Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a najstrasnije je to sto je tvoja pokojna baba vrv i glasala. :lol: i ne samo tvoja.....:huh:
Evo, sigurna sam da je moja majka glasala u mestu svog rođenja, iako tamo ne živi više od pet godina. isto tako, verujem i da je glasao i moj brat koji već 30 godina živi u inostranstvu. Ne znam, možda sam i ja glasala. Kad se pogleda koja je procedura da se dođe do informacije o tome jeste li glasali, za koga i kada, lepo čoveku dođe da digne ruke od svega. Ideš na internet adresu, pa se identifikuješ na sto mogućih načina, pa pišeš zahtve , pa čekaš da ti odgovore... A hoće li ti dati tačan odgovor?

Та малодушност "најгори смо, тако нам и треба" нас је и довела овде где смо. Свако брани и велича своје, само се ми сопственог стидимо и то неоправдано, када се све сабере и одузме. Ако не ценимо сами себе, како ће други!?
Uče nas da bedno razmišljamo. Kad se neko rodi u bedi, on se saživi sa njom, a kad neko bedno živi, on bedno i radi jer bedno razmišlja
Imam veoma ilustrativna primere o bednim ljudim,.ali je malo vremena da se to opiše.

Ovo je već pitanje kojim treba da se pozabave oni koji rade sociološka istraživanja. Naša svest, pa i svest prosečnog Evropljanina je u ozbiljnim problemima a uzroci tih problem su nam nametnuti. Nismo birali to suženje svesti.
Eh, daleko smo mi od prosečnog Evropljanina. Mi smo sa Zapadnog Balkana bliži Istočnoevropljanima. Šanse koje smo imali nismo iskoristili.
Razbucani smo u tabore, ostašćeni, siromašni... I nikako da shvatimo šta je opšti interes, svako vuče na svoju stranu, za svoj interes.

Nama pre svega nedostaje opsta kultura, onako globalno, jer bezrepa stoka ovde preovladjuje, mnogi su pokusavali na razne nacine da nam predstave taj opsti interes, da osvescuju narod s tim ciljem, ali ti napori su bili kratkog daha, bez rezultata, i eto nas tu gde smo, neki u rasejanju, neki u ovoj stradiji, prciji ludaka, kako god.

Eh, daleko smo mi od prosečnog Evropljanina. Mi smo sa Zapadnog Balkana bliži Istočnoevropljanima. Šanse koje smo imali nismo iskoristili.
Razbucani smo u tabore, ostašćeni, siromašni... I nikako da shvatimo šta je opšti interes, svako vuče na svoju stranu, za svoj interes.
Nešto nisam mnogo prosečnih Evropljana upoznala, ali znam da bi i oni bili razbucali u tabore da ih je vlast huškala putem medija ili izbora da idu jedni na druge.
Nekad je bilo "zavadi pa vladaj" ( među tuđincima) a kod nas je ista parola, ali je cilj da se zavadi sopstveni narod.

Nešto nisam mnogo prosečnih Evropljana upoznala, ali znam da bi i oni bili razbucali u tabore da ih je vlast huškala putem medija ili izbora da idu jedni na druge.
Nekad je bilo "zavadi pa vladaj" ( među tuđincima) a kod nas je ista parola, ali je cilj da se zavadi sopstveni narod.

У свим земљама је исто. Табори и свађе. Или мислите да на Западу живе у Утопији.

• Podržavam
Reactions: Em.
Ne znam, kažem da ne znam i ne mogu da generalizujem. Ali, sigurna sam da napredne evropske države i te kako vode računa o jedinstvu naroda. Samo kod nas može biti i dan danas partizana i četnika. I svađa zbog tih opredeljenja.

Ми смо увек посебан случај, вероватно због компликованих историјских околности.

To je naš manir malo stariji od ove av kampanje. Oni jeste da idu na tu kartu, ali samo zato što to prolazi kod nas.

Иначе, уживам:
IMG_20200710_194101.jpg

Ne znam, kažem da ne znam i ne mogu da generalizujem. Ali, sigurna sam da napredne evropske države i te kako vode računa o jedinstvu naroda. Samo kod nas može biti i dan danas partizana i četnika. I svađa zbog tih opredeljenja.
E moj dug je bio u šoku kad je kod Rusa video da njihovi "partizani i četnici" iz njihovog građanskg rata, crveni i beli recimo, slave praznike osobođenja zajedno, potpuno izmireni.

E moj dug je bio u šoku kad je kod Rusa video da njihovi "partizani i četnici" iz njihovog građanskg rata, crveni i beli recimo, slave praznike osobođenja zajedno, potpuno izmireni.
Pa uče ih da se međusobno vole.
Nas su učili da volimo Hrvate, a mrzimo četnike. Da se razumemo, mislim da su i Hrvati žrtve. Njihova vlast ih je u nekim istorijskim momentima pogrešno učila.

Nama pre svega nedostaje opsta kultura, onako globalno, jer bezrepa stoka ovde preovladjuje, mnogi su pokusavali na razne nacine da nam predstave taj opsti interes, da osvescuju narod s tim ciljem, ali ti napori su bili kratkog daha, bez rezultata, i eto nas tu gde smo, neki u rasejanju, neki u ovoj stradiji, prciji ludaka, kako god.

Mislim da nama nedostaju adekvatno proživljeni istorijski periodi...koje smo mi, ne svojom krivicom, prespavali.
To je škola koja se nikada neće vratiti i nadomestiti. Vreme je resurs koji je najskuplji jer povratka nema.
Ne možemo mi sada vratiti renesansu pa iz nje izvući dobro, loše, oblikovati sebe...I tako redom...sve do industrijske revolucije.

Propustili smo buđenje svetovnog plemstva, kasnije formiranje srednjeg staleža, osvajanje sloboda, ogranicenje vladara, borbu za pravo na rad, imovinu i nasledjivanje, propustili smo da gradimo gradove i škole kada su ih drugi oko nas gradili i najvažnije od svega, propustili smo formiranje svesti da braneći opšte branimo lično.

Čak smo i pred kraj dvadesetog veka propustili puno. Odgovor na informatičku revoluciju. Kada su se desili računari u smislu pobede tokom devedesetih američki odgovor je bila jaka Klintonova privreda...mi smo tada ratovali kao u srednjem veku kada se svet menjao i promenio.
Početkom dvehiljaditih je bila nova revolucija sa mobilnim telefonima.
Sada se dešava, upravo ovog momenta, roboticka. A mi hoćemo da držimo zatvorenu državu sovjetskog tipa, da motamo Koreancima eksere oko šrafova ručno i uvlačimo Italijanima učkure u gaće i da izdržavamo vojno - bezbedonosni sistem koji čini stožer vlasti i čini sve da bi nas odvojio od sveta. Da nas drži siromašne i zavidne objasnjavajuci nam kako smo bolji od drugih.

A svet ode...za nas ode u fijaker pa u pizdu materinu. Nepovratno.
Sa Djindjicem i Panicem pre toga smo neki rep mogli da jurimo sada je konačno jasno da smo odustali, da smo svedeni na gurabiju u kojoj se za low cost kartu zdere, **** i loče.

turci su za sve krivi, svako ko se iole obrazovao, imao ideju napretka i razvoja je sklonjen na razne načine, tu istorija ne laže, primera koliko hoćemo,
jedino što funkcioniše je podanički mentalitet kog je teško rešiti se u finansijskoj situaciji u kojoj smo godinama, sa propalom i uništenom privredom,
potreban je samo jedan čist čovek koji ume i može da sprovede promenu, sa saradnicim koji su takođe nekompromitovani, ko bi to mogao biti ne znam i
ne vidim ga u skorijoj budućnosti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back