Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Korona je zajebana.
Domaćice ozdravićete hvala Bogu.
Ja se Bogu molim da još imamo antitela i da osim toga svaki sledeći put je lakši.
Čula sam mnogo toga negativnog vezano za vakcine, ne znam više ni ko laže, ni ko ne, uzdam se u svoj zdrav razum i ono što sam kroz život naučila. To je mislim jedino što mogu da uradim. I čuvamo se, kao i uvek.

Jedino pozitivno iz ove korone bi bilo kada mi se apetit ne bi vratio, i kada mi ne bi prijalo ništa slatko.
Drugarici je bila slava, i sutradan ona i kuma došle i donele mnogo voća, skuvan ručak i moskva tortu Stamevski. Ja nisam mogla da jedem koliko mi je bila preslatka, a inače za mene taj termin nije postojao. Sava mi u čaj stavio pola kašičice meda, ja ga pitala što je tako presladio.
Meni je tako bilo,ali za slano...sve mi bilo preslano.A apetit mi je posle bio nenormalno veliki...stalno gladna.🙂
Doduse,prije toga danima nista nisam mogla.
Mislim da je to od vitamina.
Uglavnom,ne daj se...osjecaces iscrpljenost i slabost jos,ali najgore je,mislim,proslo.🙂

Znojim se samo kada popijem brufen, inače ne. Nije mi dala fluimucil, nego neki sirup levopront, kaže da je odličan.
Posle osam dana onačno sam danas malo živnula. Izgleda da sam pobegla grobaru sa lopate, za sada.
U utorak idem u kovid ambulantu na kontrolu, i moraću ostaviti doktora u ubeđenju da me je izlečio bez pronisona. Otkud mu smem reći da sam išla privatno.
I ne znam kakve kontraefekte može da izazove taj pronison, kada je on samo napominjao da neće da mi ga uvede, jer su mi čista pluća? Očigledno sam imala problem koji nije umeo da reši, pa ako postoji promil šanse da će mi pomoći,uvedi ga, ne odbijaju ti od plate.On je uopšte bio sav uplašen i zbunjen, i ponavljao kako ne zna šta još da radi, dok je moja školska bila u fazonu - nije to ništa. Pitala me šta pijem od ab, ja joj rekla, ona kaže - to ćemo da pojačamo. Kupićeš pronison, pićeš ga ovako, sutra uveče se čujemo.
Posle pregleda kod njega, činilo mi se da sam sve bliže popu. Posle pregleda kod nje, činilo mi se da ću od nedelje nastaviti da vežbam.
Isto je i moje iskustvo sa kovid ambulantnim lekarima
Ja sam se 11og dana otrgla grobaru
Kazi mu da si isla privatno jer ti je bilo sve gore
Mozda shvati gde gresi pa pomogne drugom pacijentu sutra

Nas dve smo bile u Veru da kupimo šta nam treba za njen rođendan 🎂
Opet nismo sve našle, ali većinu jesmo. Uzele smo i neka fensi pića, nikad do sad nisam videla, i uzele gomilu grčkih zanimacija, neki su dani Grčke Veliki je izbor ali su cene jake.
Uglavnom je sve kvalitetno.
Ona je prezadovoljna.
Popodne se nameračila da pravimo tortu, pa će ili biti danas ili sutra pravljenje.
Kupila je razno voće za njeno otkriće voće u alkoholu, imaćemo predjelo, svečani ručak i šopsku, i naravno oliver tortu, kraljicu svih čokoladnih torti. Uzele smo i šampanjac.
Sad narednih dana biće škripavo sa parama, ali neka, rođendan joj je jednom u godinu dana. Baš sam srećna i zbog nje, biće kako je želela, i zbog mene što volim proslave i da ugodim, i zbog muža koji se raduje i zbog nas dve i veseli svemu i raduje i uživa.
Jedino što me mrzi da pravim tortu, al ajd sad. Polako pa ćemo posle ručka. Mnogo sam srećna zbog nje :heart:

Nas dve smo bile u Veru da kupimo šta nam treba za njen rođendan 🎂
Opet nismo sve našle, ali većinu jesmo. Uzele smo i neka fensi pića, nikad do sad nisam videla, i uzele gomilu grčkih zanimacija, neki su dani Grčke Veliki je izbor ali su cene jake.
Uglavnom je sve kvalitetno.
Ona je prezadovoljna.
Popodne se nameračila da pravimo tortu, pa će ili biti danas ili sutra pravljenje.
Kupila je razno voće za njeno otkriće voće u alkoholu, imaćemo predjelo, svečani ručak i šopsku, i naravno oliver tortu, kraljicu svih čokoladnih torti. Uzele smo i šampanjac.
Sad narednih dana biće škripavo sa parama, ali neka, rođendan joj je jednom u godinu dana. Baš sam srećna i zbog nje, biće kako je želela, i zbog mene što volim proslave i da ugodim, i zbog muža koji se raduje i zbog nas dve i veseli svemu i raduje i uživa.
Jedino što me mrzi da pravim tortu, al ajd sad. Polako pa ćemo posle ručka. Mnogo sam srećna zbog nje :heart:
Sretan RODJENDAN ĆERKI!
I Love You Anniversary GIF

Ja odmaram, nedelja, karantin, sve 10 ČP

Kakva je oliver torta?

Slikaću recept.
Kuva se fil na pari od žumanaca sa smeđim šećerom, doda kad je ukuvan fil 400 gr čokolade sa 75 % kakaa i umućen maslac.
Od toga se odvoji 17 kašika za fil.
U ostalu smesu ide 10 umućenih belanaca i 6 kašika keksa sa maslacem, i to je kora koja se peče u okruglom plehu, pa se seče koncem na tri dela kada je pečeno.
200 gr smeđeg šećera, 10 jaja.
To je otprilike to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back