гост 36150
Buduća legenda
- Poruka
- 28.663
nije tako strasno, moze se, stob se reklo nek ovako ostene i prst u dupe
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Citam unazad. Neko je spominjao orhideje.
Juce sam ih „kupala“.
Pogledajte prilog 869437Pogledajte prilog 869438
A imam i dve nove patuljaste.
Pogledajte prilog 869439
10, ali smo morali da idemo u soc. da se izjasnimkad si se vratila tati?
koliko god si imala?
Није ту увек пресудно ни каква је породица објективно. Некада је пресуднији субјективан осећај детета. Не знаш увек шта се врзма у тој малој глави.U pravu si. Nikad covek ne zna kakva je neka porodica.
Nekad “savrsena” porodica neku decu upropasti.
To je bas onako osetljiv teren.
Јесте...I u donekle ok porodicama ljudi grese.
Moja teznja da sve uradim kako treba i dam 101% sebe nije izasla na dobro.
Dugo mi je trebalo da shvatim da svi gresimo, i da kao roditelji ne postoji savrsenstvo.
Gresimo i gresicemo. Jbg.
Da.Није ту увек пресудно ни каква је породица објективно. Некада је пресуднији субјективан осећај детета. Не знаш увек шта се врзма у тој малој глави.
Нажалост, ретки су они бивши супружници којима је дете приоритет па неколико места празно. Мислим, реткост је да обоје тако размишљају. Углавном једно нешто затеже.
Где су обоје такви, дете је срећно. Небитно с ким је.
ali mi ni ne znamo da li se dete plasi ili se ponasa tako jer je mozda isto kao ja...niti je zbog toga ok da mu delimo ovako ozbiljne saveteZavisi i od roditelja...
Plus što deca često imaju ideal drugog roditelja sa kojim ne žive...
I ja stojim na stanovištu da dete treba da ostane u kontaktu i sa drugim roditeljem i da kako sazreva odluči dokle će taj kontakt trajati. Ali u smislu nekog vaspitanja i uticaja na dete ne. Ne mora roditelj da zlostavlja dete da bi ga se dete plašilo. Deca se plaše i roditelja koji su nedosledni u svom ponašanju. Uopšte ne mora bolest da bude u pitanju.
Да. Мени отац никада није фалио. Чак сам му и захвална на неки начин што бар није сметао. А неко у зрелом добу вуче тај недостатак.Da.
Deca su razlicita.
Zasto sam ja izriciti protivnik razvoda. Zato sto sam po prirodi preosetljivi idealista, i meni je zaista bila potrebna porodica, njih dvoje zajedno. Kao neka osa oko koje ja rastem, bez koje ne znam gde sam i sta sam. Nekoj deci nije. I to je ok. Neko je jaci, neko slabiji. Neko pukne za sitnicu, neko prezivi najstrasnije stvari.
Ali moramo biti svesni da nismo isti.
ne sekiraj se, ja uvijek poslusam sebe. ali uzmem u obzir, razmislim sta je za dijete najboljeali mi ni ne znamo da li se dete plasi ili se ponasa tako jer je mozda isto kao ja...niti je zbog toga ok da mu delimo ovako ozbiljne savete
I koliko je dete blisko sa roditelje.Zavisi i od roditelja...
Plus što deca često imaju ideal drugog roditelja sa kojim ne žive...
I ja stojim na stanovištu da dete treba da ostane u kontaktu i sa drugim roditeljem i da kako sazreva odluči dokle će taj kontakt trajati. Ali u smislu nekog vaspitanja i uticaja na dete ne. Ne mora roditelj da zlostavlja dete da bi ga se dete plašilo. Deca se plaše i roditelja koji su nedosledni u svom ponašanju. Uopšte ne mora bolest da bude u pitanju.
10, ali smo morali da idemo u soc. da se izjasnim![]()
Naravno... svi gresimo... al je bitan trud.Јесте...
Сећам се као јуче да је било... Он је био мали, а ја изнервирана и кажем њему након расправе са његовим оцем како ми је доста свега и свих. Он се ту нашао прозваним и каже:”Сада си и мене повредила”. Још је ишао у вртић. Дошло ми је да се рокнем.
Сви имамо испаде...
mi nismo morali u sud, jer se mama slozila...da nije, morali biI koliko je dete blisko sa roditelje.
Ja sam sa 11god.
Sećam se da sam išla u sud da se izjasnim da želim da idem kod tate.
On me je pre toga pitao da li želim da živim sa njim.
Ne sećam se da sam išla u soc.
To je to.Да. Мени отац никада није фалио. Чак сам му и захвална на неки начин што бар није сметао. А неко у зрелом добу вуче тај недостатак.
ali mi ni ne znamo da li se dete plasi ili se ponasa tako jer je mozda isto kao ja...niti je zbog toga ok da mu delimo ovako ozbiljne savete
ma sve ok, ti pises iz perspektive strucnog lica a ja iz detetove...nekad se to ne poklapaKad bi ti samo znala koliko sam ovakvih situacija kao njegovih pregurala preko glave. Pri tom on već dosta dugo i sa dovoljno informacija piše o svojoj situaciji. Ne kažem da sam u pravu, ali na moju žalost najčešće jesam.
Мени је увек било важно да се дете осећа удобно, домаће код кога год да је. Да је свака од тих кућа његова.
Баш зато што сам ја имала нелагодан осећај када идем код очевих, као да идем у госте а не код исто својих.
Немају деца бзвз одбојност, бар ја тако мислим. Не мора их нико кињити ни злостављати, довољно је да им није пријатно.
Мој је одувек волео бабу и деду са очеве стране више него оца. Иако му је дада ужааасно напоран. Али знаш да је добронамеран. Он њега буди у 5 за плажуmalac bas voli da ide kod mojih, ali moji su toliko pazljivi i fini ljudi, samo zeza, sprdnja, nema teskih tema