Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi do 5.nismo nosili knjige ni pribor. Samo pon. i petkom. Msm domaći ako ima i toe sfe Ja.sam redovno gubio opremu za fizičko, spadne mi, pa su okolni prodavci držali kod sebe dok ne naiđe baka, pa mi donese u školu.
A ovaj moj zamlata Ajnštajn je gubio i jakne, dolazio u tuđim čarapama, pa mu najka kupovala sa inicijalima..haos sa njim...

Ne mora da bude glamur ali mora da bude hotel. Kod mene.
Ja na odmoru ocima necu da vidim sudoperu i ves masinu, ni frizider...
i naravno da je lepse kad negde odes a tamo ti je lepse nego kod kuce, mada tesko... ali otuzno je i ici u stracare... opet nebitan je smestaj ako je ono zbog cega si dosla tu... mada je najlepse imati sve...

A momenti bede i sirotinje mene rastuzuju.
Dirne me to u dusu i onda mi kvari odmor i ugodjaj.
Ma kakav hotel, te urbane varijante su dosada poput Zlatibora, zapali na neko kampovanje brate, eto neka te Divka vodi nekada tamo na Zelengoru, Maglić, Volujak, na planinarenje, priroda je fantAzija, a nema nigde te bele tehnike od koje zazireš, klopate puževe i sremuš kao naši za vreme NOB-e, spavaš pod šatorom kraj logorske vatre, nema straćara, nema vašara. :deda:

Kako si opisala, bar 90% ljudi koji su procitali nece pozeleti da ode... nikad :lol:
Ja nisam medju njima, u smislu da volim da idem bilo gde, ne da sam zeljna Jordana...
A rata i sirotinje imamo i ovde, nema potrebe da idem i gledam tudju... tako da me ne privlaci

Volim i ja da idem kolima i da menjam svaki dan grad, istina. Nama to nije puno... pogotovo sto idemo sami...
Sad gledam ako krenemo u nedelju/ponedeljak, prespavamo u Skoplju, vidimo grad, ujutru odemo u Solun, vidimo i njega, prespavamo pa u Atinu, dva dana, i nazad... opet negde prespavamo...
ali radimo subotu i nedelju, pa bi se valjalo u petak uvece vratiti...

Ajde sa mnom na moje bracno putovanje? :lol:
A meni Freja kad opiše neko mesto, tako to čini da bih se istog trenutka spakovala i otišla. A mene je putovanjima jako teško fascinirati. Treba da radi kao turistički vodič.

Nemoj da preskaces
Samo opali

Eto... Zanzibar mi je isto zelja...
I uopste me ne plase te price o bubama, insektima itd... tamo ides upravo da uzivas u nestvarno lepim bojama vode... itd...

Svako ima ono nesto sto ga vuce negde...
Mene planine ne privlace, cak naprotiv
I reke i jezera nisu to
Nemaju miris, plaze, vetar, osecaj...
Za Zanzibar mora vakcinacija, velika je beda i stopa kriminala takodje.. smanjuje se s godinama ali generalno polu divlji svet.

pa sta znam, nije isto do 12h i do 17 - 17:30h
ne bih da ga morim gladju i zedju al to nije tema
Da
U pravu si
Moj ostane do 13-14h
Imaju uzinu u 9, rucak u 12.

A inace mi se zalio kako svi nose vodu sem njega, on mora u wc da pije. Rekoh Sta cu ti ja, bolje da prosetas do wc i popijes svezu nego da vuces pola litre vode u plastici. Kaze U pravu si. Sutra dodje i kaze Uciteljica zabranila da se nosi voda :lol:
joj :lol:
ali bar spakuje sve u ranac : )
Dva tri puta je zaboravio
Ja ga pustim do kola da ode da vidim hoce se setiti, ma kakvi.
I sad sam presekla sa sobom i rekla “To je tvoja stvar, ne tangira me.” I najozbiljnije bi ga pustila da ode bez ruksaka. Mora nauciti
Ja sam u školi zaboravila ceo ranac jednom. Začitalo se dete, celim putem kući sam nosila knjigu pa nisam primetila. Zvonim na vrata, mama otvara, odmah primeti da mi nema ranca, uzme mi knjigu i pošalje me nazad u školu. A škola mi je bila na pola sata hoda od kuće. Časkom.
Ja ceo život sejem stvari okolo, ali ih uvek nekim čudom pronađem.
Moj zaboravi da ponese :fdlan:
Ma kakav hotel, te urbane varijante su dosada poput Zlatibora, zapali na neko kampovanje brate, eto neka te Divka vodi nekada tamo na Zelengoru, Maglić, Volujak, na planinarenje, priroda je fantAzija, a nema nigde te bele tehnike od koje zazireš, klopate puževe i sremuš kao naši za vreme NOB-e, spavaš pod šatorom kraj logorske vatre, nema straćara, nema vašara. :deda:
Nemam ja problem sa urbanim varijantama.
Kuci imam prirodu i zelenilo i mogu da kampujem do mile volje, apsolutno ne ceznem za tim. ;) Ni planinarenje ni vatra mi ne treba.
Taj deo mog bica je zadovoljen.
Sad treba zadovoljiti ovaj deo koji cezne za morem, suncem i ugadjanjem...

Sa jednom drugaricom se tako godinama vec nagonim, ona je u fazonu obozava sva godisnja doba bla bla... i ja je pitam Sta tacno volis u jesen?!
Oblake, kisu, tmurno, depresiju, cinjenicu da u 16h pada mrak, ne izlazenje iz kuce!?
Pa bla bla...
Kaze juce, danas ce ona setati...
Rekoh Uzivaj, al plitko disi, mozda bolje biti kuci sa inhalatorom... jer fabrike rade non stop, vazduh smrdi, pritisak uzasan, stislo, sav taj kancerogeni dim nam spustilo... ljudi loze kao ludi, ne mozes disati napolju...
ali ono... Uzivaj u setnji i jeseni :malav:

PS. Nije ni cudo sto ljudi koji zive na moru su zdraviji, nema fabrika, nema lozenja, nema hladnoca... bg bre najzagadjeniji grad na svetu :(
Uzas uzas
Posle mene muz pita Sto hocu da se selim
Pa hocu da pobegnem u zdraviju sredinu

Sa jednom drugaricom se tako godinama vec nagonim, ona je u fazonu obozava sva godisnja doba bla bla... i ja je pitam Sta tacno volis u jesen?!
Oblake, kisu, tmurno, depresiju, cinjenicu da u 16h pada mrak, ne izlazenje iz kuce!?
Pa bla bla...
Kaze juce, danas ce ona setati...
Rekoh Uzivaj, al plitko disi, mozda bolje biti kuci sa inhalatorom... jer fabrike rade non stop, vazduh smrdi, pritisak uzasan, stislo, sav taj kancerogeni dim nam spustilo... ljudi loze kao ludi, ne mozes disati napolju...
ali ono... Uzivaj u setnji i jeseni :malav:

PS. Nije ni cudo sto ljudi koji zive na moru su zdraviji, nema fabrika, nema lozenja, nema hladnoca... bg bre najzagadjeniji grad na svetu :(
Uzas uzas
Posle mene muz pita Sto hocu da se selim
Pa hocu da pobegnem u zdraviju sredinu
Petrovac je na moru,nema fabrike,jedu ribe,svez vazduh,svi opusteni,a nenormalno mnogo poumiralo od raka

Meni se u neke zemlje ne ide, ne što ne mogu gledati tuđu patnju već što ja ne želim da ugrozim svoje zdravlje i sigurnost. Ali i to je moj subjektivni osjećaj. Recimo, tako osjećam za Indiju ili Pakistan, uopšte me ne privlači da idem tamo. Isto tako zemlje gdje ima terorista ili gdje bih morala zamotana da hodam ulicom, mogu jedino da razumijem za ulazak u džamiju da se mora imati marama, ali da hodam po ulici ne.
Brazil isto važi za nesigurne zemlje, ali mene uopšte nije bilo strah da idem tamo. U Riu sam bila po turističkim mjestima i tamo je sigurno, a favele me uopšte nisu interesovale. Na jugu Brazila kažu da su oni skroz druga država i ne vole ove na sjeveru, u mnogim mjestima su čak većinski bijelci i mnogo je sigurnije. Meni je iznenađenje bio Florianopolis za kojeg prije puta nisam ni znala da postoji.

Jedino?!
Pa to je najbitnije.
Plus srbija ima sve sto prosecnog turistu treba da odbije.
Sta da razgleda?
Beograd?
Planina smeca na ulasku u Novi Sad?
Prelepi predeli neuredjeni totalno za turizam?
Zlatibor kao cigan malu i vasar?

Evo stvarno ne znam sta to jedna jadna mala raspala korumpirana kriminogena drzavica srbija ima da ponudi?
ti nisi ni svesna koliko je srbija lepa i koliko istorijskih lokaliteta..manastira.. prirodnih lepota ima da pokaze..
nije srbija samo salas na koji odes vikendom da se odmoris :)

@tara , normalno je sve to sa gubljenjem stvari, mislim da sam u prvom cerkinom arzredu otkupila mesecnu kolicinu bojica i gumica za brisanje. svaki put sam, naravno, ponavljala da joj necu vise kupovati i neka ide bez icega, ali sve je ostalo na praznim pretnjama. racunaj da ce u drugom polugodistu doci sebi i poceti automatski da pakuje ono sot mu ostane na klupi ili kod kcue na radnom stolu.

kako je lepo jutro :)

dusevna cicak od ranog jutra, pogadja je tudja nesreca :malav:
sve joj se stisne srce
Uvek miki :heart2:
ti nisi ni svesna koliko je srbija lepa i koliko istorijskih lokaliteta..manastira.. prirodnih lepota ima da pokaze..
nije srbija samo salas na koji odes vikendom da se odmoris :)
Nesvesna skroz... srce mi se cepa
srbija je mnog lepa i ima toliko lokaliteta za obici i videti, ali mi uvek hrlimo negde napolje.
prosto me sramota kad mi ovi stranci sa kojima radim odusevljeno pricaju o nekim mestima u srbiji na kojima su bili, a ja u zivotu nisam cula za njih.
Pa sto ih ne obilazis?
Nego ides na krstarenja i turske i ostalo? ;)

Ja hocu dok sam mlada da obidjem sto dalje... posle u penziji mogu da obilazim Srbiju. Ako bas moram :lol:

ne radi se o ironiji nego da bi trebala malo da prospartas i srbijom i drugacije bi pricala..iskreno i ja sam slican bio..do 30-te ne znam da li sam 5 mesta u srbiji obisao..iskljucivo inostranstvo i onda sam slucajno bio na par izleta i odusevio se i od tad gledam da cesce pravim izlete i obilazim lepe lokalitete i u srbiji

Uvek miki :heart2:

Pa sto ih ne obilazis?
Nego ides na krstarenja i turske i ostalo? ;)

Ja hocu dok sam mlada da obidjem sto dalje... posle u penziji mogu da obilazim Srbiju. Ako bas moram :lol:

pa kad sam kreten, znam to i slicno razmisljam kao ti-kad se penzionisem, sve cu da obidjem :lol:. ali ne pljujem po srbiji da nema nista i da je nikakva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back