Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami pocetkom 90ih dobijalu su deca koja nisu imala para poniku, malo je ljudi moglo kad je plata bila 5 maraka, sa kojom kupis jaja samo, da kupi deci bilo sta drugo osim polovne ponike
U mom drustvu samo sam ja imala bmx celih 90ih samo zahvaljujuci baki, da je taj trosak bio na mami i ja bih gulila polovnu poniku

80te su jos bile stabilnije pa su mogli da vam kupe nove

pa da, mi jesmo dobijali nove bajseve, samo eto bajs je zavisio od toga kog si pola. :mrgreen:

mislim da je najgore bilo devojcicama sa bracom, sincic dobije bmx, a ona poniku.

tvoja generacija je vrv kupovala nase polovne ponike. :lol:

da, ali kazem za nase generacije je bilo presudno dal si musko ili zensko i do toga ti je zavisio bajs.

kacigu i stitnike niko nije nosio za bajs tada.

ja ne mogu da zamislim kako je neko mogao da pogine na ponici, osim ako zbog kocenja nije preleto napred ili nesto slicno.
Zbog malih tankih tockova skliznuo je sa ivice trotoara i pao ispred kamiona koji nije stigo da zakoci
Nisu smeli kovceg da otvore na bdenju
Cuti haos
Mi sa bmx smo mogli sa trotoara i na trotoarar samo uz mali cim to sve ide, jer je sportski bajs napravljen za to...ponika nije pravljen za tu vratolomiju i naravno da je prokliznula

Zbog malih tankih tockova skliznuo je sa ivice trotoara i pao ispred kamiona koji nije stigo da zakoci
Nisu smeli kovceg da otvore na bdenju
Cuti haos
Mi sa bmx smo mogli sa trotoara i na trotoarar samo uz mali cim to sve ide, jer je sportski bajs napravljen za to...ponika nije pravljen za tu vratolomiju i naravno da je prokliznula

uzas....
da, da toga se secam, poni nije mogao iz jednog cima da skoci na trotoar.

pa da, mi jesmo dobijali nove bajseve, samo eto bajs je zavisio od toga kog si pola. :mrgreen:

mislim da je najgore bilo devojcicama sa bracom, sincic dobije bmx, a ona poniku.

tvoja generacija je vrv kupovala nase polovne ponike. :lol:
Dada sve su polovnjake imali
Siromasan je leskovac bio i ostao, odakle im bre love za bmx
Mene bilo blam sa novim bmx svaki put kad mi baka donese iz bga, pa ja mu poskidam one nalepnice, sundjere i sve, ostavim samo kocnice, ogolim ga nacisto, da ne sljasti da je nov, bilo.me blam
U moje vreme kurciti se je bio blam, tako smo vaspitani da budemo skromni, siromasni....

Dada sve su polovnjake imali
Siromasan je leskovac bio i ostao, odakle im bre love za bmx
Mene bilo blam sa novim bmx svaki put kad mi baka donese iz bga, pa ja mu poskidam one nalepnice, sundjere i sve, ostavim samo kocnice, ogolim ga nacisto, da ne sljasti da je nov, bilo.me blam
U moje vreme kurciti se je bio blam, tako smo vaspitani da budemo skromni, siromasni....

ja skontala da si vozila po bg.
pocetkom 90ih mi smo vozili skejtove.

Nije mogo
A on se zaneo i hteo to da izvede
Tragedija dete nije bilo ni 7 godina
Ne daj boze nikome

bas uzasno,...a vidis sto se generacija malo pre tvoje tice eto nama su kupovali poniku radi bezbednosti, jer se nisu razumeli u bajseve. bmx im je delovao grubo, opasno....a u stvari bio je bolji bajs.

ja se secam da sma ljubomorisala na bmx, zato sto poni nije mogao da skoci na trotoar i slicne stvari da radi.

ja skontala da si vozila po bg.
pocetkom 90ih mi smo vozili skejtove.
90 sam provela na relaciji leskovac beograd s tim sto sam u leskovcu bila vise
Tamo smo bili banda iz kraja na biciklicama :lol: divna vremena, toliko siromasna toliko teska, ali toliko divna nama deci, nama je bilo bitno da sednemo na bajs i jezdimo po gradu i krademo tresnje, nije nas bilo briga sto je za rucak popara....
Nesto sto ove milenijumske generaciie nikad osetiti nece, na srecu ili nesrecu, zavisi kako na to gledamo

kako smo mogli mi da poginemo na priuzi na topcideru....pre je moglo pored hipodroma i kovnice novca da se prodje i da se stigne do nekih zgradicana topcioderu, a tu je bila i pruga i tako setali mi prugom, bio neki deo sa koga nije bilo lako sici, dal neki kao mostic ili nesto slicno., i mi tek sto smo presli taj deo iskocio voz i poceo da se priblizava.

bas uzasno,...a vidis sto se generacija malo pre tvoje tice eto nama su kupovali poniku radi bezbednosti, jer se nisu razumeli u bajseve. bmx im je delovao grubo, opasno....a u stvari bio je bolji bajs.

ja se secam da sma ljubomorisala na bmx, zato sto poni nije mogao da skoci na trotoar i slicne stvari da radi.
Dada
Zato sam ga ja poruznjivala i sarala da drustvo ne ljubomorise :lol:
I davala sam svima da ga jasu, zamenimo se bajsovima, pa to se nije znalo ko ciji vozi :lol: tako da sam se ja navozala ponika, tudjih, al mama nije smela da zna :lol:
Secam se da sam rekla mami da cu traziti od bake poniku da mi kupi, necu ja bmx da me deca ne gledaju popreko, ali zbog te nesrece keva je bila u fazonu ili ces voziti bmx ili neces voziti nista, ponika u nasoj kuci je bila zabranjena od tada....

Dada
Zato sam ga ja poruznjivala i sarala da drustvo ne ljubomorise :lol:
I davala sam svima da ga jasu, zamenimo se bajsovima, pa to se nije znalo ko ciji vozi :lol: tako da sam se ja navozala ponika, tudjih, al mama nije smela da zna :lol:
Secam se da sam rekla mami da cu traziti od bake poniku da mi kupi, necu ja bmx da me deca ne gledaju popreko, ali zbog te nesrece keva je bila u fazonu ili ces voziti bmx ili neces voziti nista, ponika u nasoj kuci je bila zabranjena od tada....

u tvojoj generaciji je novac presudio poniku u mojoj polna diskriminacija, mada eto bilo je devojcica koje su svoju poniku volele (regina npr. :mrgreen:), ja nisma jer sam brzo skontala da ima slabe performanse i da ne moze da radi sve ono sto rade bajsevi u filmovima. nikad ja bajs nisma zavolela, a sad ga i ne vozim zbog kicme, ne prija mi.

IMG_20200728_190030.jpg

Poslednja izmena:
И, ако данас нисам рекла, да не заборавим...ја не умем да јашем бицикл.
Али сам уредно налазила друге начине да разбијем браду, лобању, колена и лактове, молим.

kako sma ja pala s konja na 9 casu jahanja......nikad necu zaboraviti, konj je zagalopirao i skocio na sve cetri u vis i ja sletela. neko prolazio autom i zatrubeo.....razbila sma s eko zvecka. :lol:

Ма јок, никада нисам имала жељу да научим.

ja jesma, ali sam se duboko razocarala u performanse dobijenog bajsa i u sustini izgubila sam brzo interesovanje za bajs. naucila da ga vozim, ali nisma bila luda za voznjom bajsa, tek povremeno sma vozila. kao sto rekoh nisma mogla sa njim nista da radim osim da ga vozim, a u filmovima su svasta radili sa bajsevima.

A ko se vozio na cuvenom tomas motorcicu :zper:
Taj kad prolazi ulicom cujes ga od pocetka do kraja kroz celo naselje kolko puca :rotf:
Moj brat od tetke uzimao od drugara pa dodje stavi me i picimooo
Sta sam ja imala tad 8 godina mozda, on je mator bio vec 20
Keva jadna htela da slogira par puta kad nas uhvati, posto naravno nismo smeli da joj kazemo sta radimo, oce ga ubije sa metlom ga jurila da ga bije kad nas uhvati, de ces dete od 8god stavljati na motor konju jedan, pa ga vija metlom po dvoristu :rotf: cirkus

Ah to su bila vremena :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back