moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
MMMMM fill za reform tortu iz šerpe direkt, slurp,.slurp
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

serpa je neodbranjiva haha.. zato ja i pravim min duplu dozu fila, belanca u potaji bacimMMMMM fill za reform tortu iz šerpe direkt, slurp,.slurp
Frejo, lepo je to što u sebi još uvek imaš samilosti, ali dozvoli da te podsetim na pisanje od pre neki mesec kada ti je dete gnjavio rođak i na tvoju reakciju. Bila si povređena, uvređena, pa i uplašena na neki način. Sad sve to prebaci na sliku da stojiš iznad kreveta u kome leži dete u komi od droge koju mu je neko dao i ne znaš da li će se probuditi. Šta bi osećala, kako bi reagovala? Ne zaboravi da droga nikad nije čista, dodaju sve i svašta od strihnina pa do svakakvih hemikalija. Da li bi oprostila osobi koja ti je dovela dete u to stanje, namerno s ciljem da stvori još jedan izvor novca za sebe i one koji sve to organizuju, da li bi mu pružila ruku pomirenja? Namerno sam pisala ovako plastično, možda i patetično, ali ja razumem ovog čoveka sa palicom. Ko zna na koji način je dobio dete, koliko je čekao na njega i pojavi se skot koji ugrozi život tom detetu, pa nema sile koja bi mogla da ga zaustavi. Kakav zakon, kakva policija, bio je samo jedan Isus, mi svi ostali smo samo ljudi. Ako misliš da je čovek sa palicom mislio na bilo koga drugog, na društvo, socijalu, psohologiju, grešiš, samo je imao drogirano dete u glavi i strah da će ga izgubiti, ni manje ni više. Ovo je bilo lično rešavanje u nužnoj samoodbrani.Zašto sam, zaboga, mekana?
Samo zato što kažem da nemam želudac da tučem sa uzivanjem, planom, krajnje smisljeno i smireno čoveka koji se grči na zemlji? Nemam i mislim da mnogi nemaju samo sam otvorena kada kažem da ne podržavam da u moje ime radi neko što sama ne bih radila.
Da urlicem, mlatim rukama i tresnem neku pesnicu u očaju...mogu da zamislim ali da idem na batinanje oborenog čoveka sa sve traženjem koji bubreg ga više boli i gde da udarim jače nekim (šta je ovo, pendrek?) to, Medo, možeš pitati bilo kog psihijatra garantujem da bi rekli da je sitna razlika izmedju onog koji na taj način tuče i ovog koga tuče. Ne radi se o opravdavanju droge na ulicama već o aplauzu dok jedan agresivac rešava stvar "u naše ime". U moje ne rešava. Ne na ovoj način. Ovo nije moj način i sigurno ne govori u moje ime. Mrzim kada takvi tvrde da su po mene dobri. Nisu.
Hocemo bolju zemlju moramo da nadjemo bolji način a smeniti dilera za nasilnika nije nacin.
Dete se ne stiti time sto ces da ides i bijes dilera. Dete se stiti tako sto se vaspita i informise o stetnom uticaju droga.Невезано за Фреју, ово се односи на већину...
Најпростији пример су доктори (не сви, наравно). Смирени, сталожено, некад и надмени док ти, као родитељу, објашњавају да се смириш, да ће проћи,... чак и када је ризично. А њихово дете чим добије температуру, дижу целу болницу и особље на ноге, гласно и панично.
Лако је туђим к. глогиње млатити, када морам бити проста. То за све оне који би све фино и по правилу. А правила свима иду у прилог осим нормалном народу. Доста је било! Само смо се скупљали, стрпљиво чекали, веровали правди... И шта смо добили!? Дилере који су прешли на децу (за маторе а луде, ме баш брига, да се сви предозирају, пре би скратили муке и себи и онима око њих), повратнике који силују, униште детињство, осакате за цео живот а неки и ибију децу,... И шта треба? Да и даље наивно чекамо правду, држимо их у затворима (док они једу, спавају, дрк.ју, и смишљају нова злодела) издржавајући их ми лично а они уживају јер им више и не треба (јако им тешко пада затвор јер су иначе окренути друштвеном и културном животу па тамо силно пате за позориштем и изложбама). Није исто када знаш да те чека затвор и да те чека поломљена свака кошчица, поготово јер су то суштински кукавице које се хране туђим страхом а пред силом дрхте. Е, па ред је да осете силу!
Они који их бране, другу би песму певали да њиховом кучету нешто нажао учине. Не треба ни то, наравно. Али, дете је дете! Наше је да га заштитимо.
tu ti je triger tacka za m quadratus lumborum..zbog preopterecenja pogresno se kontrahuje misicno vlakno i nastane bol..pritiskom na tom mestu, oslobodi se vlakno grca u kome je i onda bol popustiJuce sam bila na masazi. Kako mi je prijala.
I posto sam se pozalila da sam u jednom momentu nedavno osetila kao da ce me ukociti ledja, ona krene taj lumbalni deo da masira, neka tacka na guzi. Majko sveta... ne pamtim takvog bola... to boli ju i cim prestane nista
Kaze davno nije imala nekog tako osetljivog na taj deo. A s druge strane sve ostalo kad mi masira nista, bas istrpim i volim snazne masaze
ako drzava ima uzgajalista koja finansira iz budzeta, kome ti onda da se obratis za korumpiranu policiju i politicare?Dete se ne stiti time sto ces da ides i bijes dilera. Dete se stiti tako sto se vaspita i informise o stetnom uticaju droga.
Pogledajte kako je Svajcarska resila taj problem, a bukvalno su Sodomu i Gomoru imali po ulicama i parkovima.
Potpuno iskoreniti upotrebu droga je nemoguce zbog labilne ljudske prirode pojedinaca i potrebe za vrhunskim osecajem srece i eksperimentisanjem.
Svi bi hteli uredjenu drzavu, ali i da uzmu motku u svoje ruke i sami je uredjuju. Pa ne ide to tako. Ako je problem u korumpiranoj policiji onda se zna sta se treba raditi. Riba smrdi od glave. Time sto ce se prebiti nekakav sitni diler se ne resava nista. To vam je valjda svima jasno.
I to prozivanje - sta bi bilo da je vase dete u pitanju. E pa po ovim reakcijama sada vidis da nismo svi isti. Ne moze meni kao roditelju da bude kriv diler. Ja sam kriva, jer nisam osluskivala svoje dete, pratila njegovu prirodu, usmeravala ga.
Nema dilera koji bi mene, kao nekada mladu devojku, mogao naterati na drogu.
Ја бих волела да имамо начин који функционише код нас.Dete se ne stiti time sto ces da ides i bijes dilera. Dete se stiti tako sto se vaspita i informise o stetnom uticaju droga.
Pogledajte kako je Svajcarska resila taj problem, a bukvalno su Sodomu i Gomoru imali po ulicama i parkovima.
Potpuno iskoreniti upotrebu droga je nemoguce zbog labilne ljudske prirode pojedinaca i potrebe za vrhunskim osecajem srece i eksperimentisanjem.
Svi bi hteli uredjenu drzavu, ali i da uzmu motku u svoje ruke i sami je uredjuju. Pa ne ide to tako. Ako je problem u korumpiranoj policiji onda se zna sta se treba raditi. Riba smrdi od glave. Time sto ce se prebiti nekakav sitni diler se ne resava nista. To vam je valjda svima jasno.
I to prozivanje - sta bi bilo da je vase dete u pitanju. E pa po ovim reakcijama sada vidis da nismo svi isti. Ne moze meni kao roditelju da bude kriv diler. Ja sam kriva, jer nisam osluskivala svoje dete, pratila njegovu prirodu, usmeravala ga.
Tacno. Narocito ovaj poslednji pasus je bitan- ljudi se uglavnom prave ludi, guraju pod tepih,izbegavaju, trpe sve i svasta kad imaju narkomana u porodici. Uvek je neko drugi kriv kad je vec prekasno.Dete se ne stiti time sto ces da ides i bijes dilera. Dete se stiti tako sto se vaspita i informise o stetnom uticaju droga.
pa evo na ulicama smo preko godinu danaPrvo, snimak je iz Rusije, koliko sam shvatila. Ali dobro, nema veze.
Aktivizam i angazovanje oko edukacije i protiv korupcije su jedina resenja sa dugorocnim i trajnim rezultatom.
Ako nas kao vecinu zlostavlja manjina, u ovom slucaju drzava, onda svi na ulice i da se nesto menja.
napravice lopova od njegaOdakle detetu od 8 godina pare za drogu?
Meni je jako drago sto vi zivite u nekom lepsem svetu.Dete se ne stiti time sto ces da ides i bijes dilera. Dete se stiti tako sto se vaspita i informise o stetnom uticaju droga.
Evo ja ne znam kako dete od 8 godina moze da krade od roditelja ili sire, ako nije zapusteno ili prepusteno ulici. Daj mi neki scenario, kako to ide?napravice lopova od njega
prvo ce da krade od roditelja, a onda ce da predje na siru teritoriju
ovi roditelji koji su uzeli stvar u svoje ruke su to uradili upravo zato sto vode racuna o svojoj deci i svojoj porodici
sto ne krive nikog
samo onog ko nevinoj deci poklanja narkotike
inace je i ovde napokon osvanulo lepo jutro sa suncem i sa bistrim nebom i cistim vazduhom
mene je glavobolja popustila posle tri dana nesnosnih bolova koji mi nisu dali ni da sagnem glavu
nikad mi se to nije desilo
cak mi je padalo na pamet da nije stanje pre mozdanog udara
a nije
samo je uzasan vazduh sa bogtepita cim sve u sebi
U ponedeljak cu napokon na posao. Svo troje smo bili bolesni. I to stvarno neki bas ruzan i tezak virus.sto kaze cicak, stvarno mi je drago sto ste ljudi izasli iz ovog ludila i sto zivite u nekom boljem svetu koji je uredjeniji po meri obicnog normalnog covekaEvo ja ne znam kako dete od 8 godina moze da krade od roditelja ili sire, ako nije zapusteno ili prepusteno ulici. Daj mi neki scenario, kako to ide?

Dasto kaze cicak, stvarno mi je drago sto ste ljudi izasli iz ovog ludila i sto zivite u nekom boljem svetu koji je uredjeniji po meri obicnog normalnog coveka
moze tako sto uzme iz novcanika roditelja bez pitanja
kad nema novca u novcniku, onda uzima stvari od vrednosti iz kuce, prvo ono sto je kupljeno i poklonjeno njemu, a onda i ono sto pripada ostalom delu porodice
skolski drug moje cerke je upao u zamku iz koje nije uspeo da se izvuce
dete je bilo potencijal za djaka generacije
preinteligentan, jako visok iq..matematicar
iz porodice intelektualaca, normlani roditelji, dve mladje sestre
kladionice oko skole na 100m
krenulo je sa bezazlenim sitnim uplatama, 100..200din.. njemu nije bio izazov obicno kladjenje, nego je to prebacio na svoj matematicki mod verovatnoce, obrasce..izracunavanje, sistemi..
dobijao je..a onda su ga navukli da napravi veci ulog..pozajmice mu oni
i tako je upao u kandze
da bi im vratio dobio je zadatak da diluje
i onda su napravili ubicu od njega
nije pitan da li hoce ili nece
ucenjen je glavama clanova svoje porodice
i sve to za kratko vreme..nepunih godinu dana
od decaka sa zivotnim potencijalom do ubice sa dvadeset godina