Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali stafordi su ubedljivo najbolji, jako često im se dešavaju opstipacije, bš su osetljivi, trpe sve - klizme, užasno neprijatne rektalne preglede i sve što još ide u skladu sa tim, vidiš da se grči od bola ali eventualno samo cvilne.
Mislim da se zato i koriste za borbu, jer užasno mogu da trpe

Staforda je čuvao moj bivši dečko i taj pas je bio malo čudnovat, stalno je vodio ljubav sa mojom nogom...uzjaše nogu i simulira pokret...uzeo ga je nakon haskija i nešto se nije vezao za njega, verovatno prethodnika nija mogao da prežali.

Mene statistika ujeda ne plaši, nekako uzimam da dosta zavisi od učestalosti neke rase u čuvanju. Mozda puno ljudi čuva retrivere pa zato izbijaju na vrh po napadima...prosto ih ima više od drugih...

Jadan mali, postajemo poput kartelskih latino država...država te tuži, sudi, otima, muči...

Skrinsotovah, sutra idem za ns, danas nisam nasla one knjige ovde... tako da svakako planiram lagunu u bigu, a potrazicu i ove sto si mi navela. Hvala. :)

Za “pravo” mleko, nisam im nikad uvodila.
Kad su prestali da sisaju, P sa godinu i po, malena posle dve, prosto nisam sisanje menjala ni sa cim.
Vecera, pranje zubica i spavanje.
Nikakve flasice, mleka itd...
Mleko koristimo u ishrani, tata im cesto za dorucak/veceru daje keks i mleko, pojedu keks iz mleka, nikad ne popiju mleko.
Uglavnom jogurt, ako hoce nesto uz dor/veceru.
Nisam protivnik ali smatram da nije obevezno.

I da, zube su poceli da peru mnogo ranije
Da me neko ne napadne da su tek tak poceli da peru.

A zašto se tretira mleko kao loše za decu? Jel znaš možda?
Iskreno, nisam se posebno interesovala, ja lično ne volim mleko.
Osim što u velikim količinama otezava usvajanje gvožđa iz namirnica, to prihvatam i kao sumnja se da proteini iz mleka utiču na rast. Nigde nisam nasla ozbiljnu studiju zašto je mleko nepotrebno deci pa čak mnogi smatraju da je štetno za decu.
Meni dodje logično da se jede ono što se vekovima jelo...naročito na određenom tlu...

Za zubiće koristim i dalje Weleda pastu koja je biljna jer još uvek ne ispljune lepo:(. Fluor nisam uvodila, možda bi trebalo...mač sa dve oštrice, ako guta fluor ne valja a ove biljne nemam pojma da li lepo očiste...

Za mleko sam čitala objašnjenje od kad datira taj mit da mleko pospešuje povećanje sluzi kad smo bolesni i da tad ne treba da se konzumira. To istraživanje je osporeno, ali je praksa ostala.
Ako nađem to objašnjenje, koje je istraživanje i šta je bilo problematično proslediću.
Demantovana su i mnoga druga istraživanja koja govore da nam šteti. Ostaje to, da se ne konzumira sa izvorima gvožđa ako smo malokrvni. Umereno konzumiranje mleka nije štetno, naravno ako nismo alergični na mleko ili intolerantni na laktozu.

A zubići se lepo peru i bez paste, ona daje samo prijatniji ukus. Fluor je najbolja prevencija karijesa i ako se sumnja da će dete rano dobiti karijes ranije se i uvodi. Genetika, oralna higijena roditelja, ishrana... Proceni se rizik i tad se odlučuje. Čak se daju i neke tabletice. U tim biljnim ne znam šta ima od sastojaka koje omogućavaju remineralizaciju i štite od karijesa. Mi smo ćerki sa dve godine uveli paste sa fluorom za bebe, a sa bebanom koji odavno nije beban razmišljam i ranije. :(

E sto sam imala dasu imala sam :aha:
"vd tasta" ga je uvatila da joj pokazuje na kompu svasta i sad ce ga udaviti :rotf: a on naivna dobrica objasnjava joj dvadeset puta ova nista ne kapira :rotf:
Ja znam za jadac i odavno joj nista ne objasnjavam, sad je nasla novu zrtvu :rotf:
Puse, piju kafu i blebecu ko da se znaju sto god :fdlan: .....ja cu sa mackom pod miskom da emigriram :rotf:

evo dva dana čitam šta se piše o živuljkama, da ili ne, ovo ono i tjah, nije to za mene, ni u kom obliku,
zapatila sam svašta nešto od boleščina, odakle mi pare da lečim i životinju a da je gledam kako se muči
ne dolazi u obzir....u stanu nemam ni buba švabe a kamo li da mi nešto non stop trčka okolo, po meni
životinja nema šta da traži u kući, da to valja i dalje bi kuća i štala bile u jednom komadu i spavali bi s
kravama kao nekad, čisto veselje...a kad vidim kuče kako viri iz tašne sa kikicama i džemperićima i
cipelicama, e pa stvarno....volim životinje, stvarno ih volim ali one imaju svoja staništa i tamo neka
i ostanu...

evo dva dana čitam šta se piše o živuljkama, da ili ne, ovo ono i tjah, nije to za mene, ni u kom obliku,
zapatila sam svašta nešto od boleščina, odakle mi pare da lečim i životinju a da je gledam kako se muči
ne dolazi u obzir....u stanu nemam ni buba švabe a kamo li da mi nešto non stop trčka okolo, po meni
životinja nema šta da traži u kući, da to valja i dalje bi kuća i štala bile u jednom komadu i spavali bi s
kravama kao nekad, čisto veselje...a kad vidim kuče kako viri iz tašne sa kikicama i džemperićima i
cipelicama, e pa stvarno....volim životinje, stvarno ih volim ali one imaju svoja staništa i tamo neka
i ostanu...
tom kucetu iz tasnice
to i jeste staniste

Sedite na jedan od onih brodica kod bele kule,uzmete pice,uzivate u pogledu,suncu i ljuljuskanju na vodi
Meni je svaki boravak na vodi opustajuci
Ne brini lepo smo se mi organizovali ja sam samo htela malo izazova spremna da će to da iskulira...,
Na tim brodovima su bre neka deca sve ofarbana u zeleno... inače mi smo bas često u Solunu znamo mu svaku manu i vrlinu. Samo me je ovaj praznik sye.bo d’izvines.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back