Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja :)
ja ono za kafu da se prikljucim
stavila sam boraniju da se kuva
napravila sam za vikend dobar posao sa kojim sam se pokrila za ovaj i sledeci mesec sa troskovima i zaradom
septembar hir aj kam
cari privatnog posla u doba pandemije
ucis dok si ziv
30 godina u modu dugorocnih planova
sad od danas do sutra

Poslednja izmena:
Ne pijem kafu, odmrzavam neko meso i razmišljam šta ću sa njim. Planiran detetu dva donja dela pidžame da sašijem, imam dva neka pamučna žerseja, jedan bež, drugi crn. Razmišljam o rođendanu i koju tortu da nam napravim, da li i medenjake ili samo mafine ili popse ili sladoled, jer moja deca skoro da više i ne jedu medenjake, dosadili su im...

Znaš kako kažu amer, dve stvari moraš da uradiš: da umreš i da platiš porez.
Ja sam se pre svega ovoga tako utripovala da sama odlučujem o svom životu, da mogu da menjam i poboljšavam sve, da sve zapravo zavisi od mene. Kad ono, međutim! Još mi doope bridi koliko sam žestoko geknula na njega. Figurativno, dabome. Mada i bukvalno još od one zime kad sam se skršila na ledu.

Ja sam se pre svega ovoga tako utripovala da sama odlučujem o svom životu, da mogu da menjam i poboljšavam sve, da sve zapravo zavisi od mene. Kad ono, međutim! Još mi doope bridi koliko sam žestoko geknula na njega. Figurativno, dabome. Mada i bukvalno još od one zime kad sam se skršila na ledu.

Postoje stvari koje itekako zavise od nas samih. Mislim da ovogodišnja sitaucija najbolje opisuje onu narodnu "čovek planira, a Bog se smeje". Kada se neke neplanirane stvari dogode koje su van moje moći uticaja, ja gledam kako ja da se najpraktičnije postavim naspram tih dogadjaja. Tako da posredno zavisi i od mene.
Kod situacija gde ne možeš direktno da utičeš, tvoj stav o samoj situaciji je od presudne važnosti za tvoj dalji opstanak i delovanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back