Sta trenutno radis? 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не знам да ли у БГ има МикриМаркет. Овде су на сваком ћошку. Њихове продавачице су буквално робови. Сваки дан, 00-24. Ни празника, ни викенда. Из принципа не идем тамо. Али раде, имају рачун, јер... боли људе брига, важно да је дупе сито.
nisam viđala te radnje bar kod mene, pa mi kao kupci ne vodimo računa, brate vodiš računa šta ti treba i to kupiš jer nemaš gde, tako se radilo nekad, ako zaboraviš pa dobro, niko neće crći ako nema vanilu za kolač taj dan...juče sam zaboravila šećer i kafu, imaću do ponedeljka, neću peći slatkiš i aj zdravo

Nego kod nas ti privatnici misle da su uhvtili boga za muda, pa se bahate i ponašaju se kao da oni čine radnicima time što im daju platu, marš bre, kao da je svako od nas debelo ne zasluži.
U štrandu, novosadskoj mesari, neće da isplati radnicima plate dok ne legnu obećana redstva od vlade, jer kriza je, a nema veze što su njima prometi povećani i što radnici znaju koliko su više robe preneli preko ruku, ne, on im ne da jer nema.
Što se mene tiče, i sa njima sam završila

Recimo,tenzija dostigne vrhunac,ne jedem uvece da ne isprovociram eksploziju,ako ne radi nista morala bih bukvalno svakog petka da pravim mini zalihe necega sto podigne secer,zavara glad kako bi mogla da spavam te noci a odakle mi pare za to,nema ih.

Sta ako ostanem bez dopune nekim slucajem,zaboravim te mi istekne,slucajno potrosim dinar,nemam dovoljno,ostajem bez interneta,kredita,ceo vikend odsecena od normalnog u ovom veku.

Ima mnogo toga,mnogi imaju svoje price u koje se zabrana rada vikendom ne uklapa ni-u-sta.

Bonusi onima koji rade vikendom zato sto nemaju nikog te im nije bitno/imaju svoje agonije zbog kojih beze iz stana/vole da budu na poslu/vole novac/sta god.

Nije vecina "nesrecna" zbog rada vikendom,praznicima (porodicni odnosi ruinirani,dobar izgovor da izbegnu okupljanja) samo je to opsteprihvacena lazna prica da se ne bi uvredili oni koji zapravo pisu kako bi voleli za sebe prenoseci to na sve bez obzira sto to ne odgovara svima ne gledajuci siru sliku.

Al ste ozbiljne i tako ste brzo odrasle.pa prvi maj nije samo borba radnika za prava,valjda su vam ostale neke lepe uspomene? Nismo isle u skolu,pa se cesto spajalo i sa uskrsom,pa smo putovale,pa smo isli na frusku goru,ili gde vec sa drustvom da pecemo rostilj,pa smo se u sumi i izgubili,pa smo i prenocili,pa sm dobili debelu grdnju sti se nismo vratili kuci uvece vec ujutru...
Meni od jutros puno srce uspomena

Al ste ozbiljne i tako ste brzo odrasle.pa prvi maj nije samo borba radnika za prava,valjda su vam ostale neke lepe uspomene? Nismo isle u skolu,pa se cesto spajalo i sa uskrsom,pa smo putovale,pa smo isli na frusku goru,ili gde vec sa drustvom da pecemo rostilj,pa smo se u sumi i izgubili,pa smo i prenocili,pa sm dobili debelu grdnju sti se nismo vratili kuci uvece vec ujutru...

A šta da ti kažem, kod nas u kući se uvek radilo o pravima radnika, dedu su mi zvali Paja sindikat, tako da.. :lol:

Jedno deset godina posle dedine smrti, kad je tetka rešila da prodaju kuću, pakujemo mi stvari i nađemo samo u nekom njegovom čikmežetu neku crnu knjigicu, u toj crnoj knjigici ispresovani listovi njegovih izjava i izjava svedoka iz logora iz II sv.rata kako deda agituje za kpj, na kraju je dobio ok radni staž za vreme provedeno u logoru, ali nije dobio ni dinara odštete

Jedno deset godina posle dedine smrti, kad je tetka rešila da prodaju kuću, pakujemo mi stvari i nađemo samo u nekom njegovom čikmežetu neku crnu knjigicu, u toj crnoj knjigici ispresovani listovi njegovih izjava i izjava svedoka iz logora iz II sv.rata kako deda agituje za kpj, na kraju je dobio ok radni staž za vreme provedeno u logoru, ali nije dobio ni dinara odštete

Odštete od koga? Moj deda je tražio od nemaca, ali su mu rekli da je u pitanju rizik posla pošto je uhapšen kao podoficir. Civilima je Nemačka isplatila, koliko znam.

Sad zbog @Lunasa guglam kpj,to je ovo
Screenshot_2020-05-01-11-03-14-1-1.png

Čekmeže
Screenshot_2020-05-01-11-10-32-1.png

Al'dedino,trazim dalje...

Odštete od koga? Moj deda je tražio od nemaca, ali su mu rekli da je u pitanju rizik posla pošto je uhapšen kao podoficir. Civilima je Nemačka isplatila, koliko znam.

Ista priča, bio je u rezervistima, uhvaćen negde kod Valjeva/Loznice.
Civili su dobili odštetu ono devedesetih/dvehiljaditih a za ovo su pare legle znatno ranije u okviru Tito-Brant sporazuma, pare logoraši nikad nisu dobili već su iskorišćene za štošta drugo, tako su nam rekli advokati kad su podneli zahtev

Smoki i ja bih se secala sa tobom... al mi ti iz mladosti ostali kao crne rupe... :lol:
Eh kako smo bili mladi i divlji :zaljubljena:
Zadnjih 15 god uvek idemo u zoovrt u SU, pa u Boss na rucak... u povratku kod nas ili kod prijatelja na rostilj i druzenje... bukvalno svaki
Mm obozava
Prosle godine je odbio da ide na svadbu jednom daljem prijatelju, kaze “Ne mogu, prvi maj je.” :lol:

Jos uvek sam u krevetu...
sveki zvala malopre, kaze donosi nam supu i pecenu ribu i krompir salatu i pire(za decu)... mama juce donela kolac.
Skole nema danas.

Boze sta raditi? :malav:

Da smo sami ovakav dan bi bio idealan za celodnevni sex, ovako, mogu da biram, prvo beli ves, peglanje ili obrnuto :lol:
Ili mozda usisivac ili prasina?
Ili knjiga?
Ili lezanje?
Ide mi se u setnju, juce sama setala sat vremena, kako mi je prijalo.
Danas em kisa em nemam 65

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back