Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je motorika u pitanju, ništa drugo.
Vežbaj sa njim, ali moja preporuka ti je da izbegneš pisanje rečenica, jer ga to očigledno umori (on u jednom trenutku ne samo da izgubi liniju pisanja, nego i sam pokret kada piše slovo ili broj ne završi do kraja). A realno svako izbegava ono to mu je teško bez obzira da li ima 7, 10 ili 40 godina. Ovo je bukvalno kao treniranje muskulature za sport. Ne možeš u špagu, ako nisi razgiban, boleće. O dizanju tegova da ne pričam :lol:
Pišite reči, pre toga i tokom pisanja bukvalno radi sa njim vežbe razgibavanja šake (one gluposti što smo radili na fizičkom :lol: ) i to sve kroz neku igru provuci.
A crtanje? Jel se vazi kao "vezba"
Il je to neka druga vrsta motorike, drugi centri u mozgu?

Daj recept
Smaram se na poslu.ovi veliki,zabavljaju se za sebe,ne trebam im ja
DakleM
5-6 jabuka sitnijih
100 gr cca oraha
suvo grozdje
puter
Jabuke oljustis, izdubis Ali ne kao za tufahije vec samo semenke i onako kroz sredinu, dakle promer 1,5 cm
Poredjas u kalup za keks, (oblozen pek papirom) ja ga tako zovem ali to je u stvari onaj kalup za komisbrot. U svaku izdubljenu jabuku stavis seckane orahe i grozdjice a izmedju jabuka stavis komadice butera ostatak oraha i jabuke na kriske ako imas jos ako nemas ne mora, grozdje isto pobacas i malo poprskas secerom onako jedna kasika supena preko svega da karamelise. Stavis u rernu da se pece na 170c jedno 35 minuta.
Biscuit: ova jaja, dve soljice brasna ( solje za belu kafu, ne one velike, cca 150 ml ) toliko secera kristal, 2/3 solje ulja, prasak za pecivo, dve solje mleka, vanil secer ( ja stavila dva) i to lepo mikserom sjedinis.
Pecene jabuke vadis iz rerne i prelivas ovam umucenim testom onako izmedju i malo i preko jabuka. Sve zajedno vratis u rernu i pece se 40 tak minuta opet na 170c. Ja sam se pridrzavala recepta i temperature.
Izvadis, I kada se prohladi okrenes ga na neku tacnu..po receptu treba da se prelije belom i crnom cokoladom ali ja nisam...ja sam samo bogato vanil i prah posula odozgo...
Nestao.

Drugi. I crtanje dolazi pre pisanja i to značajno. Ovo je čista motorika u pitanju, korišćenje mišića šake.
Ja sam recimo puno crtala a nisam htela da pisem, jer me to smaralo, ne volim
Ali nisam imala problema sa pisanjem ovako ko tarin deckic da ne mogu red da drzim i sl, pisala sam pravilno slova i sve to kako treba
Samo mi je bio ruzan rukopis jer me mrzelo da ga vezbam da bude elegantniji, dakle cista estetika, i dan danas je ruzan, ali tehnicki pravilan
Pa zato pitam, mislila sam mozda je crtanje pomoglo, pa da i njen sin tako proba ....al ako je drugi centar onda nista....

DakleM
5-6 jabuka sitnijih
100 gr cca oraha
suvo grozdje
puter
Jabuke oljustis, izdubis Ali ne kao za tufahije vec samo semenke i onako kroz sredinu, dakle promer 1,5 cm
Poredjas u kalup za keks, (oblozen pek papirom) ja ga tako zovem ali to je u stvari onaj kalup za komisbrot. U svaku izdubljenu jabuku stavis seckane orahe i grozdjice a izmedju jabuka stavis komadice butera ostatak oraha i jabuke na kriske ako imas jos ako nemas ne mora, grozdje isto pobacas i malo poprskas secerom onako jedna kasika supena preko svega da karamelise. Stavis u rernu da se pece na 170c jedno 35 minuta.
Biscuit: ova jaja, dve soljice brasna ( solje za belu kafu, ne one velike, cca 150 ml ) toliko secera kristal, 2/3 solje ulja, prasak za pecivo, dve solje mleka, vanil secer ( ja stavila dva) i to lepo mikserom sjedinis.
Pecene jabuke vadis iz rerne i prelivas ovam umucenim testom onako izmedju i malo i preko jabuka. Sve zajedno vratis u rernu i pece se 40 tak minuta opet na 170c. Ja sam se pridrzavala recepta i temperature.
Izvadis, I kada se prohladi okrenes ga na neku tacnu..po receptu treba da se prelije belom i crnom cokoladom ali ja nisam...ja sam samo bogato vanil i prah posula odozgo...
Nestao.
Ovo je slicno onom kolacu prevrnute jabuke

Recimo meni su se svi cudili kako sam za jedan dan savladala tablu za crtanje, kazu ko god je prvi put krenuo da je koristi imao je muke danima...vrv dok napravi nove sinapse, jer nije isto ko mis.....
Ja kapiram da crtanje od malena ima neke veze sa time, da je mozda isti centar....
Doduse ja godinama nisam crtala, ali kao mala non stop, nije bilo zida carsafa stola papira da je mogo da mi promakne :lol:
Pa sam vrv kad sam pocela tablu probudila samo stare sinapse
A mozda gresim....nemam pojma

jesi li videla MIsu? :heart:

EOtFOPyWkAAyDSN.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back