Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Afro, sedi, masku na nos, ako treba, lezi, traži kolica i

Moguće,. Znam su sa moje opštine dolaziili uvek kad su bili potrebni. Oni imaju svoja vozila.
DOduše, to hitno izlaženje na teren je bilo pre 4-5 godina....
oni dolaze jugicem ili puntom :D
oni ne razvoze
oni pruzaju neophodnu pomoc u stanu i eventualno daju preporuku sta dalje (recimo zovi hitnu sa napomenom da je terenska sluzba rekla da dodju i slicno)

oni dolaze jugicem ili puntom :D
oni ne razvoze
oni pruzaju neophodnu pomoc u stanu i eventualno daju preporuku sta dalje (recimo zovi hitnu sa napomenom da je terenska sluzba rekla da dodju i slicno)
To poslednje je i važno.
Rado bi oni i odvezli bolesnika, nego ih kolje glupa administracija.
Inače, vkors da imaju i sanitete,.sad za koje prilike, ne znam, al video sam vozila ispred DZ. Ne verujem da razvoze za terapije baš...diskus i sl...
Hitna pomoć je ta koja ume da zeza i da ne dođe..al ovi iz SSimine su dolazili uvek.
Kažem opet.da.msm da je i dalje tako.

Da, bre, pre 4-5 god....DZ piše nalog za hitnu.
Ovako možeš da se dereš, pevaš hitnoj, i da se moliš da dođu...

Poslednja izmena:
To poslednje je i važno.
Rado bi oni i odvezli bolesnika, nego ih kolje glupa administracija.
Inače, vkors da imaju i sanitete,.sad za koje prilike, ne znam, al video sam vozila ispred DZ. Ne verujem da razvoze za terapije baš...diskus i sl...
Hitna pomoć je ta koja ume da zeza i da ne dođe..al ovi iz SSimine su dolazili uvek.
Kažem opet.da.msm da je i dalje tako.
Ovi naši idu jugom. Zoveš ih u 8h a dođu popodne.

Pa Šveđani su probali tako pa kad im je pomrlo more ljudi predomislili su se. Daj konkretan predlog, šta podrazumevaš pod životom ljudi? Da se pravimo da se ništa ne dešava?
pa nije im bas pomrlo more ljudi
imaju oko 13 hiljada umrlih
ima zemalja s jacim s restrikcijama, a s puno vecim brojem umrlih
jednostavno, svedjani imaju drukcije navike i distanciraniji su generalno + ne vjeruju u represivne mjere
kod nas nisu problem represivne mjere vec shizofrenicna represija
mislim, za vikend su tc bili krcati, pred radnjama i apotekama redovi jer se sve zatvara u 14
da se ne zatvara guzve bi bile manje...
a ako vec zatvaras onda zatvori sve na tjedan dana i cao...samo sto znamo da od toga nema nista
a i da ima tesko da bi se cirkulacija virusa zaustavila

i drama kad vakcina nema, drama kad ih ima...da smo se tako prenemagali kad je bila ona epidemija polija ili boginja drzava bi nas jednostavno prislila i cao
doduse, nije bilo interneta za fakultativno izucavanje kvazimedicine na klonji...pa nas nisu ni morali forsirati

Мислиш да неће покушати тако да уцене људе?
totalno cu krepat bez kafica
al ne kapiram sta je s vakcinom toliki problem
bar za ljude koji nisu u reproduktivnoj dobi
meni ok da se vakcinisem
cekam sam da se istutnji malo u smislu da dobiju prednost ugrozene skupine pa cu se vakcinisati
vjerojatno ruskom ako bude dostupna
ako ne ok je i kineska
kad vec mozemo birati

U Becu pokusavaju sa programom samotestiranja. Plus, naravno, i licna odgovornost.
Svako ko je zdravstveno osiguran ima pravo na 3 testa za samotestiranje. Moze ih pokupiti u apoteci, pa ukoliko zeli da se vidi sa porodicom, prijateljima ocekuje se da bude odgovoran i testira se.
To je sada na pocetku tako. Samo 3 testa da bi smanjili cesta okupljanja. Jos ne znam kako ce biti kasnije. Ovo je sad sve probno.

Ne znam, ja i inače nisam od onih što se serijski grle i cmaču, ne moram svaki bogovetni dan ni u apoteku, ni u kafanu, na utakmice ne idem. Nedostaje mi Evropa i koncerti, ali bože moj, strpeću se za toliko. Ne daj bože nekog užasa kao što je ebola, nas dragi Bog ne može disciplinovati.
ma ne moze skoro nikog
mozda su malo skandinavci i dijelovi azije pokazali malo vise samodiscipline, al ostatak svijeta je oshinut u glavu ko i mi

U Becu pokusavaju sa programom samotestiranja. Plus, naravno, i licna odgovornost.
Svako ko je zdravstveno osiguran ima pravo na 3 testa za samotestiranje. Moze ih pokupiti u apoteci, pa ukoliko zeli da se vidi sa porodicom, prijateljima ocekuje se da bude odgovoran i testira se.
To je sada na pocetku tako. Samo 3 testa da bi smanjili cesta okupljanja. Jos ne znam kako ce biti kasnije. Ovo je sad sve probno.
kod nas ih pustili u apoteke bili pa brze bolje povukli

Da je sreće da se zaključa na 10 dana pa da se ovo malo sredi. Ne znam čemu kukanje nije da idete baš svakodnevno negde, a sa klincima možete malo oko zgrade da se poigraju i to je to, uostalom sve je to za dobro svih nas.
Ma sam osećaj je užasan sloboda kretanja.... Ok lock...nek bude..
Al da jave, da bežim iz Bga.
Ovde BiH taman podilkanio.(a kao dosad nisam).

Ne znam, ja i inače nisam od onih što se serijski grle i cmaču, ne moram svaki bogovetni dan ni u apoteku, ni u kafanu, ni u tržni centar, na utakmice ne idem. Nedostaje mi Evropa i koncerti, ali bože moj, strpeću se za toliko. Ne daj bože nekog užasa kao što je ebola, nas dragi Bog ne može disciplinovati.
A svi kao zale za proslim vremenima.
Pa mi kad smo bili mali, nasi roditelji nisu po ceo dan setali izmedju trznog centra i kafica.
Niti nas je iko vodio po igraonicama. Pa smo preziveli.
Ne znam za vas. Al ja zivim normalno.
Sasvim.
Druzim se i dalje sa ljudima sa kojima sam se i pre vidjala. Idemo jedni kod drugih.
Nije da sam izlazila svaki vikend pa da mi fali nesto.

Ma sam osećaj je užasan sloboda kretanja.... Ok lock...nek bude..
Al da jave, da bežim iz Bga.
Ovde BiH taman podilkanio.(a kao dosad nisam).
I ja bi negde da pobegnem ali ne mogu, nije da mi ne bi prijalo. Plac zapušten tteba u njega dosta uložiti ja nisam u situaciji, a da nije u takvom stanju opet tamo nema živog čoveka, ne bi smela noću tamo da budem, a vozanje tamo ovamo nije baš zgodno kad si bez auta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back