Ваљда обрнуто. Ћирилица у Србији не постоји, али у РС, још је колико-толико и има.

Који ће Србима ћирилица? Она је тотално демоде. У Новом Саду само једна пекара је на ћирилици, власник шиптар, хахаха
Ја је недавно набацио и на мобилни. Сад сам највећи Србин у крају
Мој први већи политички сукоб у средњој, био је због ћирилице. Професорка српског је тражила да писмене задатке пишемо наизменично ћирилицом и латиницом. Било време мутно (не баш као сад, али мутно), испливала петооктобарска жабокречина на површину, Србин скоро забрањена реч, талас самодеструкције и самопонижења се захуктавао, разне невладине организације почеле са експериментом колективне српске кривице, фалсификовање узрока рата, апологетизација милосрдног анђела, Чанак у офанзиви...
И, она мени, да пишем латиницом. Рекох, ја сам дете из Крајине, ми тамо нисмо учили латиницу, не знам је, а и да је знам, засигурно је не би писао на часу српског језика. Пошто је тон био мало појачан, а професоркин евроентузијазам на изразито високом нивоу, дошло је до ситних чарки. сутрадан сам на час дошао у мајици Ратка Младића. Младост, лудост