Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebalo bi da je tako svuda.Ako komunalci nece ili ne stizu,nece nikom ruke otpasti da malo pripomognu.
A primijetila sam kod nas da kad komunalci ujutro metu ulicu , njih trojica metu kvadratni metar.🙂
I svi se kao nesto guraju oko te male gomilice,a ovamo ladno preskoce gomilu smeca koje se vidi iz aviona.
Valjda im male plate,sta li.🙂
Ni ovi nasi nisu sjajni. Nece da odnesu smece pored kante a uredno u crnoj kesi. Izlomili su nam kantu najstrasnije a mm nece da kupi novu vec ovu krpi, odvratna je. Kaze jednako ce izlomiti i novu :lol: moram ja to da uzmem nema druge :lol:

Dolazimo jedan dan i mm me pita Gde nam je kanta? A ja sva srecna “Jaooooo neko je stvarno ukrao!!!” Tek cujes mm posle pola sata “Tvoj tata je ugurao nazad.” :( :lol: Samo se ti nadaj mali veseljace :lol:

Mm visak smeca uvek u gepek pa u kontejnere. Nema druge.

Kod mojih roditelja u ulazu cesto se desi da po godinu dve nemaju cistacicu. Nece prosto penzineri da placaju i onda moja majka sta ce, uzme i oriba celu zgradu.
Tata je pre par meseci na poklon dobio slike, po dve za svaki sprat, i stavio ih je.
On je dogovarao i kad su menjali ulazna vrata, za reklamu na zgradi. I nove sanducice.
Krecenje bude isto kad se angazuju.
Jos su im ostali stari mali prozori u hodniku zgrade da se ili srede ili zamene i to je to.
Svevje dobro,dok ima dogovora i sloge u zgradi.
Kod mene uvijek ima jedna komsinica koja je "antiprotivna" svemu.
Ona npr.nece da placa grijanje,jer je umislila da neko krade njene pare i da se neko grije na njen racun.Zato se mrzne ili placa struju,tri puta skuplju.
A grijanje nam je relativno jeftino,u odnosu na druge i sto se vise stanova grije,bude jeftinije.

Svevje dobro,dok ima dogovora i sloge u zgradi.
Kod mene uvijek ima jedna komsinica koja je "antiprotivna" svemu.
Ona npr.nece da placa grijanje,jer je umislila da neko krade njene pare i da se neko grije na njen racun.Zato se mrzne ili placa struju,tri puta skuplju.
A grijanje nam je relativno jeftino,u odnosu na druge i sto se vise stanova grije,bude jeftinije.
Eh da je jedna.
Moji roditelji zbog takvog stava vec godinama nemaju centralno grejanje.
Nece “gospoda” da placaju al hoce da se greju.

Mozda se nisam dobro izrazila...prvenstveno mislim na Njemacku,Austriju,Svajcarsku i Sloveniju.
Rim je,recimo,prljav katastrofa.
U ovim navedenim drzavama sam i bila izvan centra.Sve je savrseno cisto,svaki pedalj njive obradjen,svaka livada pokosena,smeca nigdje,dvorista uredjena.
A Grci su ko i mi.Realno,cistoca i urednost im je slicna kao i u Cg.
Jedino su sve plaze i more,zaista bile ciste.

U Italiji je to deo mafije.
Naročito na Siciljii i u Napulju. Njihova mafija drži monopol nad komunalnim uslugama te se smeće praktično ne odnosi po par dana. I to budu kese do neba, brda smeća kakva nikada nisam videla u životu.

Tako u Portugalu, pade mi na um sada, crkva drži monopol nad kockom. Po zakonu sve kockarnice imaju "blagoslov" crkve i ona ubira valjda porez. Ako mene laže prijatelj ja lažem tebe, nisam proveravala ali je zabavan podatak ko sve ima monopol i nad čim...a mislila sam da se zezaju u Sopranosima sa onim preduzećem za odnošenje smeća kad ono ispade parodija na jug Italije...

Trebalo bi da je tako svuda.Ako komunalci nece ili ne stizu,nece nikom ruke otpasti da malo pripomognu.
A primijetila sam kod nas da kad komunalci ujutro metu ulicu , njih trojica metu kvadratni metar.🙂
I svi se kao nesto guraju oko te male gomilice,a ovamo ladno preskoce gomilu smeca koje se vidi iz aviona.
Valjda im male plate,sta li.🙂

Код нас они имају пристојне плате и опет не раде свој посао.

Moja velika terasa ima 20 kvadrata. Full na juznoj strani.
Tu nema sedenja napolju. Pogotovo leti.
Leti je na njoj ravno 100 stepeni. Cak i nocu isijava vrelina.
A otvorena je.
Iznad nas su terase manje i u nivou zida, visoko prizemlje su ove velike.
I komsiluku sluzi da sve sto im sveta bace dole.
Tako da i otvorena terasa velika deluje bajkovito ako zivis sa civilizovanim komsilukom
ja sam gajio marihuanu na terasi kod staraca. mislim gajio sam i unutra, u ormaru :)))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back