Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno se već 30 min nalazim u krevetu. Išla sam u Alonso, pa u povratku kafa usput pa se tu malo zadržim, zove dete hoćemo li nešto rucati...
napravila ručak, onaj od zao min integralna pasta sa spanaćem, pa onda kolac sa jabukama koji sam prvi put pravila i to za goste, i odlično ispao, mislim nije ispao nego sam ga napravila carski. Dosla familija, popili flašu vina i taj kolac pokidali, ostatke sam im spakovala, ovde to niko ne jede a onaj ko bi jeo njemu se i doručak na gram servira..
Aušvic.

Trenutno se već 30 min nalazim u krevetu. Išla sam u Alonso, pa u povratku kafa usput pa se tu malo zadržim, zove dete hoćemo li nešto rucati...
napravila ručak, onaj od zao min integralna pasta sa spanaćem, pa onda kolac sa jabukama koji sam prvi put pravila i to za goste, i odlično ispao, mislim nije ispao nego sam ga napravila carski. Dosla familija, popili flašu vina i taj kolac pokidali, ostatke sam im spakovala, ovde to niko ne jede a onaj ko bi jeo njemu se i doručak na gram servira..
Aušvic.
Daj recept
Smaram se na poslu.ovi veliki,zabavljaju se za sebe,ne trebam im ja

Kad uradi sam domaci iz srpskog to je tiha jeza, jednostavno ima problem sa tim, mora da vezba pisanje i urednost
Da ti slikam svesku njegovu iz srpskog ti ne bi verovala

On pocne recenicu u gornjem levom uglu zavrsi u donjem desnom tu istu recenicu pa onda sledeci red krene nege od sredine strane itd.. pustala sam ali sada mora to da vezba, jbg.. brzo ce doci na svoje samo mora svaki dan po malo
Sve ostalo ne mora ni da proveravam ali ovo je straubalno
A mrzi pisanje i onda se tako razvlaci,ne konta da ako brzo uradi imace vise vremena za igru i tera inat, napise slovo pa 2 min crtka sa strane, pa onda namerno napise pogresno i upisa se od smeha a ja sedim i brisem i zderem se i tako dok ne poludim
Onda poludim, podviknem, on se rasplace i tek onda odradi kako treba, msm odradi stvarno najbolje sto ume i to bude ok ali po koju cenu

Rukopsi i brzina pisanja zavisi od razvijenosti motorike šake. Moj predlog je da umesto što podvikuješ, daš mu nešto što angažuje finu motoriku prstiju da se zanima. Neka recimo vrti olovku izmedju prstiju, pa kad mu ti izgovoriš reč neka je napiše (da bude kao neka vrsta igre). Onda se vratiš na pisanje, ali prostih stvari. I pitanje je kako drži olovku i kakav mu je stisak. Umeju ne samo da stisnu prste u pesnicu, nego i zglob šake da udrvene. Zezaj se sa njim, radit neke vežbe pre pisanja.
Mrzi zato što mu teško ide.
Rukopis se razvija i menja se tokom vremena. Uporedi sopstveni rukopis sada i pre recimo 15 godina. Rukopis se čak tokom dana menja (umori se ruka).
Za sada samo gledaj da drži liniju, to treba da ti je prioritet. Posle na red dolaze slova kao takva, reči, rečenice.
By the way ovo je učiteljca trebalo da ti objasni, pošto verujem da je primetila problem.
Ništa strašno u suštini, rešava se vežbom.

Rukopsi i brzina pisanja zavisi od razvijenosti motorike šake. Moj predlog je da umesto što podvikuješ, daš mu nešto što angažuje finu motoriku prstiju da se zanima. Neka recimo vrti olovku izmedju prstiju, pa kad mu ti izgovoriš reč neka je napiše (da bude kao neka vrsta igre). Onda se vratiš na pisanje, ali prostih stvari. I pitanje je kako drži olovku i kakav mu je stisak. Umeju ne samo da stisnu prste u pesnicu, nego i zglob šake da udrvene. Zezaj se sa njim, radit neke vežbe pre pisanja.
Mrzi zato što mu teško ide.
Rukopis se razvija i menja se tokom vremena. Uporedi sopstveni rukopis sada i pre recimo 15 godina. Rukopis se čak tokom dana menja (umori se ruka).
Za sada samo gledaj da drži liniju, to treba da ti je prioritet. Posle na red dolaze slova kao takva, reči, rečenice.
By the way ovo je učiteljca trebalo da ti objasni, pošto verujem da je primetila problem.
Ništa strašno u suštini, rešava se vežbom.
Hvala redz, probacu tako danas, sa tom igrom
On cita super, pise u smislu pravilnog pisanja, slova kao slova nisu uzasna kada se potrudi, naprotiv, samo je problem to drzanje reda... da pocne na pocetku da zavrsi na kraju, da ne prelazi liniju i da ne krivi
Uciteljica je samo rekla da mora da vezba pisanje, da svaki dan napise po 5 recenica uoravo kako bi vezbao pre svega drzanje reda

I on kad mu ide sve je ok, reaguje dobro na pohvale i podsticaj, zezamo se itd
ali ima dana kada mu ne ide pa se inati pa ja nekada jbg izgubim strpljenje i to bude
havarija...
ali evo primer stampana slova kako moze kad hoce i kako to izgleda kada nece
Oba je radio na casu u skoli, razmak 2 nedelje, prva fotka je starija : ))

8BEB2905-7163-4AA7-883E-636BA35DEBE8.jpegE3CA7AFC-BACA-4844-98E3-BCB5098A38A1.jpeg

On cita super, pise u smislu pravilnog pisanja, slova kao slova nisu uzasna kada se potrudi, naprotiv, samo je problem to drzanje reda... da pocne na pocetku da zavrsi na kraju, da ne prelazi liniju i da ne krivi
Uciteljica je samo rekla da mora da vezba pisanje, da svaki dan napise po 5 recenica uoravo kako bi vezbao pre svega drzanje reda

ali ima dana kada mu ne ide pa se inati pa ja nekada jbg izgubim strpljenje i to bude
havarija...

Pogledajte prilog 639269Pogledajte prilog 639271
On ima ok rukopis za prvaka.
To je to.
Jedino to sto ukrivo pise, ali mislim da se i to resava lako.
Nego, pitaj ti njega kako on sedi u skolskoj klupi i kako drzi svesku?
Jer kad pogledas, on pise pravilno red ispod reda, samo je nakrivio svesku.

Ja sam u skoli sedela uvek do zida, naslonjena ledjima na zid a sveska okrenuta maltene onome ko sedi ispred mene, jedino mi je taj polozaj odgovarao. Mislim to mi je bilo optimalno, tamo gde sam mogla, gde nisam morala sam da se povinujem i znala sam da pisem ko tvoj sin ukrivo.

Sve u svemu, nije do njega, do sveske je. :lol: ili klupe, mozda nema mesta da je namesti kako treba.

havarija...

Pogledajte prilog 639269Pogledajte prilog 639271

Ovo je motorika u pitanju, ništa drugo.
Vežbaj sa njim, ali moja preporuka ti je da izbegneš pisanje rečenica, jer ga to očigledno umori (on u jednom trenutku ne samo da izgubi liniju pisanja, nego i sam pokret kada piše slovo ili broj ne završi do kraja). A realno svako izbegava ono to mu je teško bez obzira da li ima 7, 10 ili 40 godina. Ovo je bukvalno kao treniranje muskulature za sport. Ne možeš u špagu, ako nisi razgiban, boleće. O dizanju tegova da ne pričam :lol:
Pišite reči, pre toga i tokom pisanja bukvalno radi sa njim vežbe razgibavanja šake (one gluposti što smo radili na fizičkom :lol: ) i to sve kroz neku igru provuci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back