Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro, Dragoljube, ne mora da nam se predstavljaš, reci nam šta čitaš, kad si već na ovoj temi, a šta pišeš imali smo prilike da vidimo. Nije ni tako loše, ali, zar ti je neophodna reklama u vidu dizanja frke da bi bio primećen?;)
Koji nivo...Izvinjavam se ,ali ovo bi bilo za admina?
Teško me je uvrediti,ali ovo je zaista neprijatno...

- - - - - - - - - -

Koji nivo...Izvinjavam se ,ali ovo bi bilo za admina?
Teško me je uvrediti,ali ovo je zaista neprijatno...
:mrgreen::lol:

Moj Put,Put Belih Oblaka - Osho.
Baš i nije beletristika-Budizam koji se plasira na zapad...
Evo citat:"U Tibetu meditiraju-sveštenici sede na brdima,samotni,
u potpunoj samoći,meditirajući na bele oblake koji putuju nebom;
meditiraju bez prestanka i malo po malo njihovo se biće rastapa.
Tada oni postaju beli oblaci-sami,visoko,na vrhu brda."
Foliranti...Dovoljno je meni popeti se mislima na moje misaono brdo
-sve se lepo vidi i razume od tamo...Nema potrebe derati obuću...:hahaha::mrgreen:
No,za naš divlji urbani narod i to je bolje nego bezglavo jurcanje kao u mojoj pričici
u blogu,ali i u drugim...:cool:

Ovo je dobro, ali mogla bi da se napravi i priča o tome kako pisci tuku pisce.

Američki pjesnik Valas Stivens na Floridi se zakačio sa Hemingvejem. Hem ga ja dva puta slao u nokdaun, a kad je ovaj najzad uspio da ga udari, polomio je šaku o njegovu vilicu.

Dobro je, ali verujem da su neki iz čiste sujete pljuvali po nekima... Mislim da se to vidi.

Što se tiče tuča, pada mi na pamet skandal u La Closerie des Lilas, jes' da nisu samo pisci... :lol:
Ako nekog zanima, prekucaću tekstić. :)

Poslednja izmena:
Pozajmila...videcemo

zabe.jpg

Ako ti kao moderator nisi shvatio moj komentar na opstu diskusiju u zadnjih 20ak postova onda sam promasio baska je'l da!?
Ista je stranica pdf-a u pitanju...
Nije ni vazno!!

Na ovoj strani nije bilo opšte diskusije, razgovaralo se o tri različite teme.
Sljedeći put koristi opciju Odgovorite sa citatom da bude jasno na koju poruku se referišeš.
Hvala

Ljudi, ovaj Viktor je luuuud načisto!
Zbirka priča P5, on je lud na peti stepen! :D

Uzela da bacim pogled, i nisam ostavila dok nisam pročitala.
Nakon prve pročitane priče (o bogomoljkama, koja mi se najviše i dopala) bila sam u fazonu "Ja moram da pročitam sve što je ovaj čovek ikada napisao i što će ikada napisati!". Tako originalne ideje nisam srela skoro. Ja volim fantastiku i mislim da može da pokrije mnogo tema, a ovaj čovek to radi majstorski. :worth: To je i društvena kritika, i kritika vlasti, kritika vremena. Ovaj Viktor je savremeni Bulgakov na ekstaziju i LSD-ju! Ima užasno mnogo referenci iz pop kulture, ali još više iz savremene ruske kulture, tako da, moram priznati, nisam sve detalje pohvatala. Da bi razumeo baš sve, moraš ili da čitaš i uporedo guglaš, ili da se prevodioci i izdavači potrude da naprave neko izdanje sa opširnim objašnjenjima u fusnotama. Na momente deluje pretenciozno, ali sigurna sam da njegovi sunarodnici nemaju taj problem sa prihvatanjem dela, jer prosto nemaju tu barikadu kulturološkog nepoznavanja.
Čitanje zahteva veliku koncentraciju, definitivno po stilu nije za svakoga, ali meni je ovaj čovek vrlo prijatno iznenađenje. (A moram priznati da sam knjigu nasumično odabrala u biblioteci, neobičan naslov me je privukao).
Preporuka od mene.

Ako ima neko od vas da predloži šta sledeće da čitam njegovo, ili redosled čitanja, poslušaću :)

Poslednja izmena:
Ljudi, ovaj Viktor je luuuud načisto!
Zbirka priča P5, on je lud na peti stepen! :D

Uzela da bacim pogled, i nisam ostavila dok nisam pročitala.
Nakon prve pročitane priče (o bogomoljkama, koja mi se najviše i dopala) bila sam u fazonu "Ja moram da pročitam sve što je ovaj čovek ikada napisao i što će ikada napisati!". Tako originalne ideje nisam srela skoro. Ja volim fantastiku i mislim da može da pokrije mnogo tema, a ovaj čovek to radi majstorski. :worth: To je i društvena kritika, i kritika vlasti, kritika vremena. Ovaj Viktor je savremeni Bulgakov na ekstaziju i LSD-ju! Ima užasno mnogo referenci iz pop kulture, ali još više iz savremene ruske kulture, tako da, moram priznati, nisam sve detalje pohvatala. Da bi razumeo baš sve, moraš ili da čitaš i uporedo guglaš, ili da se prevodioci i izdavači potrude da naprave neko izdanje sa opširnim objašnjenjima u fusnotama. Na momente deluje pretenciozno, ali sigurna sam da njegovi sunarodnici nemaju taj problem sa prihvatanjem dela, jer prosto nemaju tu barikadu kulturološkog nepoznavanja.
Čitanje zahteva veliku koncentraciju, definitivno po stilu nije za svakoga, ali meni je ovaj čovek vrlo prijatno iznenađenje. (A moram priznati da sam knjigu nasumično odabrala u biblioteci, neobičan naslov me je privukao).
Preporuka od mene.

Ako ima neko od vas da predloži šta sledeće da čitam njegovo, ili redosled čitanja, poslušaću :)

Prvo što sam ja o njemu pročitao bilo je "Pinčon na heroinu!", tako da ti je ova asocijacija dobra.
Pročitao sam nekoliko knjiga, ovu koju si ti čitala nisam, i, u principu, bolji su mi njegovi raniji radovi: Omon Ra, Čapajev i Praznina, pa i Generacija P koja je možda i najcjenjenija, mada meni slabija od prethodne dvije.
O Životu insekata, a i o Pelevinu generalno, malo sam pisao na blogu: http://dnevnikcitanja.blogspot.com/2013/03/viktor-pelevin-zivot-insekata.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back