Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koje cutanje?
govorilo se o tome
onaj bogdanovicev spomenik jos stoji
jeste nekima krivo sto stoji, al eno ga
samo, govoriti se moze i bez podstrekivanja na medjusobnu mrznju
govoriti se moze i bez patetike, prenemaganja
bilo je, desilo se...sta mozemo uciniti da se opet ne desi...

evo su hrvate tek zemljotresi dozvali pameti
prvi put nakon 90tih tamo mozes vidjeti narod koji je dosao da pomogne narodu...a podgrijavano je kojesta u medijima, laje se bez pardona
samo sto je ljudima dosta svega
i vide da osim laveza za tu njih nista nema
kako za njih u zagrebu, tako i za srbe i sve ostale na baniji

Тамо није требало да стоји камени цвет него сачуване зграде, пећи и артефакти. Не ливада.

Povrsno gledano da ali nije samo Vojvodina bila deo Austrougarske nego jos teritorija, pa bi bilo logicno da se taj revolt svugde ispoljava. A da ne pominjem uslove zivota koje imaju Madjari u Vojvodini a koje Srbi na Kosovu.

Bila si u Rumuniji, pa znaš kako se ponašaju? Ili u Slovačkoj?
Porediti Mađare u V i Srbe na Kosovu je poređenje baba i žaba, prosto jer nisu u pitanju ni iste države.
I Vojvodina nije i nikada neće biti isto što i bilo koji drugi deo bilo koje druge države, koliko god pokušavali da je uguše razni faktori koji mrze sve što je vojvođansko, pa tako i prava nacionalnih manjina.
Jer u NS ne živi nepravoslavno stanovništvo i nisu nam osveštavali vodu u vodovodu.

Porediti Mađare u V i Srbe na Kosovu je poređenje baba i žaba, prosto jer nisu u pitanju ni iste države.
I Vojvodina nije i nikada neće biti isto što i bilo koji drugi deo bilo koje druge države, koliko god pokušavali da je uguše razni faktori koji mrze sve što je vojvođansko, pa tako i prava nacionalnih manjina.
Jer u NS ne živi nepravoslavno stanovništvo i nisu nam osveštavali vodu u vodovodu.

Мало ми је нејасан овај пост.

Pa nije bas sve tri fele isto...ustase dominiraju,htjela ti to priznati ili ne.
Logore i logore za djecu nije niko drugi imao osim njih.
Ne kazem da medju drugim narodima nije bilo zlocinaca,ali ovakvih razmjera ne.

ne kapiras sta pricam
katolicka crkva u hrvata je najotvorenije desnicarska, u ndh su otvoreno bili sila mraka
sila mraka su i ostali
+ sva ta lupetanja o stepincu, tretman koji je imao...to je greska ...talijani bi ga ubili i objesili naopacke momentalno
ali islam i pravoslavlje u opcoj pljacki 90 tih i prije nisu ni bili, ni ostali distancirani
kotrljale su se glave navodno u slavu alaha i blagosovili tenkovi
to nije nesto sto sam izmastala
vec postoji dokumentacija - u vidu snimaka i fotografija o tome
nakon rata devedesetih izniklo jecraznoraznih bogomolja na sve strane vise nego sto su skola i vrtica ikad digli
cijelo sarajevo je bili prefarbano u zeleno devedesetih
ovdje su popovi na tvu vjencavali ratne zlocince i njihove zenice...
danas mantijasi vozaju mercedese, ne znaju sta ce s imovinom, a narod djecu lijeci smsom
ti je poenta, sto se mene tice
oni su svoje istjerali
neki krvavije, neki perfidnije
ali nisu se drzali po strani, makar, vec su manje ili vise otvoreno sprovodili svoje agende
koje su sustinski iste
sludis narod da pomijesa religiju i nacionalni identitet pa parazitiras bez problema i narednih iljadu godina
ti kao da ne kapiras sta su oni sve izgubili 45te

Ако ти се иста ствар деси једном - ти си жртва.
Двапут - будала.
Трипут - ?????
koja ista stvar?
mislim, sta se tocno od toga desilo ovdje gdje zivis?
i ovo sto se desilo - kako se zavrsilo, prekodrinski srbi nisu bili pasivni u ovom ludilu
uradili su sta su mogli
a nesto su bas mogli i ne uraditi

Vojvodina je po meni primjer kako treba da se zivi,bas zato mi je neuporediva sa Kosovom. Nisam cula da se po Vojvodini pale kuce,otimaju i obesprvljuju ljudi . Na Kosovu..treba li pisati kako je?

koja ista stvar?
mislim, sta se tocno od toga desilo ovdje gdje zivis?
i ovo sto se desilo - kako se zavrsilo, prekodrinski srbi nisu bili pasivni u ovom ludilu
uradili su sta su mogli
a nesto su bas mogli i ne uraditi

Пусти ти то где ја живим, ради се о Србима у глобалу. Усташија је добила прилику да ради шта јој се прохте а до тога није морало да дође да се на време поставила граница. Заокружен етнички простор.

Ja mislim da nigdje kao u Vojvodini nacionalne manjine nemaju sva prava.
Pa opet se neki prave da ne znaju srpski.Zasto?
Ја мислим да пролазе глатко тамо где се ми помучимо. И немам ништа против њих, не сметају ми уопште. Али мало више пристојности очекујем, око тог језика. Где ми то можемо да живимо а да причамо само матерњи?

Ja mislim da nigdje kao u Vojvodini nacionalne manjine nemaju sva prava.
Pa opet se neki prave da ne znaju srpski.Zasto?

На факултету смо имали неколико Мађара из Сенте. Натуцали српски, на радовима имена писали мађарском ортографијом.

Пусти ти то где ја живим, ради се о Србима у глобалу. Усташија је добила прилику да ради шта јој се прохте а до тога није морало да дође да се на време поставила граница. Заокружен етнички простор.
srbima u globalu?
sta su to srbi u globalu?

Ја мислим да пролазе глатко тамо где се ми помучимо. И немам ништа против њих, не сметају ми уопште. Али мало више пристојности очекујем, око тог језика. Где ми то можемо да живимо а да причамо само матерњи?

Моја рођака из Новог Сада није могла да се запосли на РТВ НС јер није знала мађарски. Седамдесетих.

Znam kako se ponasaju a najgore odnose imaju sa Slovacima. I ne znam ko mrzi prava nacionalnih manjina, pricam onako kako jeste.

A trebali su da budu pasivni?
jesam ja rekla da je trebalo da budu pasivni?
al s druge strane negdje su bili i previse aktivni
a negdje ih je matica jednostavno pustila nizvodno
ova sto misli o srbima u globalu...
vidi, moji su iz bosanske posavine i vozuce
tako da je meni vise manje jasno sta se tamo desilo
i s obzirom na to, dobro se izvuklo i ovoliko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back