Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нисам улазила у море, била је Нова година, а ја толико храбра нисам...Голфски залив је, лепо на око, тај део, али остатак је до са дан.
Један музејчић, шопинг центри, хотели, високе зградурине...једино сам одушевљена хотелом Мина ес Салам.
Jel sto se zove Mina?
Sve si u pravu...

Jel sto se zove Mina?
Sve si u pravu...
Ма, нисам ни скапирала, сад ме Муња просветлио :rotf:
Али у мору бетона, стакла и метала, тај хотел је прелеп, као из 1001 ноћи, све са каналом којим се возиш гондолама...

Mene taj stav da neko ne želi da gleda bedu i sirotinju jer toga ima i ovde raznosi i prestajem sa daljom konverzacijom.
Znam jednog milionera bukvalno koji je u svom životu putovao samo u zemlje zapadne evrope najvišeg standarda i 50 puta bukvalno bio u Dubai-u.
Džaba mu pare.
moja prijateljica sa kojom sam zbog toga prestala da letujem i putujem zajedno ima isti stav
kad ide, mora da bude glamur i novo i zlatno..bezi od bede

Чичак, Србија једино море нема, али има шта да се види...
Jedino?!
Pa to je najbitnije.
Plus srbija ima sve sto prosecnog turistu treba da odbije.
Sta da razgleda?
Beograd?
Planina smeca na ulasku u Novi Sad?
Prelepi predeli neuredjeni totalno za turizam?
Zlatibor kao cigan malu i vasar?

Evo stvarno ne znam sta to jedna jadna mala raspala korumpirana kriminogena drzavica srbija ima da ponudi?

moja prijateljica sa kojom sam zbog toga prestala da letujem i putujem zajedno ima isti stav
Ne mora da bude glamur ali mora da bude hotel. Kod mene.
Ja na odmoru ocima necu da vidim sudoperu i ves masinu, ni frizider...
i naravno da je lepse kad negde odes a tamo ti je lepse nego kod kuce, mada tesko... ali otuzno je i ici u stracare... opet nebitan je smestaj ako je ono zbog cega si dosla tu... mada je najlepse imati sve...

A momenti bede i sirotinje mene rastuzuju.
Dirne me to u dusu i onda mi kvari odmor i ugodjaj.

Jedino?!
Pa to je najbitnije.
Plus srbija ima sve sto prosecnog turistu treba da odbije.
Sta da razgleda?
Beograd?
Planina smeca na ulasku u Novi Sad?
Prelepi predeli neuredjeni totalno za turizam?
Zlatibor kao cigan malu i vasar?

Evo stvarno ne znam sta to jedna jadna mala raspala korumpirana kriminogena drzavica srbija ima da ponudi?
Прескочићу овог пута.

@mardz, kvart muzeja ceo, prirodnjacki muzej, nasmarkt, gradski park, kuca mora i kafic na vrhu, stelca na prateru pod obavezno i vecernje setnje po prvom, ceo ring, kucu pravde i parlament ali i po svim onim ulicicama u prvom, tu ces videti divne radnjice, pri tom uopste ne mislim na kupovinu nego na starine i svasta autenticno... bec meni ima poseban smek nocu, tada samo setas gde god te noge nose po centru i smeskas se : )

Ja volim da vidim svet. Onakav kakav svet jeste. Ni kod nas ne volim kada neko
I buđavo more, je l da?
Nisam bio.

Ima svega. Ko voli savremenu arhitekturu kao što volim ja, on ima šta da vidi. Puno radova Normana Fostera i Zahe Hadid. Norman je posebno zastupljen, to je čovek koji je projektovao staklenu kupolu na Rajhstagu. Postoje krive zgrade sa jakim nagibima, puno toga prkosi gravitaciji i uopste nije jasno kako je napravljeno. I meni je to impresivno. Moje omiljene su u Abu Dabiju, ananas zgrade kojima se spuštaju zlatne roletne i naveče su najlepše boje...

Postoji stari Dubai, postoje novi a la stari sukovi, zbilja lepi, većina turista voli muzičku fontanu meni je onako ali tu se svi slikaju, uz zvuke Vanese Me plešu ti vodoskoci, ta skijanja, pingvini nisu nesto ali ima finih tunela sa razama, ajkulicama...I najveći krokodil na svetu iznad koga možeš da hodaš...restorana k'o pleve, more nikakvo, luksuza svuda...sve u svemu, vredi videti ali krenuti sa dovoljno novca jer je sve dosta skupo...tipa 100 evra za dvoje samo da se popneš na jednu zgradu...doduše najvisu na svetu...

Чичак, Србија једино море нема, али има шта да се види...
I te kako. Ja sam oduševljena istočnom Srbijom, nisam tamo nikada zalazila ali na putu za Bugarsku preko Rtnja i Boljevca sam bila bez daha.
Za vikend ćemo verovatno malo na Rtanj da šetamo i uzivamo u prirodi ( i propisno se smrznemo)

Ja smatram da čovek mora da bude svestan geografije na koju ide i obavešten šta ga tamo ocekuje. Kada smo bili na Zanzibaru pola ljudi je smaralo sa rom pričom o sirotinji i bedi umesto da gledaju u nestvarno plav okean i beli pesak... zato su i dosli. Alo rodjaci Afrika ćentrale, -6 ispod polutara...
i Maldivi su sirotinja...
Al znaš zašto ideš i pre svega treba to da voliš. Ja Aziju obožavam...mm se jedva nekako privikao... nije taj tip. Ni hrana ni kultura ni higijena sve mu je to nekako pa u najmanju ruku kaže nepotrebno..

@mardz, kvart muzeja ceo, prirodnjacki muzej, nasmarkt, gradski park, kuca mora i kafic na vrhu, stelca na prateru pod obavezno i vecernje setnje po prvom, ceo ring, kucu pravde i parlament ali i po svim onim ulicicama u prvom, tu ces videti divne radnjice, pri tom uopste ne mislim na kupovinu nego na starine i svasta autenticno... bec meni ima poseban smek nocu, tada samo setas gde god te noge nose po centru i smeskas se : )
Smeštaj nam je na 900 m od Pratera, verujem da je i tamo lepo uveče. Sa nama je i ćerka od 9 god, pa baš ne možemo kasno skitati. Nego, kakav je sistem za parkiranje, čula sam da je skupo, da li postoji neka eskivaža ?

Прескочићу овог пута.
Nemoj da preskaces
Samo opali
Ja smatram da čovek mora da bude svestan geografije na koju ide i obavešten šta ga tamo ocekuje. Kada smo bili na Zanzibaru pola ljudi je smaralo sa rom pričom o sirotinji i bedi umesto da gledaju u nestvarno plav okean i beli pesak... zato su i dosli. Alo rodjaci Afrika ćentrale, -6 ispod polutara...
i Maldivi su sirotinja...
Al znaš zašto ideš i pre svega treba to da voliš. Ja Aziju obožavam...mm se jedva nekako privikao... nije taj tip. Ni hrana ni kultura ni higijena sve mu je to nekako pa u najmanju ruku kaže nepotrebno..
Eto... Zanzibar mi je isto zelja...
I uopste me ne plase te price o bubama, insektima itd... tamo ides upravo da uzivas u nestvarno lepim bojama vode... itd...

Svako ima ono nesto sto ga vuce negde...
Mene planine ne privlace, cak naprotiv
I reke i jezera nisu to
Nemaju miris, plaze, vetar, osecaj...

Smeštaj nam je na 900 m od Pratera, verujem da je i tamo lepo uveče. Sa nama je i ćerka od 9 god, pa baš ne možemo kasno skitati. Nego, kakav je sistem za parkiranje, čula sam da je skupo, da li postoji neka eskivaža ?
e nama je stan bas u 3. i znam da negde blizu (u 11. bezirku koj se granici sa 3.) mm parkira auto kada odemo i da je besplatno, ali i to se menjalo nesto, nisam sigurna, provericu sa njim pa ti javljam
preskupo je da parkiramo ispred zgrade, drugo je kada zivis tamo pa placas mesecno ali za to povremeno i placanje na sat je bas dranje i nezgodno, ali sta god da ti kazem vise slagacu te

pitacu ga pa ti javljam, kada putujete?

e nama je stan bas u 3. i znam da negde blizu (u 11. bezirku koj se granici sa 3.) mm parkira auto kada odemo i da je besplatno, ali i to se menjalo nesto, nisam sigurna, provericu sa njim pa ti javljam
preskupo je da parkiramo ispred zgrade, drugo je kada zivis tamo pa placas mesecno ali za to povremeno i placanje na sat je bas dranje i nezgodno, ali sta god da ti kazem vise slagacu te

pitacu ga pa ti javljam, kada putujete?
U utorak, ako ima neka opcija, napiši mi kordinate ili adresu, hvala ti. Vlasnica stana kaže da je parking u blizini 5 evra na dan.

i ljudi ja cu da poludim ali ovo moje dete non stop gubi stvari u skoli
recite mi da je to normalno
gumice, lepkove, olovke, flasicu za vodu, kutiju za uzinu, pernicu evo vec drugi put, srecom pa je ostala u ucionici prvi put, nadam se da ce je i sutra naci

ali non stop mu nesto fali
ja pricam i pricam i tupim ali dzaba

i ljudi ja cu da poludim ali ovo moje dete non stop gubi stvari u skoli
recite mi da je to normalno
gumice, lepkove, olovke, flasicu za vodu, kutiju za uzinu, pernicu evo vec drugi put, srecom pa je ostala u ucionici prvi put, nadam se da ce je i sutra naci

ali non stop mu nesto fali
ja pricam i pricam i tupim ali dzaba
Pusti dete
Nek gubi
To su njegove stvari i njegova odgovornost.
Nek ode bez pernice, pa kad vidi kako je, naucice da je cuva.

Pusti dete
Nek gubi
To su njegove stvari i njegova odgovornost.
Nek ode bez pernice, pa kad vidi kako je, naucice da je cuva.
pa nadje u skoli pernicu, msm prvi put je, vrv ce i sutrada je nadje

bez vode i hrane ne mogu da ga pustim
ne mogu da ga pustim ni bez pribora, to je jedino na cemu uciteljica insistira, da provere uvece, kada pakuju knjige da li je sve iz pernice tu i da dopune
i on uvek uredno proveri i shvati da fali nesto

pa nadje u skoli pernicu, msm prvi put je, vrv ce i sutrada je nadje

bez vode i hrane ne mogu da ga pustim
ne mogu da ga pustim ni bez pribora, to je jedino na cemu uciteljica insistira, da provere uvece, kada pakuju knjige da li je sve iz pernice tu i da dopune
i on uvek uredno proveri i shvati da fali nesto
Moj ne nosi vodu. Ni hranu
Imaju uzinu i u produzenom rucak. Sta ce im hrana?

Ja mislim da ih treba pistiti da se osamostale
Moj pametnjakovic ne zaboravi ni pernicu ni knjige nista ali zaboravi ceo ranac :roll: i rekla sam ddefinitivno ga pustam i ne opominjem vise... nek zaboravi

Ja volim da vidim svet. Onakav kakav svet jeste. Ni kod nas ne volim kada neko

Ima svega. Ko voli savremenu arhitekturu kao što volim ja, on ima šta da vidi. Puno radova Normana Fostera i Zahe Hadid. Norman je posebno zastupljen, to je čovek koji je projektovao staklenu kupolu na Rajhstagu. Postoje krive zgrade sa jakim nagibima, puno toga prkosi gravitaciji i uopste nije jasno kako je napravljeno. I meni je to impresivno. Moje omiljene su u Abu Dabiju, ananas zgrade kojima se spuštaju zlatne roletne i naveče su najlepše boje...

Postoji stari Dubai, postoje novi a la stari sukovi, zbilja lepi, većina turista voli muzičku fontanu meni je onako ali tu se svi slikaju, uz zvuke Vanese Me plešu ti vodoskoci, ta skijanja, pingvini nisu nesto ali ima finih tunela sa razama, ajkulicama...I najveći krokodil na svetu iznad koga možeš da hodaš...restorana k'o pleve, more nikakvo, luksuza svuda...sve u svemu, vredi videti ali krenuti sa dovoljno novca jer je sve dosta skupo...tipa 100 evra za dvoje samo da se popneš na jednu zgradu...doduše najvisu na svetu...
Viša od Willis Towera? Mada ga zovu i dalje Sears...tamo sam bio više puta (: Kapiram koncept. U tom starom Dubaiju je bio pok. Entoni Burdin i klopao u nekoj kafanici sa običnim, sezonskim radnicima koji igraju fudbal na plaži umslob. vreme. Ići ću nekad sigurno. Ja sam od onih kojima nigde nije dosadno,taman da me baciš u Žagubicu, naći ću više zanimljivosti (;

Moj ne nosi vodu. Ni hranu
Imaju uzinu i u produzenom rucak. Sta ce im hrana?

Ja mislim da ih treba pistiti da se osamostale
Moj pametnjakovic ne zaboravi ni pernicu ni knjige nista ali zaboravi ceo ranac :roll: i rekla sam ddefinitivno ga pustam i ne opominjem vise... nek zaboravi
pa sta znam, nije isto do 12h i do 17 - 17:30h
ne bih da ga morim gladju i zedju al to nije tema

• Podržavam
Reactions: Red
Ja sam u školi zaboravila ceo ranac jednom. Začitalo se dete, celim putem kući sam nosila knjigu pa nisam primetila. Zvonim na vrata, mama otvara, odmah primeti da mi nema ranca, uzme mi knjigu i pošalje me nazad u školu. A škola mi je bila na pola sata hoda od kuće. Časkom.
Ja ceo život sejem stvari okolo, ali ih uvek nekim čudom pronađem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back