Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kacim zato sto takvog mesta nema kod nas,zato sto sam tu zivela 20 godina,tu sam zatrudnela,tu su mi deca prohodala,u kuci mi je umro brat....
Mislim da je i nekima od vas interesantno da vide tu lepotu.cak i ako ispada da se hvalim,a nisam u njoj Od 2006 godine,ne vidim da je to nesto strasno.neko kaci skijanje,neko se hvali da je kupio kucu u prirodi,neko je kupio kola...mislim nasi smo
Ako davim,evo bas sam se nasekirala :lol:
Uvek sam se pitala kako ste stegli srce i odrekli se te kuće i svih uspomena, bez obzira što znam da ima i tu 'ružnu" stranu (daleko od svega) ali išla su neka bolja vremena pa bi i put jednom došao. Nema veze sa parama, mislim da ti se na neki način duša vije baš tamo i da će to tako biti zsuvek bez obzira koliko se ti opirala jer si veliki deo života provela tamo, a to nema cenu.

Velika familija...znaš kako to već ide.
Ne znam.
Sećam se kad je bilo priče da će mo praviti kuću na moru, plac smo već kupili, sva rodbina je bila u priči da će dolaziti na letovanje, pa ovi ovoliko, pa oni onoliko i vukla se ta priča jedno vreme...poprilično, kad su shvatili da ništa od toga biti neće nestadoše kao da oh nikad nije ni bilo. Sad se retko ili nikako ne javljaju, toliko o rodbini. Imaš ono što ti rodi majka i ono što rodiš sam, ostalo je većinom smuti pa prospi.

Ne znam.
Sećam se kad je bilo priče da će mo praviti kuću na moru, plac smo već kupili, sva rodbina je bila u priči da će dolaziti na letovanje, pa ovi ovoliko, pa oni onoliko i vukla se ta priča jedno vreme...poprilično, kad su shvatili da ništa od toga biti neće nestadoše kao da oh nikad nije ni bilo. Sad se retko ili nikako ne javljaju, toliko o rodbini. Imaš ono što ti rodi majka i ono što rodiš sam, ostalo je većinom smuti pa prospi.
Taman su ti Rusi došli 2006.-7.
Znaš da su kupovali pripizdine ispod Cetinja, gde ni tica ne sleće......nema ovca šta da pase za silne pare .uyjebote, sentimenti, seremise ..šta je, išla u Booljarice u OŠ, studirala Pomorski u Baru. I to barkom. Ako ima 7. čas..onda fenjer na čamac. Sad kaže, nisam ja, roditelji...ma da...malo morgen.

A ovo za rođake...Afro, ne znam šta da ti kažem.
U pravu si, al zavisi od čoveka. Ako pusti, kajaće se....

Krajem maja, već oko 20. rodiće nam burlat trešnja. Ona je ogromna, rađa kao blesava. To su one krupne, što pucaju, a slatke ko med...
Planiram još stabala da zasadim, to mi je omiljena sorta.
Nemamo kajsije I breskve....
prodajes li, onako za komsinicu forumasicu tj. mene? :flert:

te tresnje su najlepse na svetu, a retko se nadju poslednjih godina :(

Upravo to. Čovek nije želeo da ima kuću na moru, u koju on i njegova žena ne mogu da odlaze. Prodao to, kupio drugo, gde su odlazili narednih 15 godina.
A i da je dao, i bez tepsije ribe, njegovo je. Koga briga.

Čekaj čekaj...sin ti je zainteresovan za kuću tvoje majke, za bilo koju nekretninu koju imate..recimo da te ne jure kamataši, nisi u kreditnoj buli....ništa pod moranje, sin ti kaže i znaš sve vreme da je protiv prodaje, prodala bi kuću? Kaže ti i da će on da je održava, naravno i sve što usto ide....

Da se osvrnem na ovo oko rodbine. Imam mnogobrojnu rodbinu i s majčine i očeve strane, oboje imaju mnogo braće i sestara.

S majčine strane su vezani međusobno i svi su spremni da pomognu kome zatreba, a i kad se nešto proslavlja ne propuštaju da se okupe. I mi, njihova djeca, smo međusobno vezani, živimo u nekoliko država, ali uvijek smo u kontaktu, uvijek smo tu jedni drugima kad zatreba.

S očeve strane bi se mogli podvesti pod to smuti, pa prospi. Oni međusobno nisu u bliskim odnosima, svi misle da im je onaj drugi kriv, a svi su isti. Pošto su oni takvi, onda ni mi, njihova djeca, nismo nešto naročito bliski. Mnoge ne bih ni prepoznala da ih sretnem.

Poenta je da se ne mogu svi odnosi podvesti pod isto pravilo.

Da se osvrnem na ovo oko rodbine. Imam mnogobrojnu rodbinu i s majčine i očeve strane, oboje imaju mnogo braće i sestara.

S majčine strane su vezani međusobno i svi su spremni da pomognu kome zatreba, a i kad se nešto proslavlja ne propuštaju da se okupe. I mi, njihova djeca, smo međusobno vezani, živimo u nekoliko država, ali uvijek smo u kontaktu, uvijek smo tu jedni drugima kad zatreba.

S očeve strane bi se mogli podvesti pod to smuti, pa prospi. Oni međusobno nisu u bliskim odnosima, svi misle da im je onaj drugi kriv, a svi su isti. Pošto su oni takvi, onda ni mi, njihova djeca, nismo nešto naročito bliski. Mnoge ne bih ni prepoznala da ih sretnem.

Poenta je da se ne mogu svi odnosi podvesti pod isto pravilo.
imala sam i ja, pa kad je tata umro naprasno su svi nestali a mamina familija ih je onda najgrdje osudjivala ali zamisli, isto tako su se i oni poneli kad mi je mama umrla...nidje nikoga i slovima i brojevima 0

toliko o familiji

Čekaj čekaj...sin ti je zainteresovan za kuću tvoje majke, za bilo koju nekretninu koju imate..recimo da te ne jure kamataši, nisi u kreditnoj buli....ništa pod moranje, sin ti kaže i znaš sve vreme da je protiv prodaje, prodala bi kuću? Kaže ti i da će on da je održava, naravno i sve što usto ide....
Nisi mi dobro postavio pitanje. Recimo, moji roditelji imaju kuću u centru sela. Jeste selo, ali je opština, i znatno su skuplje nekretnine nego ovde gde ja živim. I samim tim što je kuća u centru, cena može samo da joj raste.
I moji roditelji su stari. Ne mogu da održavaju dvorište, da spremaju ogrev, lože grejanje... Kažu meni da bi oni tu kuću da prodaju, da kupe stan sa centralnim grejanjem, i u njemu provedu starost.
Iako je to kuća za koju sam ja sentimentalno vezana, iako su sve moje uspomene iz mladosti u njoj, rekla bih im da je prodaju, i olakšaju sebi život. Iako će možda ta kuća za deset godina vredeti 10x više nego što vredi sada. Morali bi da ostavimo to razmišljanje po strani, i da uradimo tako da njima bude lakše. To je perspektiva iz koje ja sada mogu da ti odgovorim.
Ja imam njivu u industrijskoj zoni. Sutra da Dušan kaže da hoće da se ženi, i ostane da živi u Beogradu, prodala bih je, i kupila njemu stan. Bez obzira što njoj cena može dostići neku baš, baš ozbiljnu cifru, jer je na takvom mestu.
Prodaje se onda kada su ti pare potrebne da obaviš neki posao. Bez razmišljanja šta bi sa predmetom prodaje moglo biti za 10 - 15 godina.

Detetu dosla drugarica... njih dve toliko vriste majko sveta... kikotanje hihihi...
Pusticu ih jos malo...
i onda uleces medju njih :mrgreen:

giphy.gif

imala sam i ja, pa kad je tata umro naprasno su svi nestali a mamina familija ih je onda najgrdje osudjivala ali zamisli, isto tako su se i oni poneli kad mi je mama umrla...nidje nikoga i slovima i brojevima 0

toliko o familiji

Žao mi je što je tako ispalo s familijom.
Vjerujem da bi s mojom familijom s očeve strane bilo slično.
Iz svega do sad što se desilo, vjerujem da s familiojm s majčine strane ne bi bilo tako. Jedna tetka je umrla iznenada u pedest i nekoj, infarkt. Svi su bili tu za njenu djecu i muža, a i sad su. S njenom djecom sam baš bliska.

Žao mi je što je tako ispalo s familijom.
Vjerujem da bi s mojom familijom s očeve strane bilo slično.
Iz svega do sad što se desilo, vjerujem da s familiojm s majčine strane ne bi bilo tako. Jedna tetka je umrla iznenada u pedest i nekoj, infarkt. Svi su bili tu za njenu djecu i muža, a i sad su. S njenom djecom sam baš bliska.
meni vise nije ni zao...postala sam potpuno ravnodusna oko njih

a nisam jedina, znam bas dosta ljudi kojima se dogodilo isto

ZD
Pitanje je bilo hipotetičko.
Odgovorila si - pitao bi se i tvoj sin, odnosno njegova reč bi bila odlučujuća i rukovodila bi se njegovom željom kada je tvoja imovina u pitanju.

Što se tiče roditelja, uzmimo da onemoćaju kad smo u zrelim godinama, pa je briga o njima nešto najprirodnije, kao i poštovanje njihovih želja. Svako ko je u mogućnosti, trebalo bi da živi sa njima radi pomoći, a ako oni već tako ne žele, onda se nađe način... Sentimentalno smo vezani, deca su nam vezana, uzećemo kredit, roditelji i će kupiti stan, mi ćemo rentati kuću i otplaćivati njihov kredit i još više kombinacija u opticaju...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back