno da sam joj jos na pocetku objasnila da se meni vise dopada onako kako sam ja namestila. To nije prihvaceno. Jer samo njen nacin je jedini ispravan.
Bila sam izdrzljiva, jer ako joj samo malo pustis i dozvolis - pa imas isto kao sto je kod moje sestre. Njoj i namestaj premesta, posudje slaze kako ona hoce, sve preturi i kad ode sestra sve vrati na staro. 😵‍💫
Ja to necu. Zato joj ne dopustam ni dekoraciju da namesti.
A bilo je i:“Pa sto ne stavis case u drugi deo? Sto ce to tolike case za vino? Vidi koliko soljica imas. Dva seta su sasvim dovoljna.“
„Muz ti je pojeo 3 parceta torte. Sto jede toliko? Sto si mu dala? Dosta mu je jedno.“
„Svetli tepisi. Svasta! Ko ce to da pere?? Neces da peres? Firma ce da pere? Svasta. Brzo ce se pohabati. Kako to mislis kupices nove?!? To je bacanje novca!“
Nije se gasila. :D
„Zasto ona zena nosi cizmice kada je napolju toplo? Ljudi vise ne znaju da se obuku! „ Za sve je imala komentar.
Meni jos zuji u glavi. :) :)

hvala, trebace nam sve dobre zelje ovog sveta
sutra ima zakazan magnet, prekosutra cemo znati sta i kako dalje
ovih dana se mucimo sa infuzijama jer stalno izvlaci braunile, a ponovo joj ubosti venu je jako tesko
sujeta medju veterinarskom strukom je posebna tema
juce sam otisla po veta kad je zavrso posao, ovde kod mene u kraju, postavio je braunilu za minut, vratila ga i platila mu uslugu 2.000din
posle dve boce infuzije je iskrivila braunilu, pa izvadila, pozvala sam ponovo ordinaciju da ponovoim isto - odem po nekog, postavi, vratim ga i platim - i niko nije hteo, cak ni kad su u 20h zavrsili sa poslom
do njihove ordinacije ne mogu da je vodim, jer je u suturenu zgrade sa nekim stepenistem malog gazista i pod velikim nagibom..
ona niz to ne moze da sidje, narocito ovako dezorijentisana
danas smo je odvezle na dedinje, jer se tamo u ordinaciju ulazi direktno sa ulice
zezali su se pola sata, njih troje dok iz petog puta nisu uspeli na trecoj nozi u pokusaju da ubace braunilu
dali su mi ogroman spric sa kojim treba vodu oralno da joj ubacujem, celo pakovanje novog elasticnog zavoja sa kojim se braunila stiti kad ne prima infuziju i sve to naplatili 1.000dinara
ovo sam samo napisala zbog slike, kako izgleda kad u jednoj ordinaciji nezainteresovanoscu (necu da kazem da su nestrucni jer to nije tacno) upropaste psa, a ti na drugim mestima pokusavas da spasavas sta se spasiti moze
a njih sujeta da izvines yebe, pa i kad znaju da pas ima komplikovanu sliku, i da uslugu svog rada naplacuju, nece da pomognu
Nadam se da ce biti dobro.
Kakva joj je uopste prognoza?
Nadam se da je nista ne boli. :(

Samo cu reci da mi je svaki dan namestala dekoraciju na stocicu onako kako ona misli da treba da stoji i ja sam to svaki put vracala u prvobitno stanje.
Naravno da sam joj jos na pocetku objasnila da se meni vise dopada onako kako sam ja namestila. To nije prihvaceno. Jer samo njen nacin je jedini ispravan.
Bila sam izdrzljiva, jer ako joj samo malo pustis i dozvolis - pa imas isto kao sto je kod moje sestre. Njoj i namestaj premesta, posudje slaze kako ona hoce, sve preturi i kad ode sestra sve vrati na staro. 😵‍💫
A bilo je i:“Pa sto ne stavis case u drugi deo? Sto ce to tolike case za vino? Vidi koliko soljica imas. Dva seta su sasvim dovoljna.“
„Muz ti je pojeo 3 parceta torte. Sto jede toliko? Sto si mu dala? Dosta mu je jedno.
„Svetli tepisi. Svasta! Ko ce to da pere?? Neces da peres? Firma ce da pere? Svasta. Brzo ce se pohabati. Kako to mislis kupices nove?!? To je bacanje novca!“
„Zasto ona zena nosi cizmice kada je napolju toplo? Ljudi vise ne znaju da se obuku! „ Za sve je imala komentar.
:mrgreen:

Морам мало да се шалим на свој рачун:lol:

Nadam se da ce biti dobro.
Kakva joj je uopste prognoza?
Nadam se da je nista ne boli. :(
mislim da je ne boli
cak je ne boli ni operisana noga vise, jer se juce popela na ugaonu garnituru i pretcala preko nje a onda sisla preko staklenog stola
sve je to bilo u razlicitim visinama i cvrstini o klizavom staklu da ne pricam
valjda je ovo u glavi toliko dominantno, da blokira sve ostale probleme
prognozu cemo znati prekosutra
ako je autoimuno zariste, kazu da se uspesno leci kortikosteroidima i brzo se pas vraca na svoje
ako je benigna promena, kazu da moze da se operise uspesno, ako je maligna - tu nema spasa
nadamo se da je prvo

„Muz ti je pojeo 3 parceta torte. Sto jede toliko? Sto si mu dala? Dosta mu je jedno.“
kod cerke odem i srdeim joj generalno stan 2x mesecno
generalno mislim prebrisem i prozore
ona inace odrzava, stan i sve u njemu je novo, pa je moja pomoc samo da joj bude lakse to redovno odrzavanje
kuvam i odnesem im hranu prilicno cesto
kad idem u nabavku, pitam sta joj treba pa joj odnesem
to radim zato sto ona radi i u kompaniji i pokusava da odrzi ocevu firmu i posao..znaci svih sedam dana nedeljno
ja za to osecam da nemam vise u sebi ni energije, ni snage, i imam strasan unutrasnji otpor
zato joj pomazem tako sto je rasterecujem od onih svakodnevnih obaveza, da joj zivot ne bi izgubio smisao i sveo se samo na rad
ali ne pada mi na pamet da joj bilo cemu menjam raspored i namecem svoje ideje
znas li koliko sam puta bila u sikusenju da jer ona ne stize, kupim nesto sto joj treba za stan
banalno - korpa za ves npr
i u jisku uzmem ono sto se meni dopada, sto mislim da je po njenom ukusu, dodjem na kasu i vratim nazad bas zato sto zelim da u tom stanu sve ima njen pecat, jer je to njen dom
a onda posle pricamo i zakljucimo da je ona htela da kupi bas tu korpu za ves, ali nikako da stigne da ode po nju :)
ja nekako svoju ulogu u njenom buducem zivotu vidim samo potporu i oslonac, kao pomoc iz senke, a ne kao prepreku sa kojom treba da se bori
moja majka je bila dominantna zena citavog zivota i mislim da joj sada u 79oj najteze pada upravo to sto nema vise kontrolu nad svim
a samo ej trebala da se opusti jos pre 25godina i da uziva u zivotu i razlicitostima nasih odluka

Ne znam da li je ta generacija generalno tako samouverena i „uvek u pravu“ ili mi se to cini?! :D Moje drugarice imaju slicne mame, samo je razlika u stepenu...dominacije i nacinu delovanja. :D
Ne cini ti se
Sve su bre iste :lol:
Moja ima fetis poseban sa slaganjem sudja u masinu za sudove
I onda povadi sve pa preslozi ispremesta i pregrade i sve
I nikako joj nije jasno zasto ja to tako radim, sta god bukvalno, sve je ona to nekad bolje i drugacije
I ne samo za mene, to se odnosi na sve obicne smrtnike ovoga sveta
Svi grese i zive u zabludi za sve a ona je, kaze, konacno postala svesna toga i nece da cuti :lol:

Ne cini ti se
Sve su bre iste :lol:
Moja ima fetis poseban sa slaganjem sudja u masinu za sudove
I onda povadi sve pa preslozi ispremesta i pregrade i sve
I nikako joj nije jasno zasto ja to tako radim, sta god bukvalno, sve je ona to nekad bolje i drugacije
I ne samo za mene, to se odnosi na sve obicne smrtnike ovoga sveta
Svi grese i zive u zabludi za sve a ona je, kaze, konacno postala svesna toga i nece da cuti :lol:
moja je postala antivaxerka pod stare dane
pa ti vidi
krivim penziju i jutjub

Samo da kažem da se slažem sa Metlom oko telefona
Skupo mi je da uzmem ajfon
Mi imamo dobre telefone srednje klase
I popravka za njih je isto mnogo, za ćerkino staklo na Huawei trojci 80 evra
Ja sam našla reparaciju za 40.
Ja na službenom telefonu nosim masku i njega nosim uvek sa sobom.
Privatni ne nosim po rukama, i više vodim računa.
Ajfon mi je previše.
Za te pare kupili smo kotao za grejanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back