Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja stvarno ne razumem ovo a gde si ti.. pa kako majku mu gde, valjda u tom svom sopstvenom zivotu koji si sami izabrao.. msm sami biramo partnere, sami pozelimo decu kad se desi taj klik da nas dvoje sad zeli da bude troje, cetvoro.. ekstrahovana zivotna sreca, i u cemu je problem, zasto za nesto predivno reci - ma proci ce.. ja stvarno ne razumem
Zato sto ume biti jako tesko.
Sa velikim pritiscima, sto okoline sto sopstvenim, nije se lako boriti.
Sa decijim prehladama, temp, potrebama... ne moze svako da izlazi na kraj lako...
Izadjemo mi, damo sebe ali se onda osetis na kraju dana prazan i iscedjen kao krpa...
i to je period koji cekas da prodje...

Zato sto ume biti jako tesko.
Sa velikim pritiscima, sto okoline sto sopstvenim, nije se lako boriti.
Sa decijim prehladama, temp, potrebama... ne moze svako da izlazi na kraj lako...
Izadjemo mi, damo sebe ali se onda osetis na kraju dana prazan i iscedjen kao krpa...
i to je period koji cekas da prodje...
Ja sam samo čekala da prođe period osnovne škole. Kada sam se rešila pribora za likovno, vunice, zrna pasulja, kukuruza, pšenice, insektarijuma i herbarijuma, šperploča i testerica, ponovo sam se rodila.
Najteži period u mom životu je njihovo osmogodišnje školovanje. :mrgreen:

Ja sam samo čekala da prođe period osnovne škole. Kada sam se rešila pribora za likovno, vunice, zrna pasulja, kukuruza, pšenice, insektarijuma i herbarijuma, šperploča i testerica, ponovo sam se rodila.
Najteži period u mom životu je njihovo osmogodišnje školovanje. :mrgreen:
Meni, za sada, skola najlaksa.
A nekako jedva cekam sperplocu i testericu, tu ga cekam. Ovo ostalo mogu i ne moram. Ali daj mi matematiku, fiziku, tehnicko...

ja stvarno ne razumem ovo a gde si ti.. pa kako majku mu gde, valjda u tom svom sopstvenom zivotu koji si sami izabrao.. msm sami biramo partnere, sami pozelimo decu kad se desi taj klik da nas dvoje sad zeli da bude troje, cetvoro.. ekstrahovana zivotna sreca, i u cemu je problem, zasto za nesto predivno reci - ma proci ce.. ja stvarno ne razumem
Nije rec da partner nije ukljucen u to, nego da postoji taj period gde moras mnogo da se das
napisala sam o svom iskustvu..neko drugi mozda sve to podeli na babe, dede, bebisiterke, kucne pomocnice pa bude rasterecen pritiska I moze opustenije da uziva
mi smo u isto vreme ni iz cega zapoceli privatan posao I dobili dete
da bih svuda mogla da stignem, falilo mi je jos jedno 6 sati na dnevnom nivou..I to sam uzimala od sebe..od sna I od onog vremena koje bi posvetila samo sebi
U lepom naravno uzivas, ali to sto je nesto lepo ne znaci I da nije tesko
To lepo bude I traje, a tesko prodje
Doduse bude I posle tesko, ali drugacije

Овако и ја мислим.
И заиста не желим да се неко осећа лоше или стварам грижу савести што чека да прође, али после ће му бити жао што је прошло. Не знам постоји ли лепши период него када су деца мала, усмерена на нас. Без обзира на све друго, а мени је све друго било тотална катастрофа, осим тог детета. И опет се тог периода сећам са сетом и огромном срећом, толиком срећом да ти се заплаче колико је јака. Тај осећај се не заборавља, ни мирис, ни загрљај. И ништа ти није тешко. Баш зато све можеш.

Мене иначе нервира то прављење науке и херојства од мајчинства. Побогу, то је моје дете, мој избор, моја највећа емоција коју ништа друго не може да засени.
Читам на Фејсу глупост у фазону "Када моја мама уђе у просторију имам потребу да устанем. Толико је урадила за мене."
Једино што могу да помислим је да та особа нема дете. Да има знала би да мајка не очекује никакве заслуге и да нам деца нису ништа дужна. Дужна су да буду добра, за себе и своју децу.

Клањам се до пода онима које имају по 4-5-7-9- оро деце, и стварно сам за то да добију и плате и повластице. Нисам ни знала да их толико има док нисам ушла у једну групу. Многе су саме, без подршке партнера, раде по 2-3 посла, деца лепа, здрава, добри ђаци, спортисти... А те жене позитивне, насмејане... Милина их је видети све заједно. Сигурно им је и тешко, али не верујем да вагају. Знају зашто :heart:

Овако и ја мислим.
И заиста не желим да се неко осећа лоше или стварам грижу савести што чека да прође, али после ће му бити жао што је прошло. Не знам постоји ли лепши период него када су деца мала, усмерена на нас. Без обзира на све друго, а мени је све друго било тотална катастрофа, осим тог детета. И опет се тог периода сећам са сетом и огромном срећом, толиком срећом да ти се заплаче колико је јака. Тај осећај се не заборавља, ни мирис, ни загрљај. И ништа ти није тешко. Баш зато све можеш.

Da li zbog trećeg rođendana i veoma primetnog skoka u razvoju, tako je mator odjednom postao, sad već uglavnom sve sam radi, pa se setim tebe kako si umela da ga zagrliš pa ti dođe da plačeš, e tako i ja.
Beba mi je porasla, puštam ga i guram napred a sve što želim jeste da vratim vreme makar na kratko.
Meni je jako teško pao period do njegovog drugog rođendana, bukvalno ne znam da li sam spavala noću duže od tri sata u kontinuitetu, ali treća je proletela, ostale me već užasavaju unapred i što kaže moja kuma, teško mi je da poverujem da više neću imati bebu :)))))

Da li zbog trećeg rođendana i veoma primetnog skoka u razvoju, tako je mator odjednom postao, sad već uglavnom sve sam radi, pa se setim tebe kako si umela da ga zagrliš pa ti dođe da plačeš, e tako i ja.
Beba mi je porasla, puštam ga i guram napred a sve što želim jeste da vratim vreme makar na kratko.
Meni je jako teško pao period do njegovog drugog rođendana, bukvalno ne znam da li sam spavala noću duže od tri sata u kontinuitetu, ali treća je proletela, ostale me već užasavaju unapred i što kaže moja kuma, teško mi je da poverujem da više neću imati bebu :)))))
Баш то.
А твоје дете је, ценим, зрело и самостално, на основу онога што пишеш ускоро нећеш ни имати осећај да имаш дете. Као цимер. Не што се тиче односа и емоције, наравно, него што се тиче твојих обавеза. Видећеш.
Исто мислим и за Птиовог и Фрејиног малог. И ваша деца су ми толико драга, као да их познајем :heart:
Тако се време извуче, то је невероватно. Њушкај, мази, љуби... док хоће.
Природно је да после неће.

Баш то.
А твоје дете је, ценим, зрело и самостално, на основу онога што пишеш ускоро нећеш ни имати осећај да имаш дете. Као цимер. Не што се тиче односа и емоције, наравно, него што се тиче твојих обавеза. Видећеш.
Исто мислим и за Птиовог и Фрејиног малог. И ваша деца су ми толико драга, као да их познајем :heart:
Тако се време извуче, то је невероватно. Њушкај, мази, љуби... док хоће.
Природно је да после неће.

Samostalan je, da.
Za sve osim za igru, ali u tome i mi uživamo, pa je verovatno i do toga, ostalo sve sam - postavi i raspremi sto, sam se skine i obuče. Ok, neke stvari još uvek uz malu asistenciju, čarape ga izbezumljuju :lol: ali ostalo sve sam.
Čak sam uzme usisivač i sve namesti i čeka da mu uključim u struju :lol:

A što se tiče ispada,to je normalna faza doco, počinje da razdvaja sebe i svoju volju od roditelja, nekad ume da bude užasno zamorno, kod mog klinca najviše pomaže da mu se ostavi još malo prostora da savlada informaciju.
Znači još pet minuta igra pa sklanjamo ili npr - može keksić ali samo jedan i to je to.
Počinjao je da se ljuti koliko puta, ali smo bili istrajni pa je shvatio da dogovor kuću gradi :))))

I ja sam ko brankic, u najgorim godinama za zenu i sve me boli, tj vrat i onaj deo ispod vrata ka ramenima i ledja su mi puna onih cvorica
I ne znam da li je od sedenja ili sta ali ovako me je samo bolelo posle porodjaja
Ti da vezbas i malo masažu da praktikujes ali u toj bolnoj fazi masaža može da ti pogorsa situaciju. Probaj da mazes neki Fastum gel na te upaljene delove utljaj lepo pred spavanje. To je moja boljka sa kojom godinama muku mučim. Ali vežbanje spasava...

Evo sad ću da vam pokažem šta radim, a prstom nisam mrdnula..
Zato je majka rodila kćerku da uprska kuhinju ko da smo ritualne obrede vršili u istoj i servira sebi i meni ( za mene preostalo, kladim se) ovaj napitak u kome ne smem ni da pitam šta ima....
A03F0A34-5AEF-495B-88C1-A0D594831D10.jpeg

U određenim fazama jeste fizički i psihički bilo preteško. Samo kad se setim Tininog tromesečnog odbijanja hrane i svakodnevnog uklapanja njenog spavanja sa čestim obrocima jer je sisala samo dok spava. Flašicu isto nije htela. Jedva je nahraniš, a ona sve povrati, jer je imala fizioliški refluks. Dođe ti da plačeš. Kad preskočiš termin i pregladni to je vriska od sat vremena, a ne možeš da je nahraniš. To su dani na ivici nervnog sloma. I onda su mi pričali kao uživaj, brzo odrastu... A ja sam jedva čekala da preraste tu fazu i da to prođe, i danas kad na to pomislim ne mislim sa žaljenjem jer je prošlo nego sa ogromnim olakšanjem, nek je samo prošlo.

Isto je i sa fizičkim premorom, nespavanjem, virusima koji se komplikuju i kaleme jedan na drugi, ležanje po bolnicama... Jedva čekam da porastu da virusi ne prelaze u inhalacije i stalne strepnje. Uz pokušaje da nešto još radiš što traljavo ide.

To što nema ničeg lepšeg od dece, ne znači da je sve pesma i lepo. Bude teško sve uklopiti, to je ok.

Ja lično opet jedva čekam da dođe period kad ću malo više spavati ili kad će i to malo spavanja biti bez griže savesti.

Ovo se juče uselilo kod nas, ne znam kako radi, niti me zanima, a došlo je iz prevelike sklonosti mojih ukućana ka zdravoj ishrani. Prvenstveno muža ali uz podršku gospodjice koja forsira te smutije, a ja sam inače od onih koja ode kupi 12 hladnocedjenih sokova i pije 3 dana pa opet...
E96E1F4D-C9DC-4D85-B715-9BF8514C2AFA.png

Ovo se juče uselilo kod nas, ne znam kako radi, niti me zanima, a došlo je iz prevelike sklonosti mojih ukućana ka zdravoj ishrani. Prvenstveno muža ali uz podršku gospodjice koja forsira te smutije, a ja sam inače od onih koja ode kupi 12 hladnocedjenih sokova i pije 3 dana pa opet...Pogledajte prilog 640041
Sokovnik za hladno ceđene sokove je bolji, msm ok ko voli i pulpu da jede, može i ovaj...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back