Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Моја рођака из Новог Сада није могла да се запосли на РТВ НС јер није знала мађарски. Седамдесетих.

Kao ni moji roditelji što nisu mogli doći na iole plaćena mesta jer nisu bili ni bosanci ni crnogorci.
Kao i moja sestra što je mogla da se zaposli u Bajmoku ali ne i u NS, iz istog razloga.
Sad je sve sns, bar nas je ujedinio, više se ne raslojavamo po poreklu.

Bosna postoji dovoljno dugo da nije tzv drzava.
sve su te nase drzave smijesne, realno
al okej
ocemo tako, neka nas tako
ako i kad zapadu dune opet da nas utjeraju u jedan administrativni tor
opet cemo drukcije...a mogli smo samo razlabavit federaciju i imat jednu monetarnu zonu
onda nam uvlacenje u bulju eu ne bi ni trebalo
mislim, mogli smo, ali nismo

Kao ni moji roditelji što nisu mogli doći na iole plaćena mesta jer nisu bili ni bosanci ni crnogorci.
Kao i moja sestra što je mogla da se zaposli u Bajmoku ali ne i u NS, iz istog razloga.
Sad je sve sns, bar nas je ujedinio, više se ne raslojavamo po poreklu.

Ја сам из мешане породице са мајчине стране и нико никада није имао проблема. Мајка која је имала тотално несрпско име и презиме студирала је, запослила се и живела у Београду без икаквих проблема.

pa ne
al ne brini
ima ko se brinuo da se sve ponovi
nego ste sad dovedeni u stanje kolektivnog ludila
kad je prakticno bogohuljenje rec da pop treba na robiju zbog pedofilije
Ti si jedina pametna,mi nemamo mozga.Ko jos prica o popovima i pedofiliji.
Nisi u pravu,ti znas ono sto vidis na Tv a ja tu zivim.Bosna nije tzv drzava nego je drzava .Srbi su krivi sto su se odrekli pola svoje drzave .
Pa vidis da i ovo pola nekom bode oci.

Ја мислим да пролазе глатко тамо где се ми помучимо. И немам ништа против њих, не сметају ми уопште. Али мало више пристојности очекујем, око тог језика. Где ми то можемо да живимо а да причамо само матерњи?
Ima dosta Srba u Mađarskoj, Sentandreja i ostala manja naselja, država finansira obrazovanje na jezicima manjina podjednako kao i obrazovanje na mađarskom. Maturski ispiti mogu da se polažu na maternjem jeziku.Opstali su i sačuvali jezik i kulturu, a doselili su se još u 16. veku

Ima dosta Srba u Mađarskoj, Sentandreja i ostala manja naselja, država finansira obrazovanje na jezicima manjina podjednako kao i obrazovanje na mađarskom. Maturski ispiti mogu da se polažu na maternjem jeziku.Opstali su i sačuvali jezik i kulturu, a doselili su se još u 16. veku
А јел могу да раде, рецимо у пошти, и да се праве луди када неко прича мађарски? Да они причају само српски?
Имамо и ми мађарска одељења.

Znam kako se ponasaju a najgore odnose imaju sa Slovacima. I ne znam ko mrzi prava nacionalnih manjina, pricam onako kako jeste.
Ta netrpeljivost je obostrana, a u Slovačkoj je podržava čak i država. Nisu im dozvoljavali da uzmu mađarsko državljanstvo, odmah bi im oduzeli slovačko. To pitanje još uvek nije regulisano.

Tamo je rizično govoriti mađarski jezik na ulici, slovaci ih mrze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back