Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je baš žao što u ovom delu grada prosto nema gde da se vozi, gledam ove klince iz naselja kako se muče da dođu do nekog ravnijeg dela, a da nije kolovoz i da mogu da se voze.
Ima da se nađe polovan bicikl koji može da se vozi godinama.

Ми то радимо мало друкчије. Ништа не држимо на сунцу него у соби, покривено. И ораховачу и вишњевачу.
to me je bas zanimalo.kada sam pitala svi su mi rekli a citala sam i na netu recepte kako se pravi višnjevaca,
da mora višnje da stoje sa šecerom na suncu mesec dana
znaci iz tvog iskustva ne mora na suncu i koliko si ti drzača visnje sa šecerom

to me je bas zanimalo.kada sam pitala svi su mi rekli a citala sam i na netu recepte kako se pravi višnjevaca,
da mora višnje da stoje sa šecerom na suncu mesec dana
znaci iz tvog iskustva ne mora na suncu i koliko si ti drzača visnje sa šecerom

Не да не мора него је и боље да седи унутра.
Десетак дана само са шећером а онда ставиш алкохол и држиш још месец и по, два. Што дуже то боље.

Још нешто. Ми радимо са мање шећера. На кило вишања 300 грама шећера. Да не буде као бонбона него као право пиће са укусом вишње.
Углавном, сви кажу да бољу нису пробали.

Алкохол - вотка, лоза или јабуковача.

Poslednja izmena:
Десетак дана само са шећером а онда ставиш алкохол и држиш још месец и по, два. Што дуже то боље.

Још нешто. Ми радимо са мање шећера. На кило вишања 300 грама шећера. Да не буде као бонбона него као право пиће са укусом вишње.

hvala..sledece godine cu teglu drzati u stanu..da vidim razliku

Bombona.

@Lúnasa :rotf:

241032295_989753708260214_4553893308671305319_n.png

Da li znate gde mogu da zamenim oštećenu novčanicu?
Muž jutros bio u banci, jer je logično da to može tamo. Lik na blagajni mu rekao da oni to ne rade, i da je proturi negde. :zeek:
Svesno da uvali nekom novčanicu kojoj fali ćošak. Bogo blagi...
banke to rade uz proviziju mislim 2-3 posto
ne moze zamijeniti novcanicu samo ako je maloljetan...bice da je ovaj u banci to mislio : ))))

Знам да сам ишла у 27.марта из истог разлога, она банка под стубовима, најближа Палилулској пијаци. Ту мењају уз малу провизију.
Да ме убијете не знам која је. Знам да је ту раније била СДК.

Da li znate gde mogu da zamenim oštećenu novčanicu?
Muž jutros bio u banci, jer je logično da to može tamo. Lik na blagajni mu rekao da oni to ne rade, i da je proturi negde. :zeek:
Svesno da uvali nekom novčanicu kojoj fali ćošak. Bogo blagi...
to je radila nacionalna stedionica. ne znam ko je nasledio nju.
banke menjaju uz proviziju..ali je bitno naglasiti i kakvo je ostecenje jer nece svako ostecenje ni za zamene posto narodna banka nece od banke da uzme takvu novcanicu.

sad cu probati da izggoglam kakva ostecenja ne primaju.

nasao sam :D

Spisak oštećenih novčanica koje se ne mogu zameniti prilično je dug. Banke ih ne prihvataju, jer ni Narodna banka Srbije takve novčanice ne preuzima od banaka. Pa tako, nije moguće zameniti novčanice koje su ispisane, polivene mastilom, obojene bojom bilo kog porekla, kontaminirane, lepljive, ili oštećene vatrom, truljenjem ili hemikalijama. Takođe, ne primaju se ni novčanice koje su umrljane upozoravajućom bojom kojom se vrši hemijska zaštita novčanica od krađe, odnosno kojom se novčanice boje u slučaju nasilnog otvaranja pakovanja novca. Nije moguća ni zamena novčanica kojima je oštećen ili nedostaje jedan od zaštitnih elemenata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back